Crowdfunding project voor Nishe

Promo Cover NisheBegin 2014 hoopt de Rotterdamse soulster Nishe (voormalig frontvrouw van Jagged Soul) met een succesvolle cd-presentatie in Paradiso en BIRD haar naam definitief te vestigen. Tot die tijd moet er nog veel gebeuren. Wil jij haar daarbij helpen? Dat kan!

Momenteel is zij druk bezig met de voorbereidingen en probeert ze via crowdfunding op voordekunst financiële support te vinden voor de realisatie van het album (fotoshoot, realisatie artwork, persing album, perspromotie etc.).

Nishe is een Rotterdamse soulzangeres, die in 2006 haar naam vestigde als frontvrouw van de nu-soul act Jagged Soul met de release van hun debuutalbum Come To Me door Coast To Coast. Met Jagged Soul speelde Nishe op podia van North Sea Jazz, World Port Jazz, Rotterdam Import, Popkomm, Amsterdam Dance Event en Eurosonic. Na enkele projecten als featured artist (onder andere voor Dr. Rubberfunk en Soopasoul) in Londen voor het label Jalapeno, komt Nishe nu met haar eerste soloalbum The New Me, dat in januari 2014 zal worden gereleased.

Het album is een persoonlijk verhaal waarmee Nishe de heftige periode die achter haar ligt probeert te verwerken en los te laten. The New Me is meteen ook de titeltrack van het album en dat is niet voor niks, want de “what doesn’t kill you makes you stronger”-mentaliteit die zo duidelijk in dit nummer naar voren komt, loopt als een rode draad door het album. Vaak heel krachtig, juist door de kwetsbaarheid die ook uit elk nummer blijkt. Vrouwelijk, stoer en oprecht. Met The New Me zegt Nishe eigenlijk in elk nummer: Er is veel gebeurd, het is zwaar geweest, maar nu is het tijd om op een positieve en sterke manier een nieuwe start te maken, zich daarbij realiserend dat de littekens die er de afgelopen jaren bij zijn gekomen haar uiteindelijk alleen maar mooier en sterker maken.

Met dit eerste soloalbum brengt de Rotterdamse een mooi gebalanceerde mix van nu-soul, funk en hiphop. Versterkt door features van Esperanzah Denswil en Unorthadox en door de medewerking van een aantal zeer indrukwekkende muzikanten: Budy Mokoginta, Neels Smeenkens (Optimus), Shirma Rouse, Lisa van Viegen (iET), Chris Grem, Arthur Flink en Yori Olijslagers. Alle tracks zijn door Nishe geschreven met- en opgenomen door Budy Mokoginta, die ook de productie van het album voor zijn rekening nam.

Live met Eddie Kuiper (bas), Jornt-Jan Bras (drums/sequence) en Bruno Ferro Xavier da Silva (bas/gitaar/electronics) en Nishe (vocals).

Wil je Nishe persoonlijk supporten bij de realisatie van haar album The New Me? Ga naar haar pagina op voordekunst.nl.

Voor meer informatie bezoek je de website van Nishe.

 

 

Popunie Music Support: Jesse Maria en Ulrike Westfa in De Machinist

jesse mariaIedere woensdagavond biedt De Machinist het publiek de kans om nieuw Rotterdams talent te ontdekken op hun podium. Op woensdagavond 23 oktober staan Jesse Maria en Ulrike Westfa op de planken van De Machinist.

Jesse Maria maakt eerlijke, warme, melancholische popmuziek. Ze werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Sindsdien is Jesse veel op het podium te vinden, onder andere in het voorprogramma van Selah Sue. In de zomer van 2012 werd ze geselecteerd voor het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland, waar ze te horen was met met haar single Waiting On Time.

Ulrike Westfa heeft veel ervaring opgedaan in verschillende muziekformaties. Haar liedjes gaan over ups en downs, maar vooral ook over de hoop, die zorgt dat wij te allen tijde doorzetten, geloven en onze dromen blijven nastreven. Het gaat haar om de dingen die er echt toe doen in het leven.

Extra informatie
Datum: Woensdag 23 oktober
Locatie: De Machinist, Willem Buytewechstraat 45, Rotterdam
Aanvang: 21:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van De Machinist.

Dit optreden wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.