Popunie Live presenteert Rotterdams toptalent op online editie Metropolis 2021

Jaarlijks presenteert Popunie Live op Metropolis een aantal opkomende artiesten uit de Maasstad om zo een groter publiek kennis te laten maken met Rotterdams toptalent. Tijdens deze online editie van Metropolis 2021 zijn dat Philippine en Mia Porter. Zij spelen op zondag 4 juli 2021 tijdens Metropolis Festival; een editie die zowel online als in het echt in Theater Zuidplein te beleven is.

Tijdens deze alternatieve editie van Metropolis treden ook Kevin & The Animals, Froukje en Luka op. We vroegen Froukje en Luka welke opkomende acts zij graag zouden willen zien optreden tijdens Metropolis 2021. Hun voorkeur ging uit naar Philippine en Mia Porter en zij gingen maar wat graag op de uitnodiging van Metropolis in.

Mia Porter
Mia Porter debuteerde 14 mei dit jaar met haar goed ontvangen ep okay: een zelf-geproduceerde indie-folk plaat met minimalistische grooves. Op okay beweegt Porter zich tussen het alledaagse en de romantiek met poëtische verhalen binnen collectieve thema’s als ego, feminisme en zingeving – waar ze zichzelf existentieel bevraagd als vrouwelijk millennial. 

Porter is opgegroeid met de klanken van Tom Waits en Lou Reed, en hoorbaar geïnspireerd door Aldous Harding, Cate Le Bon en Timber Timbre. Door middel van het experimenteren tijdens live shows (een tour op Sicilië, het hele land door met de Popronde, supportacts voor Spinvis, Theo Katzman o.a.) en in de thuisstudio is okay een persoonlijk debuut geworden, met een eigen klank. 

Philippine
Philippine schreef al liedjes vanaf een jonge leeftijd. “Mijn moeder schreef eigenlijk altijd al liedjes, zo maakte ze bijvoorbeeld haar eigen slaapliedjes met zang en gitaar voor mij en mijn zusjes toen we klein waren. Hierdoor vond ik het al heel jong vrij normaal om zelf liedjes te schrijven.” Philippine haar muzikale interesses werden al vroeg beïnvloed door wat ze van huis uit meekreeg; zachte country-singer songwriter muziek van haar moeder en jaren 80 pop van haar vader. 

In 2018 startte Philippine met haar studie aan het conservatorium in Rotterdam en twee jaar later ging ze samenwerken met producer Mischa Dirksen en gitarist Max van Rijs. Hier ontstond het idee van Philippine’s debuut ep Somewhere Else. “Ik wilde heel graag mijn verhalen vertellen met een sound die zowel mijn liefde voor country muziek als voor jaren 80 pop in zich had, maar dan op een moderne manier.In 2020 stond Philippine in de finalen van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in de categorie bands.

Meer info over alle artiesten is te vinden op www.metropolisfestival.nl/line-up-artiesten/.

Metropolis Festival
Metropolis Festival 2021 wordt op 4 juli opgenomen in Theater Zuidplein en live uitgezonden via OPEN Rotterdam. Door de versoepelingen is het nu ook mogelijk om de uitzending bij te wonen en eindelijk weer te kunnen genieten van live-muziek! Tickets kosten slechts 2,50 euro (inclusief een drankje naar keuze).

Popunie Live
Popunie Live is een concept dat in 2013 door de Popunie is ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we op festivals als The Life I Live, Metropolis, Baroeg Open Air, Grasnapolsky en Oerol!

Klik hier voor meer Popunie Live.

Sena
Sena regelt de (naburige) rechten van muzikanten en producenten. Zij incasseert namens (inter)nationale artiesten en producenten een vergoeding wanneer hun muziek in het openbaar ten gehore wordt gebracht. Het Sena Performers Fonds zorgt ervoor dat alle artiesten die via Popunie Live optreden, eerlijk betaald worden.

Philippine

Mia Porter

Kijk voor meer info & tickets op metropolisfestival.nl, op Instagram en Facebook.

Theater Zuidplein is te vinden op Instagram en Facebook. Bekijk ook de website

Popunie Live wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers en Gemeente Rotterdam.

North Sea Round Town en NN North Sea Jazz Festival brengen live jazz naar de Rotterdamse podia

North Sea Round Town, is van 24 juni t/m 11 juli jouw muzikale gids door de Maasstad met jazz, blues, soul, funk, hiphop, pop, improvisatie en crossovers door heel de stad! Dit alles in aanloop naar NN North Sea Jazz. Door de versoepelde coronamaatregelen zijn beide organisaties optimistisch om deze zomer een aangepast programma neer te zetten. Natuurlijk altijd binnen de geldende veiligheidsmaatregelen.

Rotterdams toptalent in de spotlights op jazzpodia
North Sea Round Town en de Rotterdamse podia zetten een concertreeks neer van hoog niveau, vol toptalenten uit de Nederlandse jazzscene. In o.a. LantarenVenster gaat het New Rotterdam Jazz Orchestra een gewaagde samenwerking aan met tabla-meester Niti Ranjan Biswas en de Rotterdamse-Iraanse muzikant/vocalist Reza Mirjalali. Voor nieuwkomers GIAN (Good Intentions Always Needed) ga je 1 juli naar BIRD. Deze band van producer, muzikant en vocalist Johnny Ray en vocalist Eddie Dukan staat bekend om dromerige lyrics met trap beats en live instrumenten.

North Sea Round Town
Er is veel te zien in de stad tijdens North Sea Round Town. Zo presenteert Studio De Bakkerij op de eerste vrijdag een ‘JA! Toch’-editie met de beste jazz, soul en hiphop met Rotterdams talenten als HVNLY, Matt Bonilla en Sabina Lukovic. Op woensdag 30 juni is singer/songwriter Nana M. Rose te zien in het Batavierhuis.

In De Machinist krijg je jazz van de bovenste plank, waar op zondag 4 juli trombonist Ilja Reijngoud en gitarist Ed Verhoeff een middagconcert geven, met saxofoniste Tineke Postma als special guest. Op 11 juli heeft soul- en hiphop artiest Kay Slice de try-out van zijn nieuwe show in WORM. Kay wisselt soepele flows moeiteloos af met aanstekelijke melodielijnen, waarbij hij wordt bijgestaan door een solide liveband.

Daarnaast worden er ook  optredens gestreamd van o.a. Jessy Yasmeen, Phill-E, Lii en meer.

NN North Sea Jazz Festival
Onder de noemer ‘NN North Sea Jazz Downtown’ organiseert het North Sea Jazz Festival in het weekend van 9 t/m 11 juli concerten in BIRD, de Doelen, LantarenVenster en RTM Stage, de nieuwe concertzaal in Rotterdam Ahoy. De concerten zijn voor publiek toegankelijk volgens de dan geldende regels en worden gelijktijdig gestreamd via de website.

Het volledige programma is te zien op www.northsearoundtown.nl/.