Rotterdamse acts op Summertime Festival in Den Haag

SUMMERTIME_2014_poster_nlMusicon en de Grote Markt presenteren op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 juli een bijzonder festival in het hart van Den Haag: Summertime Festival. Rotterdamse bands/acts op het programma zijn onder anderen Los Paja Brava en Gery Mendes.

Er staan veel volks- en wereldmuziekvoorstellingen op het programma, maar ook klassieke muziek, jazz, akoestische popmuziek en dansvoorstellingen. Summertime vindt plaats vanaf een schilderachtig carrouselpodium op de Grote Markt in Den Haag. Vrijdag 25 juli start het Summertime Festival om 15:30 uur. Op zaterdag en zondag is het festival te bezoeken vanaf 12:00 uur.

Thema dagen
Zoals elk jaar is het weekend uit drie thema dagen opgebouwd. Op vrijdag staat slagwerk centraal, op zaterdag geven de snaarinstrumenten de toon aan en op zondag staan de toetsen in het zonnetje.

Tijdschema
Eerder maakte Musicon de volledige programmering bekend. Nu is ook de tijdsindeling bekend.

Vrijdag 25 juli
15:00 Deejay Irie
15:30 Flow Performing Arts
16:30 Drumschool Cleuver
17:10 Deejay Irie
17:35 Monck
18:30 Prinses Christina Concours: Coen Dijkstra
19:00 Yamato Taiko School
19:30 Oké Sène & Sène Percu
20:10 Deejay Irie
20:30 Los Paja Brava

Zaterdag 26 juli
12:00 Prinses Christina Concours: Ruben Silva Kas
12:35 Kees Gelderblom & Marco Santos
13:25 New Dutch Academy
14:15 Hans Vandenburg
15:10 The Scroll Ensemble
16:10 The Hellhounds
17:05 Dyzack
18:10 Smutfish
19:20 Gery Mendes a.k.a. GMB
20:30 Quarteto Lowina feat. Joshua & Reppi Rosenberg

Zondag 27 juli
12:15 Muziekacademie Den Haag: Dieneke Bleijenburg, Tory Stoutjesdijk, Maarten Crefcoeur, Joke Kok, Luka Suurmond, Dion Stevers
13:15 Prinses Christina Concours: Lieke Krantzen & Dies van den Berg
13:50 Bamboozlin’
14:55 Equinox
16:05 Marco Santos Band
17:15 Masalsa Sextet

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van  of Facebook pagina van het Summertime Festival.

Summertime Festival wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Zuid-Holland.

Terugblik op de Grote Prijs Rotterdam 2013 met: Elke

Elke door Marc NolteElke won in 2013 de eerste prijs bij de Grote Prijs Rotterdam (vanaf dit jaar heet deze wedstrijd de Sena Grote Prijs van Rotterdam) in de categorie Singer/Songwriter. Met haar kleine, sprookjesachtige akoestische liedjes wist ze de harten van de jury en het publiek te veroveren. Wij spraken Elke Zevenbergen over haar deelname aan de Grote Prijs Rotterdam (GPR). 

Hoe ben je bij de Grote Prijs Rotterdam terecht gekomen?
Via Radio Zuidplas. Ik had daar een paar keer opgetreden en kreeg van een medewerker een mail met informatie over de GPR. Hij raadde het me aan om in te schrijven. Ik wist niet zo goed wat het was, maar besloot me toch in te schrijven.

Schreef je jezelf in met een bepaalde reden?
Ik zag het als een extra optreden. Mijn set tijdens de Kick Off was eigenlijk pas mijn derde optreden. Ik was al langer bezig met muziek maken, maar deed dit eigenlijk vooral voor mezelf. Ik trad nooit op. Open podia e.d. vond ik een beetje ongemakkelijk, maar omdat de GPR me leuk leek, besloot ik me in te schrijven.

Kan je iets meer vertellen over de Kick Off en de weg daarheen?
Hoewel ik werd geselecteerd voor de Kick Off kreeg ik best harde feedback op de demo’s die ik had ingestuurd: ik was met de hakken over de sloot door. Mijn opnames waren ook niet zo goed, omdat ik het meeste thuis had opgenomen met een webcam.

Toen ik die feedback las durfde ik eigenlijk niet meer te gaan. Ik heb uiteindelijk besloten het toch te doen als een soort oefening. Ik had niet verwacht dat ik door zou gaan naar de finale.

Ik heb veel gehad aan de biografie- en stageplan-check. Ik had vooraf geen biografie, ik had er de ochtend van tevoren eentje geschreven. De biocheck was voor mij dus erg handig. Ik wist ook niet wat een stageplan was. Ik dacht dat ik een plan moest schrijven om stage te lopen bij de Popunie…haha! Pas tijdens de Kick Off kwam ik erachter was het precies was, dus het stageplan moest ik ook ter plekke gaan maken. Verder vond ik het een hele leuke dag waarbij ik veel nieuwe vrienden heb gemaakt.

Hoe heb je jezelf voorbereid op de finale?
Toen ik eenmaal bij de laatste vijf zat wilde ik er ook wel echt voor gaan. Direct na de Kick Off ben ik een week naar Engeland gegaan. Daar heb ik in Nottingham opgetreden in kleine zaaltjes en cafeetjes. Ik had tijdens de Kick Off namelijk als feedback gekregen dat ik erg gespannen op het podium stond. Dus ging ik meer optreden zodat ik ontspannener op het podium zou staan.

Hoe vond je de finaledag?
Heel spannend. Ik vond de andere finalisten heel goed en vond het een eer om erbij te horen. Het was een leuke dag maar ook heel eng, want ik was erg zenuwachtig. Tijdens mijn optreden had ik het idee dat niemand luisterde omdat de jury alleen maar aan het schrijven was. Ik focus me altijd erg op de mensen in het publiek. Als ik het idee heb dat het publiek het niks vindt beïnvloedt dat mijn spel. Ik was bij de finale dus na vier nummers al klaar terwijl ik veel meer speeltijd had. Het moment van de prijsuitreiking is voor mij het meest memorabel. Ik kon namelijk echt niet geloven dat ik had gewonnen!

Heb je tips voor mensen die zich dit jaar willen inschrijven voor de Sena Grote Prijs van Rotterdam?
Vooral niet twijfelen en het gewoon doen! Je hebt namelijk niks te verliezen. Door mee te doen aan de GPR kun je veel leren en nieuwe mensen ontmoeten. Het is ook slim om mee te doen aan de GPR als je al een ep hebt of eentje die bijna uitkomt. Dan gaat het allemaal wat harder als je wint. Hoewel ik niks had toen ik won, was het voor mij wel een stap vooruit in mijn muzikale carrière. Ik had totaal niet verwacht dat ik zou winnen, dus dit was voor mij een moment van bevestiging en een goede motivatie om verder te gaan met muziek maken!

Voor meer informatie bezoek je de Facebook pagina van Elke.

De Sena Grote Prijs van Rotterdam is dé grootste en meest uitgebreide competitie voor alle Bands, Singer/Songwriters, Urban en Electronic acts uit groot Rotterdam. Als je met jouw band/act een fikse stap voorwaarts wilt maken in je muzikale carrière schrijf je dan nu in via de website.

Schrijf je voor 1 augustus in met drie MP3 tracks uit je eigen repertoire (oftewel geen covers), een complete biografie en een goede promotiefoto van je band of act.

Foto door Marc Nolte.