Roots & Routes presenteert: Mixed Roots

mixed rootsSpoken word, muziek, dans en visuals/beeldende kunst komen samen op Mixed Roots. Een uitdagend en vernieuwend concept waarin alle disciplines hun eigen roots meenemen. Roots & Routes Agency lanceert 26 september de eerste editie in het Rotterdamse Podium GROUNDS.

Mixed Roots is een melting pot van jong talent, verschillende culturen en disciplines. De optredende artiesten zijn veelbelovend. Zo is de danscrew Below My Feet onderdeel van deze avond. Deze crew werd 2e bij de nationale danscompetitie HipHopKingz en zijn alle leden afkomstig van de allround dansopleiding Albeda Dans College.

Tussen de vele disciplines door zorgt de band Serelda voor een relaxte sfeer. Een band bestaande uit familieleden en vrienden, zorgen met hun Engelstalige nummers voor een warme en intieme show. Ook zal Buitengewoon aanwezig zijn om de visuals en discipline kunst te verzorgen deze avond.

Dit nieuwe concept heeft als hoofddoel het prikkelen van alle zintuigen. Al met al zorgen de verschillende disciplines voor een afwisselende, dimensionale en onvergetelijke avond!

Roots & Routes scout, coacht en inspireert jongeren die talent hebben op het gebied van muziek, dans of media, en die de ambitie hebben om hier professioneel in te worden. Roots & Routes Agency is het impresariaat van Albeda Dans en Muzikant/Producer College en verzorgt alle stageplekken voor de studenten.  Roots & Routes is in twaalf Europese landen actief.

Komende edities van Mixed Roots:
– Mixed Roots #2 – Vrijdag 25 oktober
– Mixed Roots #3 – Donderdag 28 november

Extra informatie Mixed Roots #1
Datum: Donderdag 26 september
Locatie: GROUNDS, Willem Buytewechstraat 68, Rotterdam
Aanvang: 20:00 uur
Entree: 5 euro (alleen deurverkoop)

Voor meer informatie bezoek je de website of Facebook pagina van Roots & Routes.

BoomDox & PunchOutBattles organiseren Freestyle Frenzy

boomdoxxxZondag 15 september organiseren BoomDox en PunchOutBattles Freestyle Frenzy op het dak van de Mini-Mall in Rotterdam. Een oude generatie battle mc’s neemt het hierbij op tegen de nieuwe lichting.

Een speciale arena zal het decor vormen van de strijd tussen de oude en nieuwe generatie battlerappers van Nederland. De oude generatie wordt vertegenwoordigd door Raymzter, Surya, Regga en DRT. De nieuwe generatie door Insayno, L-Deep, Kaascouse en Jeevz. Waar bij PunchOutBattles de battles a-capella en met geschreven teksten zijn, is dat tijdens de Freestyle Frenzy freestyle en op de beats van DJ TLM. Host is PunchOut-resident Excellent. Het aanwezige publiek bepaalt wie er met de hoofdprijs van 1000 euro vandoor gaat. De Freestyle Frenzy is een vervolg op de eerste editie die plaatsvond tijdens het Smoelwerk Festival in 2009.

De Freestyle Frenzy is onderdeel van 24 uur SUBcultuur in Rotterdam. Van zaterdag 14 september 17:00 tot zondag 15 september 17:00 verandert het Central District (het gebied tussen het Delftseplein en de Hofbogen) in Rotterdam in een bruisend hiphopgebied. Liefhebbers kunnen dit weekend concerten, DJ’s, rap- en dancebattles, masterclasses, live painting en filmvertoningen bezoeken. Een festivalbandje kost 10 euro en geeft je toegang tot alle locaties inclusief deelname aan de workshops en masterlasses. Tickets zijn te koop bij BIRD, Velvet Music en online.

Elke festivallocatie heeft een beperkt aantal plaatsen, dus kom op tijd als je verzekerd wilt zijn van een plek bij bepaalde activiteiten.

Extra informatie
Datum: Zondag 15 september
Locatie: Mini Mall (op het dak), Raampoortstraat 30, Rotterdam
Aanvang: 13:00 uur
Entree: 10 euro (passe-partout 24 Sub)

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van Boomdox.