Dichter brengt nieuwe track uit

dichterrWat heb je en wat wil je? Twee vragen die je een stuk dichter bij je doel kunnen brengen. Dichter, ook wel bekend als Dichter Dichterbij, spreekt hierover in het nieuwe nummer Wat Wil Je. Deze track brengt de mc uit Nieuwerkerk aan den IJssel uit voor de fans en de liefhebbers als tussendoortje voor nieuw werk dat onderweg is.

De productie is gedaan door producer Schaakmat, die je wellicht kent van het nummer Zoveel, die ook op de Puna Rode Terreur mixtape stond. Het coverdesign is gedaan door Colin Knopper (DBC).

Na drie ep-releases in eigen beheer te hebben uitgebracht: Horen, Zien & Voelen, Leren Luisteren en Hoop Doet Leven, is het nu tijd voor Dichter zijn debuutalbum. Na twee jaar werken is deze zo goed als af met producties die opnieuw door G-Boah zijn verzorgd. Dichter zijn debuut staat gepland voor 2014. Voordat dit zover is Dichter achter de schermen bezig met een voor nu nog geheim project, dat nog aan de vooravond van het album verschijnt.

Begin juli stond Dichter tevens voor het eerst met band op het podium tijdens de 25e jubileumeditie van Metropolis Festival in het Zuiderpark op de Popunie Live stage.

Voor meer informatie bezoek je de website of Facebook pagina van Dichter. Dichter is ook op Twitter te vinden.

 

 

Metalfestival Right of Way in Muziekpodium Rotonde

RowPoster4webLansingerland is nog niet half bekomen van RotoRocK, of het volgende festival van de Rotonde staat al weer voor de deur! Zaterdag 28 september zal half metal-liefhebbend Nederland uitrukken naar het Berkelse muziekpodium voor het hardste festival van de regio: Right of Way, editie 2013!

Right Of Way ontstond vanuit een missie. Het onderbelichte genre van de metal nieuw leven in te blazen, door middel van het organiseren van een eigen festival, en het ‘zuiveren’ van de slechte naam van de vele metalheads die festivals als Right of Way bezoeken. Het idee dat metalfestivals alleen bezocht worden door langharige grote enge mannen met baarden, die maar beter gemeden kunnen worden, is er één die ze graag zien verdwijnen.  En tot nu toe lukt dat erg goed; iedere editie van Right of Way trekt weer meer mensen dan de vorige!

Maar dat kan zeker ook aan de indrukwekkende line-up liggen! Ook dit jaar weten ze weer bands neer te zetten die iedere verwachting te boven gaan (acht maar liefst!). Hieronder een korte impressie van al het moois wat de bezoekers van Right of Way te wachten staat:

Wat sowieso veel beloofd is Variscythe. Deze band, die volgens LordsOfMetal.nl zeker geen easy-listening is, heeft net een nieuwe ep uitgebracht. The Origin of Sacrifice werd goed ontvangen en plaveit de weg voor deze band, die erg groot zou kunnen worden. Wat ze live waard zijn, zullen ze op Right of Way laten zien!

Van jong naar oud, een band die al 30 jaar bestaat, en in de huidige formatie eindelijk het succes ontvangen wat ze verdienen, is Ear Danger. Met hun ijzersterke riffs, en zang die meteen doet denken aan Iron Maiden weten ze van elk podium binnen no time een metaltempel te maken. Wat gewoon doorgaat, is de ”Full Blast Tour”: een ontketende heavy metal band die live 110% geeft en na 30 jaar nog steeds vastbesloten is om het dak eraf te blazen!

Na een kleine hiatus is ook Servantum klaar om menig moshpit te doen ontstaan. Naar eigen zeggen brengen ze “Death metal met een moderne twist, zonder pardon”. Volgens ons staan ze garant voor een succesvol optreden, wat iedereen zich nog lang zal heugen! Een kleine waarschuwing: vooraan staan bij deze show is op eigen risico, voor blauwe plekken is de Rotonde niet aansprakelijk…

State of Negation is nog zo’n band die de affiche van deze editie van Right of Way bij voorbaat al legendarisch maakt. Deze 5-koppige ‘metal-machine’ uit Haarlem, heeft meer dan 80 shows gespeeld, won met hun Music video Corruption de “Dutch National Metal Battle 2011” en stond in 2012 in het voorprogramma van het alom bekende Suicide Silence. Een band die je niet snel op een kleinschalig festival als Right of Way zal zien.  Een kans die elke metalliefhebber in de regio met twee handen moet grijpen!

Risico nemen met aanstormend talent is ook iets waar Right Of Way nooit vies van is! De lokale band Bloodsphere is nog dit jaar opgericht en vind zijn plek goed tussen de andere bands waar zij het podium mee delen. Misschien is het de wijd uiteenlopende muzieksmaak van de leden die deze muziek zo lekker laat klinken, misschien is het de feilloze techniek die deze heren beheersen. Wat het ook is, het werkt. Wees getuige van de eerste show van deze band, op zaterdag 28 september!

Bloodsphere

Een band die zijn strepen al verdient heeft, is Chiraw. Deze band is in de Nederlandse metalscene een meer dan gevestigde naam, maar toch nog even voor de onwetenden: Chiraw laat met zijn combinatie van dynamische genadeloze riffs, industriële atmosferische samples en kristalheldere melodieën de muziek lang in je oren na galmen. Overtuig jezelf!

Ook From Earth is een band die niet snel te vergeten is. Gevormd door leden met ieder meer dan een decennium ervaring in de bands Born From Pain en Blind Sight. Is deze band nu klaar voor het echte werk. Het debuutalbum is af, en de eerste grote shows staan in de agenda. Dikke grooves, harde ritmes, scheurende gitaren en een dreunende bas is wat de bezoekers te wachten staat.

De naam die het prominentst op de affiche van Right of Way prijkt is Skreamer. Een naam die nog niet bij iedereen bekend zal zijn, wat niet betekent dat dit terecht is. Deze 19-jarige knullen uit Londen hebben een passie voor muziek die niet te evenaren is. Het gerucht gaat dan ook dat ze elke dag meer dan 7 uur in de studio oefenen. Met 22 duizend likes op facebook in een ongelofelijk korte tijd veroveren ze de wereld in een tempo waar je u tegen zegt. Deze band is vastberaden en voorbestemd om erg groot te worden. Dat kan ook niet anders, met muziek die technisch zo gelikt is en zo goed klinkt. Over vijf jaar waarschijnlijk op het hoofdpodium van de grootste metalfestivals van de wereld. In september op het podium van de Rotonde, tijdens Right of Way. Geen enkele metalfan kan zichzelf nog in de spiegel aankijken als hij dit mist!

Right of Way is vastbesloten van deze editie een nóg groter succes te maken dan de vorige. Zoals dat er nu uitziet gaat dat dan ook zeker lukken!

Extra informatie
Datum: Zaterdag 28 september
Locatie: Muziekpodium Rotonde, Het Hoge Land 15, Berkel en Rodenrijs
Aanvang: 15:00 uur
Entree: 4 euro (leden) / 7,50 euro (niet leden)

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van Right of Way.