Hiphopper Kr!s brengt nieuwe track uit

kr!s DSC_0067Vorige week heeft rapper Kr!s (Chris Bakker) een nieuwe track uitgebracht met de titel Laat Me Alleen. Kr!s is een jongen van eenentwintig jaar die sinds een jaar bezig is met het maken van hiphop. Hij is een groot bewonderaar van het welbekende Eastgarden Music.

De jongeman neemt zijn tracks op bij Eastgarden Music en hij heeft al een paar keer samen mogen werken met een aantal artiesten uit dit collectief, waaronder Rotterdammer Jow. “Eastgarden Music heeft voor mij heel veel betekend in moeilijke tijden. Door hen ben ik uit die vervelende tijd gekomen en daar ben ik ze tot op de dag van vandaag enorm dankbaar voor. Zij hebben mij de kans gegeven mezelf te ontwikkelen en geleerd hoe ik mijn gevoelens in de muziek kan verwerken. Ik heb heel erg veel steun gehad aan de muziek van PSL Persoonlijk. Hij is dan ook mijn grote voorbeeld en mijn grootste droom op dit moment is een nummer met hem uit te brengen. Dit zal nog wel even duren, want hij is op een veel hoger niveau dan ik, maar ik blijf hard werken tot ik waardig genoeg ben om een keer naast hem te mogen staan in de studio.”

Laat Me Alleen is geschreven met de boodschap dat iedereen af en toe een momentje voor zichzelf nodig heeft. Even alleen zijn en alles op een rijtje krijgen, zodat je weer verder kan. Kr!s werd gek van iedereen die zich met zijn keuzes in zijn leven bemoeide en heeft dit verwerkt in zijn muziek. Het refrein wordt verzorgt door zijn muzikale vriend en mede Capellenaar K3RN (Sem). “Niemand had dit beter kunnen doen dan K3RN en ik vind dat hij het nummer naar een hoger niveau heeft getild door de manier waarop hij het refrein heeft gezongen. Ik ben hem hier dan ook heel erg dankbaar voor.” Aldus Kr!s.

Kr!s – Laat Me Alleen (ft. K3RN)

Kr!s hoopt na de zomer zijn eigen mixtape uit te brengen en is hier hard mee bezig.

Sunday Music Lounge met Stanley Alejandro Clementina en Tamara Nivillac

stanleyyyMuzikale duizendpoot Stanley Alejandro Clementina (1974) alias Pure The Artist, brengt tijdens de Sunday Music Lounge niets anders dan pure muziek ter gehore. Honderd procent recht uit het hart. Zijn muziekstijl varieert van R&B en soul tot funk.

Pure dankt zijn muzikaliteit aan zijn Caribische achtergrond. Geboren op Curaçao, werd het zingen hem met de paplepel ingegoten. Bovendien speelde hij als kleine jongen gitaar en drums. Op zijn tiende nam hij zijn eerst eigen compositie op: Dia Kristu Bini, een gospelnummer. Sindsdien heeft Pure de muziek nooit meer losgelaten. Eenmaal in Nederland speelde hij in diverse pop-, soul- en rockbands. Pure maakte deel uit van één van de eerste Nederlandse R&B-bands: Black Flava. Intussen rondde hij een opleiding basgitaar en zang aan het Rotterdamse Conservatorium af. Zijn muzikaal talent is in 2012 bestempeld met de Grote Prijs van Zuid-Holland, een prijs voor talentvolle bands en acts.

Bekijk Pure The Artist live:

Pure The Artist – Deja Vu (live in Paard van Troje)

Elke maand neemt een artiest een opkomend talent mee naar de Sunday Music Lounge. Aan de zijde van Stanley staat in deze editie Tamara Nivillac. Tamara is een Curaçaose zangeres en maakt deel uit van de Rootsriders. Ze won in 2003 Curaçao Talents. Haar eerste single heet Gosa en deze zal ze live ten gehore brengen tijdens deze laatste Sunday Music Lounge van het seizoen. Het nummer is geschreven en geproduceerd door Stanley.

Tamara Nivillac – Gosa

Extra informatie
Datum: zondag 18 mei
Locatie: Maaspodium, St. Jobsweg 3, Rotterdam
Aanvang: 16:00 uur
Entree: zie hier

Voor meer informatie bezoek je de website van het Maaspodium en de website van Pure The Artist.