Rotterdam Music Awards uitreiking vrijdag aanstaande in Rotown

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Likt, winnaar Beste Track 2015

Rotterdam gaat op vele fronten als een speer en dat geldt zeker voor de muziekscene. Een tastbaar bewijs hiervan zijn de door de Popunie in het leven geroepen Rotterdam Music Awards (RMA) die dit jaar voor de derde maal uitgereikt gaan worden. Tot maandag 12 uur kon er gestemd worden en er zijn 10.000 stemmen uitgebracht! Enorm bedankt hiervoor lieve mensen! Aanstaande vrijdag 28 oktober in Rotown onthullen we wie de award voor Beste Podium, Beste Clubavond, Beste Festival, Beste Track, Aanstormend Talent en de Exportprijs mee naar huis mag nemen.

Feestje!
De avond van de uitreiking, tevens de openingsavond van de Rotterdamse Popweek, ontvouwt zich steeds meer als een echte ‘awardshow’. Waar iedereen tijdens de eerste editie in z’n kloffie nog een biertje zat te drinken, zijn de spijkerbroeken nu wel vervangen door pakken en strikken en worden de Awards uitgereikt door niemand minder dan wethouder Pex Langenberg.

Popquiz foto overzicht- Foto Megin ZondervanKom naar de Rotterdamse Popquiz!
Voorafgaand aan de uitreiking van de RMA vindt de Rotterdamse Popquiz plaats die al sinds jaar en dag wordt samengesteld door Minke Weeda, directrice van Rotown en boekingskantoor Rock ’n Roll Highschool. Minke licht alvast een tipje van de sluier op over de komende editie:

“Ik noem de quiz dit jaar ‘de Grote Verdelingsvoorstelquiz’, omdat dit is waar de culturele sector zich de afgelopen tijd het meeste mee bezig heeft gehouden. We gaan dus de gemeente smeken om meer geld, we gaan alles nog even narekenen en we zetten ook de commissie ZOCS gezellig in het zonnetje. Verwacht in de quiz weer een mix van oude en nieuwe nummers die op een enkeling na allemaal dikke hits zijn geweest. En natuurlijk besteden we ook aandacht aan de genomineerde artiesten voor de Beste Track van 2016, dit keer in een speciale fotoronde. Dus ik verwacht hoge scores en het verschil zal worden gemaakt door de teams die net die minder bekende nummers óók kennen,” aldus Minke.

We ontmoeten je dus graag aanstaande vrijdag 28 oktober in Rotown in je meest feestelijke outfit!

Extra informatie
Datum: vrijdag 28 oktober
Locatie: Rotown, Nieuwe Binnenweg 17-19
Aanvang: 20 uur
Deur open: 19.30 uur
Uitreiking RMA: 21.45 u
Entree: gratis, dus kom op tijd!
Facebookevent

Dichter dichterbij…

13645115_1101403033263544_3841011486757610014_nHet gaat goed met de Rotterdamse artiest Dichter! Onlangs verraste hij het publiek tijdens de ‘Erasmus Experience’ in Bibliotheek Rotterdam met een speciaal geschreven nummer over Erasmus, zijn show tijdens de Nederlandse Dansdagen was meerdere malen uitverkocht en hij tekende afgelopen zomer bij boekingskantoor Topbillin, die in hun roster tevens acts als Akwasi, Winne, The Partysquad en Teske hebben staan. 

Dichter speelde een speciaal geschreven nummer over Desiderius Erasmus tijdens de opening van de ‘Erasmus Experience’ in de Bibliotheek van Rotterdam. Dit in aanwezigheid van z.m. Koning Willem-Alexander, Burgemeester Aboutaleb en de directeur van de Bibliotheek, Theo Kemperman. De ‘Erasmus Experience’ is een interactieve en permanente tentoonstelling over humanist Desiderius Erasmus. Lof Aan Erasmus is een speciaal geschreven nummer voor de ‘Erasmus Experience’.

Dichter x #DD3: uitverkochte shows tijdens Nederlandse Dansdagen en aandacht in onder andere de Volkskrant en NRC Handelsblad
Dichter werd eerder dit jaar gevraagd door de Nederlandse Dansdagen om deel uit te maken van Distinguished Dreams 3, een project waarbij popmuzikanten worden gekoppeld aan een choreograaf. Dichter maakte samen met choreografe Hilde Elbers een korte voorstelling en wist samen met de andere koppels tijdens hun voorstelling te intrigeren. De Volkskrant schreef: “Hilde Elbers en Dichter intrigeren met hun meer spirituele connectie, die ze via ademhaling maken”. Ook NRC Handelsblad schreef over Distinguished Dreams, die begin 2017 op tour gaat langs de Nederlandse theaters en verder op Motel Mozaique te zien zal zijn. Benieuwd naar meer? Neem een kijkje via www.nederlandsdansdagen.nl.

Aankomende shows ‘Dichterbij Dichter’ op o.a. Crossing Border Festival en Project Heartbeat
Dit najaar was Dichter onder andere te zien tijdens Nacht van Kunst & Kennis en trad hij op bij Kijkduin Sunset. Dit najaar kun je hem bewonderen tijdens het Crossing Border Festival en treedt hij op samen met een 35 koppig symfonie-orkest en een vijftal dansers met Project Heartbeat in een aantal steden in Limburg en Noord-Brabant.

Houdt hem dus in de gaten! Bezoek zijn website en volg Dichter op Facebook.