Meld je aan voor de Roots & Routes Summerscool 2015!

R&R_Summerscool_Flyer[new]Muzikanten, dansers, mediamakers, beatmakers, vormgevers, spoken word artiesten etc. van 15-25 jaar, opgelet!! Roots & Routes organiseert van 13 tot 24 juli weer de R&R Summerscool

Na twee jaar terug van weggeweest: R&R Summerscool! De R&R Summerscool bestaat uit twee weken lang workshops en masterclasses voor jong talent door professionals en bekende artiesten. Samen met hen maken zij een interdisciplinaire performance onder de artistieke leiding van niemand minder dan Lloyd Marengo (oa. Loud, Father Father). Hij werkt voor de productie samen met muzikaal leider Alvin Lewis (o.a. Ladies of Soul, Zuco 103 en Giovanca).

Als klap op de vuurpijl vind er een spectaculair optreden plaats tijdens Rotterdam Unlimited op het Schouwburgplein.

Dus ben of ken jij iemand tussen de 15 en 25 jaar die serieus bezig is met muziek, dans of media? Meld je dan nu aan voor de audities op zaterdag 20 en zondag 21 juni en spread the word!

Extra informatie
Audities:
Datum: zaterdag 20 en zondag 21 juni
Locatie: WMDC, Pieter de Hoochweg 125 Rotterdam

Summerscool:
Datum: maandag 13 t/m vrijdag 24 juli
Locatie: WMDC , Pieter de Hoochweg 125 Rotterdam

Performance @ Rotterdam Unlimited:
Datum: vrijdag 24 juli
Locatie: Schouwburgplein in Rotterdam

 

Rotterdamse band Stringcaster uitgenodigd voor CMA Music Festival in Nashville

persfotoOp 8 juni 2015 zal de Rotterdamse band Stringcaster een optreden geven in Nashville tijdens het prestigieuze CMA Music Festival. Dit festival wordt dit jaar voor de 42ste keer gehouden en trekt zo’n 71.000 bezoekers naar Nashville.

CMA Music Festival
Sinds 2004 begint het festival traditiegetrouw met CMA World GlobaLive!, een showcase voor talent van buiten Amerika. Hier treden onder andere Australische, Canadese, Engelse en Ierse bands op en ook de Rotterdamse band Stringcaster. Zij hebben de uitnodiging gekregen op basis van de songs en videoclips die ze hebben gemaakt, waar onder andere een cover van In the Dutch Mountains bij zat.

Naar het optreden komen niet alleen fans kijken, ook mensen uit de muziekindustrie en pers zullen aanwezig zijn. Dit jaar wordt het optreden gehouden op een enorm buitenpodium in het Walk of Fame Park in hartje Nashville.

Stringcaster
De band bestaat uit vijf mannen die allemaal een snaarinstrument bespelen en één mondharmonica. Ze hebben hun wortels in blues, rockabilly, Irish folk and country. Na jaren gepeeld te hebben in hun eigen band of naast grote namen als James Burton, Rocky Burnette, Paul Burlison, Albert Lee, DJ. Fontana en Jim Weider, besloten ze enige tijd geleden deze formatie te beginnen.

Ze spelen een mix van bluegrass, rockabilly, country and hillbilly. De stuwende mondharmonica, de snelle fiddle, de hot-pickin’ resonator gitaar, de 5-string banjo, de strakke mandoline, de pulserende rhythm gitaar and de dampende contrabas geven hun muziek een unieke sound. En dat hebben ze in Nashville ook gehoord.
Meer weten over Stringcaster? Bekijk hun website of Facebookpagina