Rotterdamse band Stringcaster uitgenodigd voor CMA Music Festival in Nashville

persfotoOp 8 juni 2015 zal de Rotterdamse band Stringcaster een optreden geven in Nashville tijdens het prestigieuze CMA Music Festival. Dit festival wordt dit jaar voor de 42ste keer gehouden en trekt zo’n 71.000 bezoekers naar Nashville.

CMA Music Festival
Sinds 2004 begint het festival traditiegetrouw met CMA World GlobaLive!, een showcase voor talent van buiten Amerika. Hier treden onder andere Australische, Canadese, Engelse en Ierse bands op en ook de Rotterdamse band Stringcaster. Zij hebben de uitnodiging gekregen op basis van de songs en videoclips die ze hebben gemaakt, waar onder andere een cover van In the Dutch Mountains bij zat.

Naar het optreden komen niet alleen fans kijken, ook mensen uit de muziekindustrie en pers zullen aanwezig zijn. Dit jaar wordt het optreden gehouden op een enorm buitenpodium in het Walk of Fame Park in hartje Nashville.

Stringcaster
De band bestaat uit vijf mannen die allemaal een snaarinstrument bespelen en één mondharmonica. Ze hebben hun wortels in blues, rockabilly, Irish folk and country. Na jaren gepeeld te hebben in hun eigen band of naast grote namen als James Burton, Rocky Burnette, Paul Burlison, Albert Lee, DJ. Fontana en Jim Weider, besloten ze enige tijd geleden deze formatie te beginnen.

Ze spelen een mix van bluegrass, rockabilly, country and hillbilly. De stuwende mondharmonica, de snelle fiddle, de hot-pickin’ resonator gitaar, de 5-string banjo, de strakke mandoline, de pulserende rhythm gitaar and de dampende contrabas geven hun muziek een unieke sound. En dat hebben ze in Nashville ook gehoord.

Meer weten over Stringcaster? Bekijk hun website of Facebookpagina

Meer zoals dit

Nieuwe namen Metropolis Festival bekend

Screen shot 2015-04-30 at 7.35.34 PM

Met nog maar iets meer dan twee maanden te gaan tot de mooiste zondag (5 juli) van het jaar, heeft het Metropolis Festival opnieuw vier hele toffe bevestigingen voor het festival van 2015.

Antemasque is de nieuwe band van Cedric Bixler-Zavala en Omar Rodriguez-Lopez van The Mars Volta en At The Drive-In. De charismatische Amerikaan Ezra Furman staat bekend om zijn doldwaze, aanstekelijke garagerock. Tourist LeMC is een kleinkunst-hiphop artiest die de afgelopen maanden in België zeer populair is geworden. En het Rotterdamse Half Way Station timmert met hun dynamische en spannende shows in heel Europa aan de weg. Dit Rotterdamse optreden vindt plaats vanuit het Popunie Live programma.

Onlangs werd al de komst van Vintage Trouble (US), Glass Animals (UK), Meridian Brothers (CO) en All Tvvins (IE) naar het Zuiderpark bekend gemaakt. Het festival belooft zeer binnenkort opnieuw acts bekend te maken, die Metropolis weer tot een muzikale ontdekkingsreis zullen maken. Duik de line-up so far in en kom alles te weten over het programma van (het gratis toegankelijke) Metropolis #27.

Extra informatie
Datum: zondag 5 juli
Locatie: Zuiderpark
Aanvang: 13.00 uur
Entree: gratis
Klik hier voor het Facebookevent.

Volg het laatste nieuws van het festival via de website of Facebookpagina.