Nieuwe namen Metropolis Festival bekend

Screen shot 2015-04-30 at 7.35.34 PM

Met nog maar iets meer dan twee maanden te gaan tot de mooiste zondag (5 juli) van het jaar, heeft het Metropolis Festival opnieuw vier hele toffe bevestigingen voor het festival van 2015.

Antemasque is de nieuwe band van Cedric Bixler-Zavala en Omar Rodriguez-Lopez van The Mars Volta en At The Drive-In. De charismatische Amerikaan Ezra Furman staat bekend om zijn doldwaze, aanstekelijke garagerock. Tourist LeMC is een kleinkunst-hiphop artiest die de afgelopen maanden in België zeer populair is geworden. En het Rotterdamse Half Way Station timmert met hun dynamische en spannende shows in heel Europa aan de weg. Dit Rotterdamse optreden vindt plaats vanuit het Popunie Live programma.

Onlangs werd al de komst van Vintage Trouble (US), Glass Animals (UK), Meridian Brothers (CO) en All Tvvins (IE) naar het Zuiderpark bekend gemaakt. Het festival belooft zeer binnenkort opnieuw acts bekend te maken, die Metropolis weer tot een muzikale ontdekkingsreis zullen maken. Duik de line-up so far in en kom alles te weten over het programma van (het gratis toegankelijke) Metropolis #27.

Extra informatie
Datum: zondag 5 juli
Locatie: Zuiderpark
Aanvang: 13.00 uur
Entree: gratis
Klik hier voor het Facebookevent.

Volg het laatste nieuws van het festival via de website of Facebookpagina.

Bijzondere viering 70 jaar vrijheid op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2015  

IMG_5453In Het (Euromast) Park werd op 5 mei 70 jaar vrijheid gevierd met o.a. Ambassadeur van de Vrijheid Caro Emerald, Jungle By Night, Birth of Joy en Broederliefde. Ondanks een nat begin van de dag, trok het festival een recordaantal van 35.000 bezoekers. “Een prachtige dag waarop stil gestaan werd bij de bijzonderheid van onze vrijheid en dit ook goed werd gevierd.” 

Ontstuimig begin
Het festival begon met fikse regen en harde windstoten, waardoor helaas enkele middag activiteiten, zoals het kinderprogramma en de Pop-up Market werden afgelast. Dankzij extra veiligheidsmaatregelen en in nauw overleg met veiligheidsdiensten kon het festival wel doorgaan en is dit verder zonder incidenten verlopen. Ondanks een onstuimig begin brak in de middag de zon door en liep Het Park helemaal vol. Een groot verschil met andere bevrijdingsfestivals in het land die niet of later pas konden starten. “We hebben hard gewerkt om het festival veilig te laten verlopen, maar ook ontzettend geluk gehad dat het weer meeviel in Rotterdam!” aldus de organisatie.

Dansen voor de vrijheid, maar ook momenten om stil bij te staan
Burgemeester Aboutaleb opende het festival met het ontsteken van de Vlam met het Bevrijdingsvuur wat door hardlopers van het Ikazia Ziekenhuis vanuit Wageningen werd gebracht. Aboutaleb hield een indrukwekkende speech over het belang van de ogen niet te sluiten voor het verleden, maar te herdenken en te vieren. En de vrijheid werd vandaag gevierd met een divers programma met als een van de hoogtepunten het optreden van Caro Emerald, die als Ambassadeur van de Vrijheid diverse bevrijdingsfestivals bezocht. “Vrijheid is niet iets vanzelfsprekends, daar moeten we bij stil bij blijven staan,” aldus Caro.

Tijdens het 5 voor 5 moment werd op alle bevrijdingsfestivals stilgestaan bij de vrijheid, waarbij bezoekers zichzelf op de videoschermen terug konden zien met de grote “selfie voor de vrijheid” actie. Verder maakte de Rotterdamse rapformatie Broederliefde er een broederlijk feest van en speelden de jongens van Jungle By Night ongekend goed op het Erasmuspodium. Op de Sena Talent Stage powered by Popunie lieten negen acts zien dat er veel goeds van Rotterdamse bodem komt. Van intiem bij singer/songwriter Charl Delemarre tot één groot springend feest bij De Skaggerz.

In gesprek met oorlogsveteranen
In de Noorse Zeemanskerk vond een inhoudelijk programma plaats van About Freedom en Stichting Lokaal waarbij doormiddel van film, debat en gesprekken met bezoekers aan een keukentafel de betekenis van vrijheid werd besproken. Staatsecretaris Martin van Rijn en vicevoorzitter Jacques Wallage van het Nationaal Comite 4 en 5 mei bezochten het festival en waren zeer te spreken over het inhoudelijk programma. “Een concept als Veteranen Speeddaten is nou precies zoals we Bevrijdingsfestival bedoeld hebben en mooi dat dit hier in Rotterdam is ontstaan en nu ook op de andere Bevrijdingsfestivals plaatsvindt,” aldus Wallage.

Tot volgend jaar
Het was een prachtige 25e editie van Bevrijdingsfestival Zuid-Holland waarin het festival weer een stap is gegroeid. “We gaan bekijken of we volgend jaar nog groter kunnen in Het Park om de grote toestroom van bezoekers te kunnen bedienen. Het was weer een bijzonder feest en kijken alweer uit naar volgend jaar!”

Rass Motivated

Rass Motivated

Accelerators

Accelerators

Broederliefde

Broederliefde

Caza

CAZA

Cazapubliek

CAZA

Charl Delemarre

Charl Delemarre

Gery Mendes

Gery Mendes met Sabrina Starke & Pink Oculus

Minor Details

The Minor Details

Order of the Emperor

Order of the Emperor

Order of the Emperor2

Order of the Emperor

Ragtime Wranglers

The Ragtime Wranglers

Skaggerz

De Skaggerz

Victim

Victim Victim

Victim2

Victim Victim

De Likt

De Likt