Rum For Breakfast gaat via Stage Europe Network naar Estland

sen-2016-estlandDe Rotterdamse singer/songwriter Rum For Breakfast gaat namens de Popunie naar Estland in het kader van het Stage Europe Network project Sinusoid. Vanaf 23 oktober t/m 30 oktober komen jonge muzikanten uit Europa voor dit uitwisselingsproject bij elkaar in Tallinn en spelen onder andere tijdens de Tallinn Youth Week

Stage Europe Network (SEN)
SEN is een samenwerkingsverband van zeven culturele organisaties afkomstig uit Duitsland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Polen, IJsland en Estland. Doel van het netwerk is om de ervaring van jonge muzikanten te verbinden, te vergroten en om de jonge bands te promoten binnen Europa. De Popunie is de Nederlandse partner in het Stage Europe Network.

Estland
Sinusoid is een Estlands project van 23 t/m 30 oktober 2016 waarbij jonge muzikanten uit zeven Europese landen een interculturele en Europese ervaring opdoen, met popcultuur als vertrekpunt. Ze reizen, wonen en werken samen gedurende zeven dagen op basis van het centrale thema: Hoe te overleven als jonge muzikant?

sen-2016-estland-rum-for-breakfast-2Een van de programmaonderdelen is Fookus Live #5 – Young People In Music Business op woensdag 26 oktober in Kohvik Sinilind georganiseerd door Music Estonia. Tijdens deze aflevering van de serie over ondernemerschap in de muziekindustrie spreken oa. manager/producer Karl Sirelpuu (tourmanager Ewert and The Two Dragons en manager Elephants From Neptune) en de muzikant/ondernemer Hando Jaksi (I Wear* Experiment).

Namens de Popunie neemt de getalenteerde Rotterdamse singer/songwriter Rum For Breakfast (Machiel Scholten) deel aan Sinusoid. Hij maakte in juli al indruk op het Popuniepodium tijdens het Eendracht Festival en is een ware muzikale globetrotter. Machiel speelt soms in combinatie met andere muzikanten maar meestal helemaal alleen. Vanuit de Friese partnerorganisatie gaat ook de band Dat Schilt naar Estland.

De andere Europese bands en acts die deelnemen aan dit project zijn: Hórmónar uit IJsland, The King’s Road uit Polen, The Stupeediotiks uit Frankrijk, Redwood uit Noorwegen en To’Ko uit Estland.

sen-2016-estland-rum-for-breakfastExtra Informatie
Datum: zondag 23 t/m zondag 30 oktober
Locatie: Tallinn, Estland
Blijf op de hoogte via het Facebookevent.

Sinusoid wordt mede mogelijk gemaakt door Erasmus + en georganiseerd door de Estlandse partner in Stage Europe Network; Noortebänd.

Kijk voor de activiteiten binnen Stage Europe Network op hun site of Facebook.

Meer zoals dit

Investeer in Talent: The Mutations

1052269_548468995217232_1651899469_o The Mutations hebben na vier jaar spelen, schrijven en heel veel toffe gigs, hun eerste plaat opgenomen! Je leest het goed: deze is al opgenomen! Wat een helden! Toch zijn ze nog niet helemaal uit het financiële plaatje en zouden geholpen zijn met een pre-order van hun plaat. Daarom zijn ze een crowdfundingactie gestart op het VoorDeKunst platform.

Het verhaal van The Mutations is nog een beetje verborgen, maar een aantal mensen heeft zich al spontaan uitgeroepen tot ‘echte fans’. De muziek van The Mutations is doordrongen van liefde voor psychedelische muziek, zowel in sound als in structuur. Zoals we die tegenkomen in de muziek van grote namen David Bowie, The Beatles, Led Zeppelin, Santana en Frank Zappa. In die zin zijn de mannen wel minstens net zo eigenzinnig als wat bekendere local collega’s The Cosmic Carnival en Half Way Station.

De bandleden, Joey Retro (vocalen, gitaar), Jowalt Madimin (gitaar, backings), Walther Eichler (toetsen), Andreas Henny (drums, percussie) en Pèter Nagy (bas), hebben sinds de oprichting in 2011 gewerkt aan hun songs door te jammen, te schrijven en op te treden. Ook tijdens dit ‘voorbereidende proces’,  lieten ze al een goede indruk achter op programmeurs en publiek wanneer zij samen met hun publiek tripten in hun eigen ’70’s psychedelic rockshow’. Zo speelden ze bijvoorbeeld al op de ‘Grand Opening’ van het nieuwe Centraal Station.

Debuut-ep
Binnenkort is de band dus klaar om naar buiten te treden met hun eerste album. Samen met Henk Koorn (Hallo Venray) als producer en Niek Driesschen van de Duct Tape Studio (lees hier ons interview met hem) als engineer, hebben ze de afgelopen maanden hard gewerkt aan een bijzonder album.

Als je voor het eerst zo’n productieproces gaat doorlopen, kan het nog wel eens gebeuren dat het opnemen, masteren en persen op vinyl toch duurder is dan je dacht… om het album en zichzelf goed te kunnen promoten zijn er volop ideeën voor een videoclip, een professionele fotoshoot en natuurlijk het feest om het album met jou de wereld in te kunnen blazen. Om alles eromheen te kunnen bekostigen vragen ze daarom om de hulp van hun fans.

Wil je meer weten over The Mutations?
Meer info over de band en de muziek vind je op hun website. Je kunt de band al supporten door hun Facebookpagina te liken. Helemaal mooi is het natuurlijk als je de nieuwe plaat van de band al als pre-order wilt bestellen. Hiervoor ga je naar hun crowdfundingcampagne op Voordekunst.

Check ook eens wat voor waanzinnig (letterlijk!) mooi artwork ze in de aanbieding hebben op posters, kaarten en T-shirts!

m0lykqf4xxu1w8pw-1

nfoulpor0howzfbi