Rotterdams muziekplatform GÂRDEN presenteert livestreams op het snijvlak van liveconcert en videoclip

GÂRDEN is een nieuw muziekplatform met als doel artist empowerment en het op een innovatieve manier presenteren en promoten van nieuwe muziek. Met wekelijks een nieuwe liveshow, presenteert GÂRDEN in 2022 zich wereldwijd met shows van artiesten uit Rotterdam en de rest van Nederland als Le Motat, Smudged, Luna Morgenstern en Absent Chronicles.

Next level livestreamsMake Music Bloom’ is de slogan van GÂRDEN. Vanuit dat idee worden in co-creatie met artiesten betoverende en vernieuwende livestreams de wereld ingestuurd. In de zomer van 2021 realiseerde oprichter Arjen van der Straaten een speciaal ontworpen livestreamstudio in het centrum van Rotterdam; GÂRDEN, een magic box voor creativiteit, waar artiesten hun artistieke visie kunnen omzetten in een hoogstaande audiovisuele liveshow.

Hierbij wordt er regelmatig gewerkt met kunstenaars uit andere disciplines, zoals vormgeving en dans. Daardoor zijn de shows altijd uniek in hun presentatievorm, vaak in repertoire en soms zelfs in bezetting.

Het muziekplatform combineert het spannende en interactieve van live met de visuele mogelijkheden van een videoclip. “Het is mijn passie om artiesten een podium te bieden en hen te helpen een duurzaam leven te leiden vanuit hun kunst. Daarbij maak ik graag gebruik van nieuwe mogelijkheden”, aldus muziekliefhebber en oprichter Van der Straaten.

Programma GÂRDENHet jaar start met een gevarieerd programma om nieuwe artiesten én GÂRDEN te ontdekken of beter te leren kennen.
zo 16-1 Luna Morgenstern – spannende electropop, 3voor12-talent 2022do 20-1 NEWT – warme en kleurrijke indiepop met jazzinvloedendo 27-1 M. Lucky – retropopsongs met een rafelrandjedo 10-2 Josephine Odhil – psychedelische dreampop
do 03-3 Le Motat – prikkelende Nederpopdo 10-3 Absent Chronicles – electronica, ambientToekomstmuziekGÂRDEN ziet livestreams als een nieuwe presentatievorm die artiesten diverse, nieuwe (verdien)mogelijkheden biedt. In 2022 experimenteert het platform met intimiteit, interactiviteit en co-creatie, waarbij het streeft naar een internationaal publiek.

GÂRDEN-shows zijn écht live. En bezoekers kunnen tijdens de show chatten, doneren en merchandise kopen. Na de show is er interactie tussen de artiesten en het publiek in een online backstage. De shows zijn online te bekijken door een abonnement af te sluiten of een los ticket te kopen. Vanaf 4,99 euro per maand krijgen abonnees toegang tot één of meerdere shows. Daar worden dit jaar nieuwe voordelen aan toegevoegd, zoals bijvoorbeeld korting op merchandise.

Op de website zijn een aantal eerdere shows gratis terug te kijken, zoals die van krautpunksensatie Smudged, hiphopact Fabz Pi, Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam-winnaar Albertine, improvisatiespecialist Bruno Ferro Xavier da Silva (met Bonnie Doets van Scapino Ballet Rotterdam) en de elektronische muziekacts BÄSN en Navid Divana.

Kijk voor de livestreams en meer info over GÂRDEN op www.garden.stream.

Rotterdamse acts te zien tijdens de digitale 2022 editie van ESNS!

Volgende week is het weer tijd voor Eurosonic/Noorderslag, het Groningse showcasefestival én belangrijkste platform voor Europese muziek, dat voor veel acts een belangrijke stap is geweest bij hun (inter)nationale doorbraak. Dit jaar door Covid-19 wederom in digitale vorm, waarbij zowel optredens als de conferentie van woensdag 19 t/m zaterdag 22 januari te volgen zijn.

Uiteraard mag het nodige Rotterdamse talent op het officiële programma ook dit jaar niet ontbreken! We hebben alle optredens van Rotterdamse acts op een rijtje gezet.

Alberta Balsam

Cor
Zat 22 Jan | ESNS 02 | 20:55 – 21:10

Dragonfruit
Zat 22 Jan | ESNS 01 | 23:00 – 23:15

Elephant
Zat 22 Jan | ESNS 01 | 20:00 – 20:15

Froukje
Zat 22 Jan | ESNS 03 | 22:15 – 22:30

KUZKO
Zat 22 Jan | ESNS 03 | 22:00 – 22:15

Tramhaus
Zat 22 Jan | ESNS 03 | 22:45 – 23:00

De complete line-up vindt je hier. Het programma van de conferentie is via deze link te bekijken.