Roots & Routes presenteert: Mixed Roots! #2

roots routesSpoken word, muziek, dans en visuals/beeldende kunst komen samen op Mixed Roots. Een uitdagend en vernieuwend concept waar alle disciplines hun eigen roots meenemen. Roots & Routes Agency presenteert vrijdag 25 oktober de tweede editie in het Rotterdamse podium GROUNDS.

Mixed Roots is een melting pot van jong talent, verschillende culturen en disciplines. Roots & Routes scout, coacht en inspireert jongeren die talent hebben op het gebied van muziek, dans of media. De optredende artiesten zijn veelbelovend. Zo is de danscrew Passionada onderdeel van deze avond. Op soca, samba en andere tropische muziek zal er geheel in stijl, met kostuums een spetterende show worden gegeven.

Ook de band KIT (Kuenta i Tambú) zal ervoor zorgen dat er tussen de disciplines door niet stil gezeten zal worden. Zon, zee, strand en swingende beats. Het is weliswaar oktober, maar KIT zal Mixed Roots omtoveren tot een Caribisch feestje: tropisch, bassheavy en dansbaar. De band treedt overal ter wereld op. Voorbeelden hiervan zijn North Sea Jazz Festival, Carribean Sea Jazz Festival, maar ook presentaties en optredens in New York City’s Lincoln Center for the Performing Arts en in The John F. Kennedy Center For The Performing Arts. Ook samenwerkingen met verschillende artiesten als Gregor Salto, DJ Roog en The Opposites heeft deze band al op hun naam staan.

Daarnaast zijn er ook optredens van de Rotterdamse woordkunstenaars: Stryder en Ivan Words. Het kunstenaarscollectief Buitengewoon en Kap10Nakal zullen aanwezig zijn om de gehele avond van visuals te voorzien.

Dit nieuwe concept heeft als hoofddoel het prikkelen van alle zintuigen. Al met al zorgen de verschillende disciplines voor een afwisselende, dimensionale en onvergetelijke avond!

De succesvolle eerste editie droeg het thema idealisme; het streven naar een betere wereld. Aankomende editie pakt de organisatie uit met het spetterende thema ‘kleurrijk’ en de laatste editie sluiten ze af met het thema ‘succes’. In kader van de internationale projecten U-Care en Steps Ahead zullen Autumnschool-deelnemers de avond openen met theater,rap en danspresentaties.

Extra informatie
Datum: Vrijdag 25 oktober
Locatie: GROUNDS, Willem Buytewechstraat 68, Rotterdam
Aanvang: 20:00 uur
Entree: 5 euro (alleen deurverkoop)

Voor meer informatie bezoek je de website of van GROUNDS.

Volgende editie van Mixed Roots: Mixed Roots #3 – donderdag 28 november.

Crowdfunding project voor Nishe

Promo Cover NisheBegin 2014 hoopt de Rotterdamse soulster Nishe (voormalig frontvrouw van Jagged Soul) met een succesvolle cd-presentatie in Paradiso en BIRD haar naam definitief te vestigen. Tot die tijd moet er nog veel gebeuren. Wil jij haar daarbij helpen? Dat kan!

Momenteel is zij druk bezig met de voorbereidingen en probeert ze via crowdfunding op voordekunst financiële support te vinden voor de realisatie van het album (fotoshoot, realisatie artwork, persing album, perspromotie etc.).

Nishe is een Rotterdamse soulzangeres, die in 2006 haar naam vestigde als frontvrouw van de nu-soul act Jagged Soul met de release van hun debuutalbum Come To Me door Coast To Coast. Met Jagged Soul speelde Nishe op podia van North Sea Jazz, World Port Jazz, Rotterdam Import, Popkomm, Amsterdam Dance Event en Eurosonic. Na enkele projecten als featured artist (onder andere voor Dr. Rubberfunk en Soopasoul) in Londen voor het label Jalapeno, komt Nishe nu met haar eerste soloalbum The New Me, dat in januari 2014 zal worden gereleased.

Het album is een persoonlijk verhaal waarmee Nishe de heftige periode die achter haar ligt probeert te verwerken en los te laten. The New Me is meteen ook de titeltrack van het album en dat is niet voor niks, want de “what doesn’t kill you makes you stronger”-mentaliteit die zo duidelijk in dit nummer naar voren komt, loopt als een rode draad door het album. Vaak heel krachtig, juist door de kwetsbaarheid die ook uit elk nummer blijkt. Vrouwelijk, stoer en oprecht. Met The New Me zegt Nishe eigenlijk in elk nummer: Er is veel gebeurd, het is zwaar geweest, maar nu is het tijd om op een positieve en sterke manier een nieuwe start te maken, zich daarbij realiserend dat de littekens die er de afgelopen jaren bij zijn gekomen haar uiteindelijk alleen maar mooier en sterker maken.

Met dit eerste soloalbum brengt de Rotterdamse een mooi gebalanceerde mix van nu-soul, funk en hiphop. Versterkt door features van Esperanzah Denswil en Unorthadox en door de medewerking van een aantal zeer indrukwekkende muzikanten: Budy Mokoginta, Neels Smeenkens (Optimus), Shirma Rouse, Lisa van Viegen (iET), Chris Grem, Arthur Flink en Yori Olijslagers. Alle tracks zijn door Nishe geschreven met- en opgenomen door Budy Mokoginta, die ook de productie van het album voor zijn rekening nam.

Live met Eddie Kuiper (bas), Jornt-Jan Bras (drums/sequence) en Bruno Ferro Xavier da Silva (bas/gitaar/electronics) en Nishe (vocals).

Wil je Nishe persoonlijk supporten bij de realisatie van haar album The New Me? Ga naar haar pagina op voordekunst.nl.

Voor meer informatie bezoek je de website van Nishe.