Popunie Live | Kijk op 5 juli naar Metropolis Festival TV

Op 5 juli, de dag dat het Metropolis Festival voor de 32e keer zou plaatsvinden, slaat de organisatie van het festival de handen ineen met OPEN Rotterdam voor Metropolis Festival TV! In samenwerking met Popunie Live zijn er twee acts voor Metropolis Festival TV geselecteerd.

Metropolis Festival heeft twee hele toffe sessies opgenomen met Rotterdamse artiesten die anders het Zuiderpark onveilig hadden gemaakt: Froukje en Het Gezelschap (met o.a. graag geziene Metropolis-gast Jordy Dijkshoorn van De Likt).

Kijk zondag 5 juli tussen 14:00 en 16:00, en 20:00 en 22:00 uur naar Open Rotterdam  voor de sessies van Froukje en Het Gezelschap!

 


FESTIVAL TV
OPEN Rotterdam, Rotterdam Festivals en de festivalorganisaties slaan de handen ineen en brengen samen de festivalagenda tot leven door speciale uitzendingen op OPEN Rotterdam FESTIVAL TV. Op de geplande festivaldagen zijn er speciale FESTIVAL TV-blokken (tussen 14 tot 16 uur en tussen 20 tot 22 uur) op OPEN Rotterdam TV (Ziggo 36, KPN 1349) en via een livestream.

Popunie Live
Popunie Live is een concept dat in 2013 door de Popunie is ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we op festivals als The Life I LiveMetropolisBaroeg Open Air en Oerol, maar dus ook op Grasnapolsky!

Klik hier voor meer Popunie Live.

Sena
Sena regelt de (naburige) rechten van muzikanten en producenten. Zij incasseert namens (inter)nationale artiesten en producenten een vergoeding wanneer hun muziek in het openbaar ten gehore wordt gebracht. Het Sena Performers Fonds zorgt ervoor dat alle artiesten die via Popunie Live optreden, eerlijk betaald worden.

Metropolis Festival TV
Zondag 5 juli tussen 14:00 en 16:00, en 20:00 en 22:00 via OPEN Rotterdam TV.

Volg het laatste nieuws van het festival via de website of Facebookpagina.

Popunie Live wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers en Gemeente Rotterdam.

Interview: Oby Nine

Met deze reeks van interviews nemen we een kijkje in het leven van Rotterdamse artiesten in de huidige social distancing omstandigheden. Waar houden ze zich mee bezig en hoe gaat het met hun muziek? Over dit en meer spreken we met verschillende acts en bands.

De volgende die we hierover spreken is producer Oby Nine, finalist van de Sena Grote Prijs van Rotterdam in 2019.

Hoe en wanneer ben je met muziek begonnen? En wanneer besloot je er een carrière van te maken?
“Wayyy back begon ik met beatboxen, toen ik 14 was. Ik heette toen Phantom Beats en spoot ook graffiti onder die naam. Ik werd een keer gepakt door de politie met het spuiten van graffiti en moest een fixe boete betalen. M’n pa zei toen tegen me: Als jij stopt met die ongein, betaal ik voor jouw een beatprogramma. Ik stopte daarmee en werd verliefd op het maken van beats. In plaats van jonko’s klappen en stoute dingen doen zocht ik mijn heil in de muziek. Fast forward een paar jaar later, besloot ik naar Rotterdam te verhuizen vanuit Limburg om producing te gaan studeren op het Albeda.”

Waar ben je tijdens deze social-distancing periode allemaal mee bezig?
“Muziek maken, maar ik ben vooral ook veel in de natuur te vinden geweest. Ik ben gaan skateboarden naar alle dorpjes rondom Rotterdam en heb elk hoekje geëxplored. Van mijn vriendin kreeg ik ook een opblaasbootje en ik ging overal varen. Ik denk dat ik die fast life even heb achtergelaten.

Als je niet meer alle dingen kan doen die je eerst deed, moet je je satisfaction ergens anders vandaan halen. Ik heb veel geleerd deze dagen over wat er nu echt toe doet in het leven. Daarnaast ben ik aan het leren om te daytraden in de stock market. Ik wil niet meer van muziek of video productie afhankelijk zijn voor inkomsten. Mijn doel is dat ik kan maken wat ik wil en dat ik niet iets moet maken just for the money. En zodra ik het kan wil ik het vrienden ook gaan leren zodat zij hetzelfde kunnen doen (als ze dat willen).”

Je bent bezig geweest met muziek maken, maar hoe blijf je juist in deze tijd bezig met muziek?
“Gewoon doen I guess. Niet te veel nadenken. Ik heb ook meer geëxperimenteerd en ben tegelijkertijd terug gegaan naar iets wat ik vroeger deed, namelijk zingen. Dat kwam zo, ik stumblede op een oude soundscape die ik voor een docu gemaakt had. Opeens kwamen de lyrics zo in m’n hoofd terwijl ik er meestal veel moeite mee had om lyrics te bedenken. Ik denk dat alles wat ik geleerd heb deze periode voer was voor die lyrics.”

Zijn er nog dingen geweest die altijd bleven liggen, waar je juist nu de ruimte en aandacht voor gevonden hebt om die aan te pakken?
“Ja, een van mijn beseffings was dat ik de afgelopen jaren te weinig muziek heb uitgebracht. En eerst was een van mijn angsten; wat als de coronies get me?. Ik heb astma dus ik val onder een risicogroep denk ik. Anyways, ik dacht als ik de pijp uit ga wil ik van m’n laatste tijd hier dope shit achterlaten waar mensen misschien wat uit halen.

Ik ben nu niet meer zo bang als toen om dood te gaan, maar het heeft me wel laten realiseren dat ik gewoon schijt moet hebben en dingen moet uitbrengen. En dat is een levensfilosofie die ik denk ik in al mijn creaties terug wil laten komen. Haal eruit wat er uit te halen valt!

Creaties zijn dat wat een stad en cultuur en het leven wat mooier maken. Het is net als de natuur een soort van wondertje. Besef dat we draaien met weet ik hoeveel km per uur rond in een space die immens groot is. En wij zijn aapachtige wezens die geluidstrillingen maken die emoties opwekken. En die emoties connecten mensen met elkaar. Wie verzint deze shit?”

Wat zijn je plannen voor straks, als de coronacrisis voorbij is en we weer de live muziek scene verder kunnen opstarten?
“Voor dat dit allemaal begon was ik begonnen met het dj-en weer op te pakken. En dan met live elementen zeg maar. Daarmee ga ik door.”

Is er iets wat je straks, als we weer herstarten, anders of beter zou willen doen of zien dan hiervoor?
“Geen idee eigenlijk. I take it as it comes. Ik heb niet meer de verwachtingen die ik eerst had. Dat ik moet slagen in deze shit. Want let’s be honest het is hard as fuck. Ik wil gewoon muziek blijven delen en de mensen die het willen horen, horen het, en hopelijk maak ik ze blij. Dat is het mooiste compliment.”

Wat zou je als tip meegeven aan andere muzikanten?
“Just enjoy it en lose expectations.”