Dichter dichterbij…

13645115_1101403033263544_3841011486757610014_nHet gaat goed met de Rotterdamse artiest Dichter! Onlangs verraste hij het publiek tijdens de ‘Erasmus Experience’ in Bibliotheek Rotterdam met een speciaal geschreven nummer over Erasmus, zijn show tijdens de Nederlandse Dansdagen was meerdere malen uitverkocht en hij tekende afgelopen zomer bij boekingskantoor Topbillin, die in hun roster tevens acts als Akwasi, Winne, The Partysquad en Teske hebben staan. 

Dichter speelde een speciaal geschreven nummer over Desiderius Erasmus tijdens de opening van de ‘Erasmus Experience’ in de Bibliotheek van Rotterdam. Dit in aanwezigheid van z.m. Koning Willem-Alexander, Burgemeester Aboutaleb en de directeur van de Bibliotheek, Theo Kemperman. De ‘Erasmus Experience’ is een interactieve en permanente tentoonstelling over humanist Desiderius Erasmus. Lof Aan Erasmus is een speciaal geschreven nummer voor de ‘Erasmus Experience’.

Dichter x #DD3: uitverkochte shows tijdens Nederlandse Dansdagen en aandacht in onder andere de Volkskrant en NRC Handelsblad
Dichter werd eerder dit jaar gevraagd door de Nederlandse Dansdagen om deel uit te maken van Distinguished Dreams 3, een project waarbij popmuzikanten worden gekoppeld aan een choreograaf. Dichter maakte samen met choreografe Hilde Elbers een korte voorstelling en wist samen met de andere koppels tijdens hun voorstelling te intrigeren. De Volkskrant schreef: “Hilde Elbers en Dichter intrigeren met hun meer spirituele connectie, die ze via ademhaling maken”. Ook NRC Handelsblad schreef over Distinguished Dreams, die begin 2017 op tour gaat langs de Nederlandse theaters en verder op Motel Mozaique te zien zal zijn. Benieuwd naar meer? Neem een kijkje via www.nederlandsdansdagen.nl.

Aankomende shows ‘Dichterbij Dichter’ op o.a. Crossing Border Festival en Project Heartbeat
Dit najaar was Dichter onder andere te zien tijdens Nacht van Kunst & Kennis en trad hij op bij Kijkduin Sunset. Dit najaar kun je hem bewonderen tijdens het Crossing Border Festival en treedt hij op samen met een 35 koppig symfonie-orkest en een vijftal dansers met Project Heartbeat in een aantal steden in Limburg en Noord-Brabant.

Houdt hem dus in de gaten! Bezoek zijn website en volg Dichter op Facebook.

Rum For Breakfast gaat via Stage Europe Network naar Estland

sen-2016-estlandDe Rotterdamse singer/songwriter Rum For Breakfast gaat namens de Popunie naar Estland in het kader van het Stage Europe Network project Sinusoid. Vanaf 23 oktober t/m 30 oktober komen jonge muzikanten uit Europa voor dit uitwisselingsproject bij elkaar in Tallinn en spelen onder andere tijdens de Tallinn Youth Week

Stage Europe Network (SEN)
SEN is een samenwerkingsverband van zeven culturele organisaties afkomstig uit Duitsland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Polen, IJsland en Estland. Doel van het netwerk is om de ervaring van jonge muzikanten te verbinden, te vergroten en om de jonge bands te promoten binnen Europa. De Popunie is de Nederlandse partner in het Stage Europe Network.

Estland
Sinusoid is een Estlands project van 23 t/m 30 oktober 2016 waarbij jonge muzikanten uit zeven Europese landen een interculturele en Europese ervaring opdoen, met popcultuur als vertrekpunt. Ze reizen, wonen en werken samen gedurende zeven dagen op basis van het centrale thema: Hoe te overleven als jonge muzikant?

sen-2016-estland-rum-for-breakfast-2Een van de programmaonderdelen is Fookus Live #5 – Young People In Music Business op woensdag 26 oktober in Kohvik Sinilind georganiseerd door Music Estonia. Tijdens deze aflevering van de serie over ondernemerschap in de muziekindustrie spreken oa. manager/producer Karl Sirelpuu (tourmanager Ewert and The Two Dragons en manager Elephants From Neptune) en de muzikant/ondernemer Hando Jaksi (I Wear* Experiment).

Namens de Popunie neemt de getalenteerde Rotterdamse singer/songwriter Rum For Breakfast (Machiel Scholten) deel aan Sinusoid. Hij maakte in juli al indruk op het Popuniepodium tijdens het Eendracht Festival en is een ware muzikale globetrotter. Machiel speelt soms in combinatie met andere muzikanten maar meestal helemaal alleen. Vanuit de Friese partnerorganisatie gaat ook de band Dat Schilt naar Estland.

De andere Europese bands en acts die deelnemen aan dit project zijn: Hórmónar uit IJsland, The King’s Road uit Polen, The Stupeediotiks uit Frankrijk, Redwood uit Noorwegen en To’Ko uit Estland.

sen-2016-estland-rum-for-breakfastExtra Informatie
Datum: zondag 23 t/m zondag 30 oktober
Locatie: Tallinn, Estland
Blijf op de hoogte via het Facebookevent.

Sinusoid wordt mede mogelijk gemaakt door Erasmus + en georganiseerd door de Estlandse partner in Stage Europe Network; Noortebänd.

Kijk voor de activiteiten binnen Stage Europe Network op hun site of Facebook.