Roots & Routes Summerscool is back!

Muzikanten, dansers, mediamakers en spoken word artiesten van 15-25 jaar opgelet. Roots & Routes organiseert van 9 t/m 23 juli weer de Roots & Routes Summerscool in Grounds Rotterdam. Dé creatieve leerschool voor talentvolle jongeren.

De Roots & Routes Summerscool bestaat uit twee weken lang workshops en masterclasses voor jong talent door professionals en bekende artiesten. Onder begeleiding van professionals wordt toe gewerkt naar een eindvoorstelling in Schouwburg Rotterdam.

De deelnemers maken een interdisciplinaire performance onder de artistieke leiding van niemand minder dan Lloyd Marengo (oa. Loud, Father Father). Hij werkt voor de productie samen met muzikaal leider Alvin Lewis (o.a. Ladies of Soul, Zuco 103 en Giovanca). Het thema dit jaar is Heroes. De achterliggende gedachte is dat helden een positieve insteek hebben en tegelijkertijd universeel en persoonlijk zijn.

Roots & Routes Summerscool is van zondag 9 t/m zondag 23 juli in Grounds Rotterdam (WMDC). Het is een intensief workshoptraject dat uitgaat van de concepten ‘learning by doing’ en ‘peer education’. De selectiedagen zijn zaterdag 10 en zondag 11 juni in Grounds Rotterdam.

Ben of ken jij iemand tussen de 15 en 25 jaar die serieus bezig is met muziek, dans of media? Meld je dan nu aan voor de audities op zaterdag 10 en zondag 11 juni. Aanmelden kan via de website van Roots & Routes. Hou ook de Facebook pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Extra informatie
Selectiedagen
:
Datum: zaterdag 10 en zondag 11 juni
Locatie: WMDC, Pieter de Hoochweg 125 Rotterdam

Summerscool:
Datum: zondag 9 t/m zondag 23 juli
Locatie: WMDC , Pieter de Hoochweg 125 Rotterdam

Investeer In Talent: Saman Krielaart

De 25-jarige Saman Krielaart studeert piano aan het conservatorium te Rotterdam. Naast dat hij pianist is, is hij ook componist. Zijn doel is om zijn gedachten en ideeën te vertalen naar muziek en daardoor mensen te inspireren. Om dit te kunnen realiseren roept hij de hulp in van het publiek door middel van een crowdfundingcampagne op VoorDeKunst. Saman omschrijft zijn plannen als volgt:

Mijn tijd op het conservatorium komt langzaam maar zeker ten einde. Ik heb ontzettend veel geleerd en gestudeerd de afgelopen jaren. Dit wil ik afsluiten met mijn eindexamenconcert piano op dinsdag 13 juni in LantarenVenster te Rotterdam. Het is een show waarin ik alles zelf heb geschreven.

Eindexamenconcert Codarts
De show is een mix tussen jazz en klassiek, met elektronische invloeden. De composities zijn geïnspireerd op natuurkunde en wiskunde. Daarnaast zullen alle composities worden bijgestaan door visuals die de zaal vullen.

In Entropy zijn al mijn composities geïnspireerd op wis- en natuurkundige principes. De manier waarop onze omgeving in elkaar zit, van grote sterrenstelsels tot aan de kleinste deeltjes, hebben mij van jongs af aan al geïnteresseerd en hebben ook een esthetische waarde voor mij. Deze schoonheid probeer ik te vertalen in mijn muziek zodat ik dat met iedereen kan delen.

Naast muziek zullen er ook prachtige visuals te zien zijn, deze zijn speciaal gemaakt door Gitta Reitsema. De muziek en visuals zullen samensmelten tot een filmisch geheel in een prachtige zaal.

 

Crowdfunding
Om deze show te kunnen realiseren komen er een hoop kosten bij kijken, zoals de zaalhuur, visuals, technisch team etc. Hiervoor heb ik jullie hulp nodig. Dit kan door een bedrag te doneren via VoorDeKunst of een kaartje te kopen via de website van Lantaren Venster.

Extra informatie
Datum: dinsdag 13 juni
Locatie: LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996
Aanvang: 20.00 uur
Entree: €7,50
Facebookevent