Southbound en Dichter in De Machinist

southbound kelly alexandreOp woensdag 24 februari spelen Southbound en Dichter in De Machinist tijdens de zesde singer/songwriteravond van dit seizoen.

Southbound
Een project met Rotterdamse Roots en Scandinavische invloeden. Southbound is een pop project rondom vocalist, (song)writer en componist Roufaida Aboutaleb, een Marokkaans Rotterdamse die studeerde aan het conservatorium van Rotterdam en een uitwisseling deed met het conservatorium van Kopenhagen.

Roufaida heeft verschillende artiesten samengebracht om een allesomvattend kunstproject te creëren. Muziek en teksten zijn geschreven door Roufaida en werden uitgewerkt en gespeeld met muzikanten uit heel Europa. Fotograaf Eli Dijkers (NL) en artiest, danseres en schilder Andrea Renon (NL) ontwikkelden de visuele wereld rondom.

Op het podium geeft Andrea met haar expressieve dans een extra dimensie aan de muziek. In juni 2015 releaste de band de debuut ep Open Water in Kopenhagen en Rotterdam. In november 2015 won Southbound de Sena Grote Prijs van Rotterdam in de categorie bands.  (foto: Kelly Alexandre)

dichter fereweDichter
Rapper en songwriter Dichter werd geboren in Ethiopië en groeide op als adoptiekind in een muzikaal Nederlands gezin. Naast zijn eigen werk, produceerde hij ook voor de Rotterdamse rapper Hef.

In samenwerking met Postmen-lid G-Boah bracht hij in 2009 zijn debuut ep Leren Luisteren uit en traden zij samen op als Dichter X Boah.

In juni 2015 verscheen zijn mini-album Nieuw Leven. Hierop bouwt hij een brug tussen muziek, tekst en kunst door jonge beeldend kunstenaars zijn nummers te laten interpreteren.

Dichter stond de afgelopen jaren op ondermeer het Metropolis Festival, I Love Hiphop, Dunya Festival, Hiphop in Duketown en Urban Woorden in België. Hij verzorgde ook het voorprogramma van Sticks & Moon in Rotown, toerde door het land voor de Popronde en maakte deel uit van het educatieproject Oren Open.

Programma voorjaar 2016
02 mrt Joia Rath / Sophie Toledo
09 mrt Book Of Eli / CATA
16 mrt The Maybellenes / Open Podium
23 mrt Stand Up ‘69 / Peter J. Faber
30 mrt Tim Verhaal / Lady Shaynah
06 april ZanglesRotterdam

Extra informatie
Datum: woensdag 24 februari
Locatie: De Machinist, Willem Buytewechstraat 45
Aanvang: 21.oo uur
Entree: gratis

POPUNIE_MUSICSUPPORT_RDAM_FCDe muziekactiviteiten van de stichting Machinist Live komen mede tot stand door bijdragen van: de Gebiedscommissie Delfshaven, de Dienst Kunst en Cultuur van de gemeente Rotterdam, Het donatiefonds “Vrienden van De Machinist” en Café Restaurant De Machinist en Popunie Music Support Rotterdam.

Investeer in Talent: Agnesz Anna

1UZ6r8eFLXQ8sTqIAgnesz Anna bracht in september van vorig jaar haar debuut-ep Cruel World uit en ze laat er geen gras over groeien! Ze is momenteel al weer begonnen aan haar tweede ep. Om deze goed te kunnen produceren, vraagt ze om een bijdrage van haar fans via het VoordeKunst crowdfundingplatform.

Agnesz Anna is een kunstzinnig multitalent, dat al aardig wat plaatsen in de wereld afreisde om te werken voor dans- of theaterstukken: Spanje en New York City zijn haar thuishavens geweest en in Nederland woonde ze in Groningen, Haarlem, Amsterdam en nu in Rotterdam. De muziek die ze maakt is een combinatie van genres: singer/songwriter, alternative/indie, pop, folk, psychedelic rock, country, jazz en blues. Ze vult deze invloeden in met een unieke eigen sound met een vintage randje. Naast muziek maken, danst en acteert ze ook.

Zoals ze zelf op haar pagina op VoordeKunst vertelt:
”Het proces van de ep Cruel World heeft me veel geleerd. Met de nieuwe kennis die ik heb opgedaan tijdens het proces toen, wil ik de volgende productie nóg beter maken.”

De track Creeping van debuut-ep Cruel World

Tweede ep
Voor haar nieuwe productie wil Agnesz voor een andere aanpak kiezen, dan bij Cruel World. Zo wil ze van deze tweede ep meer een ‘conceptplaat’ maken, waarin een duidelijke rode draad de songs met elkaar verbindt. Daarnaast wil ze in haar muziek meer gebruik gaan maken van elektronische componenten. Om een goed product van hoge kwaliteit te leveren gaat de opbrengst van deze crowdfunding besteed worden aan de producer, recording studio, sessie muzikanten, mixing & mastering en (online) distributie.

Wil je meer weten of doneren?
Check dan Agnesz Anna’s pagina op Voordekunst.nl. Op vrijdag 19 februari organiseert Agnesz een borrel in NRC, zodat je haar in eigen persoon vragen kunt stellen.