Releases juni 2021

 • Praten Met Katten

 • Avondwinkel
  • Genre: alternative r&b, electropop
  • Release-type: ep
  • Label: self-released

Avondwinkel is de gloednieuwe act van de singer/songwriters Cindy Jane en Kole Bristen. Hun Avondwinkel is er voor het begin van al je nachtelijke escapades. De stad gaat dicht en je begeeft jezelf in een ruimte die open gaat voor surrealistische ideeën. De start van een ontdekkingstocht naar het hooggebergte tussen je mind en kieren in de realiteit.

Op debuut-ep Praten Met Katten 20 minuten dromerige Nederlandstalige (Rotterdamse!) alternative R&B en trappy pop met zuivere vocals over wiebelige synthesizers en stevige 808’s aan elkaar gelijmd met een diep doffe bas, van een duo dat mijmert over en zinspeelt op de precaire grens van waarheid.

Over de ep merken ze zelf op: “Onze baby onze trots. En laten we voorop stellen: het is een creatie vanuit liefde (voor muziek). Chille, melancholische, toch iets donkere, Nederlandstalige alternatieve R&B. Geïnspireerd op o.a. Rotterdam, geluiden van de stad, nachtelijke escapades, momentopnames in het leven, familie, vrienden, liefdes. Niet te vergeten: we zijn geen professionals, de ep is volledig zelf geproduceerd dus ook schoonheidsfoutjes hier en daar kun je verwachten. Misschien heel cliché maar niemand is perfect toch, voor ons is het een perfecte basis en start van iets nieuws en heel moois.”

Praten Met Katten is een in meerdere opzichten opvallend debuut en in het najaar zien we Avondwinkel terug in de finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam!

 • Reworks [FSOLG]

 • Luka

Singer/songwriter en muzikant Luka bracht in oktober 2020 haar debuutalbum First Steps Of Letting Go uit. Deze maand verscheen er een nieuwe remix ep met daarop drie bewerkingen van nummers die op dit album staan, genaamd Reworks [FSOLG].

Deze fraai uitgebalanceerde en goed op zichzelf staande remixen zijn gemaakt door Fransman Julien Barbagallo (Without U) naast Rotterdammer Wannes Salomé en Willem Ardui uit België die ieder de track Same Song onder handen namen. Een heel interessante toevoeging aan het toch al sterke oeuvre van Luka. Dromerige indiepop van grote klasse!

 • Teardrops On The Dancefloor

 • KUZKO
  • Genre: electronic indiepop
  • Release-type: ep
  • Label: self-released

Danique van der Vlugt (tevens zangeres in alt. R&B band Dragonfruit) en Sam Ouwehand vormen samen het vrolijkste synthpop duo van Rotterdam; KUZKO. Ze staan dag en nacht klaar om je mee te nemen op een epische reis door hun eigenzinnige indiepop tracks. Het ondeugende duo vertelt hun verhalen over consumentisme, middelbare school drama’s en cliché liefdesavonturen aan de hand van jaren 80 synth hooks en aanstekelijke vocale melodieën.

Na een zwikkie losse tracks sinds 2019 verscheen eindelijk debuut-ep Teardrops On The Dancefloor. Vijf onweerstaanbare popsongs gekenmerkt door de humorvolle zelf relativerende teksten van ‘drama queen’ Danique. De songs steken vernuftig in elkaar en rocken daarbij ook nog eens als een malle. Horen is geloven en dit is wat je eigenlijk op de Nationale dagradio zou moeten kunnen horen; Catchy with a capital C!!

 • Rotterdam

 • RK9
  • Genre: experimental electronics, breakcore
  • Release-type: album
  • Label: NBE Records

RK9 heeft de lockdowns gebruikt om nieuwe muziek te maken met meer experimenten in geluid en beleving. Het resultaat Rotterdam: zeven nummers aan breakcore met de gebruikelijke invloeden uit hardcore(-punk), jungle, drum & bass, gabber met nu toegevoegde elementen uit de klassieke muziek. Op het album duikt ook DJ/MC Assassin op en het wordt uitgebracht op het Not Broken Enough label dat hij samen met de Amerikaanse dj/muzikante Khrysalis oprichtte eind 2019.

RK9 is een alias van multidisciplinair kunstenaar Joeri Jungschlager. Onder deze naam schrijft en componeert hij als dj/producer heavy drum ‘n bass & breakcore met een DIY hardcore ethiek. Dit bracht hem op line-ups van evenementen zoals PRSPCT, Parabellum en CCC. Eerdere releases verschenen op labels als Moveton en op compilaties zoals Nothing But Drum & Bass Weapons.

Joeri’s producties gebruiken verschillende methoden, van het opnemen van echte gitaar tot audiotrucs uit post-audioproductie voor film. Zijn tracks, dj- en live-sets zijn gemaakt om te ervaren. Dit alles komt organisch samen in het materiaal op Rotterdam met een opvallend muzikaal resultaat. Het kent melodieuze stukken naast momenten met spijkerharde beats en breaks en zeker die beleef je dan ook het best op een fors volume; satisfaction guaranteed!

 • Glass

 • The Arthurs
  • Genre: indierock, alternative
  • Release-type: album, cd
  • Label: self-released

The Arthurs, een alternatieve rockband uit Rotterdam (en een beetje Amsterdam), bracht het tweede album Glass uit. Over het debuutalbum When I’m Sane uit 2017 schreven wij; “als het perfecte visitekaartje voor een ticket naar de grootste festivals”. Het Britse It’s All Indie voorspelde na de release van single Red Letter Days vorig jaar zelfs dat; “it won’t be that much longer before the band goes international and captures their hearts…”.

Glass komt deze verwachtingen met 10 sterke nieuwe tracks verder tegemoet. De muziek van The Arthurs klinkt beter dan ooit en is te omschrijven als melodieuze, dynamische alternative rock, waarin scheurend elektrisch gitaargeweld wordt afgewisseld met dromerige, melancholische soms psychedelische composities. In de muziek van The Arthurs zijn invloeden te horen van bands uit uiteenlopende tijdperken zoals The Doors, Nirvana, The Smiths en Pixies, maar de band onderscheidt zichzelf vooral met een eigen unieke sound en stijl.

The Arthurs beklom inmiddels al de bühnes van verschillende gerenommeerde podia en festivals en staat bekend om zijn strakke en energieke liveshows. Glass laat een gelouterde band in topvorm horen en het lijkt logisch dat ze van programmeurs die eens niet voor de ‘geijkte namen’ willen kiezen de kans krijgen. Het publiek zal ze daar uiteindelijk dankbaar voor zijn. Topplaat!

 • Modest Man

 • Jan van Bijnen

Of je hem nu (slide)gitarist, multi-instrumentalist of singer/songwriter noemt, recensenten, collega’s en vrienden zijn het erover eens: Jan van Bijnen is een veelzijdig vakman. In een carrière van meer dan drie decennia begeleidde, arrangeerde, produceerde of schreef Jan (voor) bekende Nederlandse artiesten als Rob De Nijs, Freek De Jonge, Claudia De Breij, Paul Haenen, Alex Roeka en Markowski. Maar ook internationale acts als Markus Rill of Adam James Sorensen en jong bluestalent Nienke Dingemans. Hij is tevens lid van Point Quiet, het americana-noir-ensemble rond singer/songwriter Pascal Hallibert.

In 2016 richtte de Rotterdamse rasmuzikant ‘Verbraak|van Bijnen‘ op met mede’multi-guy’ Joost Verbraak. Een duo met een door dobro, banjo en sousafoon voortgedreven mix van americana, blues, New Orleans, texmex en bluegrass. 2nd Line City was hun debuut voor CRS/Continental, gevolgd door het volledig zelfgeschreven album Endless Road, beide platen oogstten lovende reacties van pers én publiek. De band is nu op een #monthlysinglechallenge: iedere maand komt er een nieuwe single uit op de streaming platforms waarvan later een compilatie op vinyl zal verschijnen.

Als een geste naar alle fans die hun “VvB-live-experience” moesten missen vanwege de Covid-pandemie bracht Verbraak|van Bijnen Live in 2020 at Crossroads Radio uit op hun nieuwe eigen label Howlin’ Chicken Records. De release van solo-single This Life, Dear en eerder het ambient klinkende KalleKate kan gezien worden als voorbode voor waar we nu staan: Jan van Bijnen die z’n solo debuutalbum Modest Man uitbrengt, met daarop 10 liedjes met een meer persoonlijke kijk op leven en liefde.

Jan nam de eigen liedjes bijna helemaal alleen op, van de drums via de gitaren en banjo’s tot de orgeltjes en de pedalsteel. Bijdragen zijn er van [[]]togethermachine, het soundscape/beatmakeralias van Marcel van As (Spinvis/Coparck), Nienke Dingemans, Point Quiet-bassist Hans Custers en mede-producer Joost Verbraak. Modest Man biedt rootsmuziek van hoog niveau die moeiteloos een vintage americana sfeer weet op te roepen. Een zeer smaakvolle en verfijnde plaat van een begenadigd artiest die juist in dit ‘ingetogen’ werk heel subtiel een grote zeggingskracht weet te leggen.

 • Verkeerde Routes

 • Raw Roets
  • Genre: hiphop, urbanpop
  • Release-type: ep
  • Label: Couture33

Van de in Crooswijk geboren Raw Roets verscheen een korte nieuwe ep met drie songs rondom één centraal thema; Verkeerde Routes.

Raw Roets – Cyrano Kout – is een rasartiest die moeiteloos afwisselt tussen twee uitersten; de rauwere Roets en de zachtere Cyrano. In zijn muziek zoekt hij openlijk naar zichzelf en reflecteert hij op zijn soms grijze omgeving terwijl hij zoals zijn vorige ep al aangaf ‘kleurrijk droomt’. Zijn sound wordt gekenmerkt door eerlijke en meeslepende teksten op muzikaal ruimtelijke producties en Verkeerde Routes vormt hier geen uitzondering op; kort, maar o zo krachtig!

Een nieuwe ep van The Kik; Zonder Prik. Zonder Prik, als in zonder stroom, voor de goede orde. Akoestisch dus. Acht liedjes in een uitgeklede versie. Live opgenomen en even charmant en muzikaal van de bovenste plank als altijd.

De acht liedjes laten zich beluisteren als een bloemlezing uit de afgelopen 10 jaar. Van opener Don Juan & Casanova van het meest recente album Jin (2020), langs NPO Radio 2 Topsong Angela tot de Chef’Special (In Your Arms) hertaling Schuilen Bij Jou. Allen opgenomen met publiek tijdens de ‘akoestische’ tour langs theaters en zalen in 2020. Die tour gaat trouwens nu er weer wat meer mogelijk is gewoon verder.

 • Morning Drops & Lemon Seeds

 • Nana M. Rose
  • Genre: singer/songwriter, indiepop
  • Release-type: ep
  • Label: self-released

Morning Drops & Lemon Seeds is de langverwachte debuut-ep van Nana M. Rose, bestaande uit drie eerder verschenen singles en twee gloednieuwe tracks. De in Rotterdam gevestigde singer/songwriter presenteert hiermee een meeslepend oeuvre dat haar talent als songwriter en artiest in al zijn facetten laat zien, en waarmee ze vakkundig de kloof overbrugt tussen dromerige indie-folk en filmische pop ballads.

De ep-titel, een zin geleend uit de track Sweet Honey, belichaamt de verschillende uiteinden van extreme emotie die ze in haar liedjes verkent, van duistere wanhoop tot ‘being on top of the world’. Morning Drops vertegenwoordigt hiermee de hoop van een nieuwe dag, maar roept ook beelden op van tranen, terwijl Lemon Seeds een zomers en fris, maar toch bitter beeld schetst.

Nana voelt dat de titel hiermee zowel gelukkige als droevige emoties vertegenwoordigt, als twee kanten van dezelfde munt. ”Deze tegenstellingen geven voor mij de dualiteit van gevoelens weer. Tijdens het schrijven van deze ep ging ik door mijn eigen proces waarin ik mezelf opnieuw uitvond, en deze zoektocht bevatte veel contrasterende gevoelens die me in de war brachten”, aldus Nana. “Ik denk dat veel mensen van mijn leeftijd zich kunnen herkennen in de situaties en gevoelens die ik beschrijf.”

De ep heeft lang op zich laten wachten. Sommige nummers zijn al in 2019 geschreven en zijn uiteindelijk tot leven gebracht met de hulp van producer Louis Souyave (Londen). Omdat hun samenwerking pas net van start was gegaan toen de pandemie begin 2020 toesloeg, zijn de tracks grotendeels opgenomen via Zoom-sessies. Ondanks de uitdagingen die de reisbeperkingen met zich meebrachten, vonden Nana en Louis toch vakkundig een manier om een coherente sound te creëren die haar verschillende kanten bij elkaar bracht. Nana: “De nummers zijn allemaal verschillend in mood en energie, maar ik ben er erg trots op hoe we ze door middel van sound met elkaar hebben verbonden”.

Morning Drops & Lemon Seeds is zo een knappe debuut-ep geworden van een artiest met een herkenbare ‘eigen’ stem en origineel songmateriaal. In het najaar wacht de Popronde en ondergaan hopelijk veel mensen de betoverende kwaliteiten van “mistress of melancholy” Nana.

 • You=Me

 • St. Solaire

Betoverend en elegant is een goede omschrijving van St. Solaire’s karakteristieke mix van rustgevende akoestische en subtiele muzikale kleuren. Dit resulteerde in een beperkte maar boeiende muzikale output. Gebruikmakend van de meeslepende vocale kwaliteiten van Geert van Emden heeft de band een uitgebreid palet van rijke harmonieën en uitgebalanceerde percussie lagen gecreëerd, die al heel goed te horen waren op hun veelgeprezen singles Running en Morning Sun.

Na het winnen van de Grote Prijs van Rotterdam in 2017 begon de band met het schrijven van hun eerste album. Geert van Emden, Jesse den Dulk, Pascal Konings en Tijs Kulker putte hierbij uit een schat aan muzikale invloeden, variërend van Bon Iver en Radiohead tot The War On Drugs. St. Solaire destilleerde hieruit een herkenbaar eigen geluid waarin het intieme en persoonlijke samensmelten onder een warme deken van alternatieve rock en zinderende indiepop. You=Me is het welluidende resultaat geworden.

In 40 minuten raken we gefascineerd door de 10 sierlijk gecomponeerde songs waarin ieder onderdeel op de juiste plek lijkt te zitten. Met ervaring op podia als TivoliVredenburg, Doornroosje en Paradiso naast muziekfestivals als Where The Wild Things Are en Motel Mozaïque als bagage, lijkt St. Solaire met You=Me helemaal klaar voor een mooie toekomst. We concluderen dat hoewel de incubatietijd behoorlijk lang was, de baby wel in blakende gezondheid verkeert. Prachtig debuutalbum!

Het Rotterdamse boetiek-label en vinylclub voor muziekliefhebbers Final 500 Records brengt het album ook in beperkte oplage van 500 op 12″ vinyl lp uit en die kun je hier voorbestellen.

 • Life Of Pi Multiverse: Portal II

 • FABZ Pi
  • Genre: electronics, trap, hiphop
  • Release-type: ep
  • Label: Reloveution

In mei 2020 verscheen Life Of Pi Multiverse: Portal I als de eerste van drie ep’s die als opmaat dienen voor de release van het FABZ Pi album Life Of Pi Season 3. Zover is het dus nog niet want deze maand verscheen Life Of Pi Multiverse: Portal II.

Opnieuw een ep met vijf tracks binnen het herkenbare FABZ Pi idioom, maar dan toch weer net een stukkie meer trippy dan de vorige ep. Uit de samenwerking met producer M3 komen steeds fraaier klinkende spacey soundscapes voort die de standaard trap- of hiphoptracks beginnen te ontstijgen. De soms wel wat episch klinkende stukken zijn muzikaal zeer interessant en onderhoudend. Ze weten de aandacht goed vast te houden en vormen zo een solide fundament waarop FABZ Pi als zelfverklaard ‘cosmic shaman’ zijn persoonlijke verhaal en gedachten (bijvoorbeeld die rondom z’n Ethiopische roots) kwijt kan.

Al met al weer een mooie loot aan de boom die hij met z’n eerste single in 2017 als ambitieus artiest in onze stad plantte. Op naar Portal III!

 • Aeons Of Oblivion

 • Distant
  • Genre: loud music, downtempo, deathcore
  • Release-type: album, lp, cd, digitaal
  • Label: Unique Leader Records

Distant, de zeskoppige deathcore band uit Rotterdam en Bratislava (Slowakije) is geen onbekende in onze release lijsten. In maart verscheen nog de ep Dusk Of Anguish. De storyline van Distant’s eigen universum dat het ellendige verhaal vertelt over het rijk van ‘Tyrannotophia’ (de titel van het debuutalbum uit 2019) was echter nog niet afgerond…

Het werkelijk verpletterende nieuwe album Aeons Of Oblivion besluit nu de saga en neemt de luisteraars mee in het wrede verhaal van Tyrannt. Terwijl het land Tyrannotophia uiteenvalt, ontwaakt de enige echte koning – Tyrannt – in zijn monolithische vorm en stuurt ons de vergetelheid in. Aeons Of Oblivion vertaalt de vreselijke, onheilspellende en zware gevoelens van dit verhaal naar speltechnisch en compositorisch hoogstaande downtempo metal die als een mokerslag aankomt.

Hiernaast gaat de release van dit album gepaard met de uitgave van de verhalende roman: The Rise Of Tyrannotophia – geschreven door zanger Alan Grnja en bassist Elmer Maurits. Het beschrijft in 176 pagina’s het volledige beeld van de conceptuele fantasiewereld die ze de afgelopen jaren voor ogen hadden en geschapen hebben binnen het materiaal rondom de beide albums.

Gestart in 2014, veroverde deze toegewijde band langzaamaan terrein binnen de (inter)nationale deathcore- en metal-scene sinds de release van hun eerste twee ep’s Slither en Tsukuyomi. Vooral het tekenen bij Unique Leader Records in 2019 gaf de band nog eens een flinke extra boost. Sindsdien spelen ze vaker op gerenommeerde festivals en touren nu door heel Europa en het VK. Zondermeer goed bezig dus en we zijn benieuwd naar hun volgende muzikale avonturen, eerst onze oren even wat rust geven 😉

 • The Death Of A Civilisation Is

 • Coach Capella
  • Genre: hiphop, trap
  • Release-type: ep
  • Label: H&V

Spoken word artiest, manager, model, levensgenieter en cultureel ondernemer Semm ‘Coach’ Capella bracht een korte ep met vijf nummers uit onder de intrigerende titel: The Death Of A Civilisation Is. Het is de eerste helft van een dubbel-ep genaamd The Death Of A Civilization Is The Birth Of A Supernova en verscheen op het eigen label H&V (Holy & Victorious).

Dit eerste deel kwam niet zonder slag of stoot tot stand, maar kende maanden van problemen sinds de eerste releasedatum. Semm verteld hierover op z’n insta: “Ik verloor mezelf, vond mezelf, verloor liefde, vond liefde, reisde terug naar huis, verloor mijn oma, ging voor het eerst op reis met twee van mijn beste vrienden EN ik ben een heel nieuw hoofdstuk in mijn leven begonnen met de crypto’s. Zes lange maanden van onrust en gelukzaligheid… van het verschuiven van de focus en het verliezen van focus om de focus terug te krijgen. EINDELIJK. HET IS UIT.”

Deze state of mind komt toch heel natuurlijk samen op The Death Of A Civilisation Is dat toffe trap achtige sounds laat horen ter ondersteuning van Coach Capella’s rauwe stem. De ep kent slechts één gastmuzikant en dat is FABZ Pi die deze maand ook een eigen ep uitbracht. Al met al een dikke ep van een hardwerkend artiest die veel te vertellen heeft. Check it out!

 • The Great Escape

 • Lexcouper
  • Genre: hiphop, urbanpop, r&b
  • Release-type: album
  • Label: Ecktuh Ecktuh Entertainment

Rotterdamse hiphop veteraan als lid van het Ecktuh Ecktuh collectief en actief mc Lexcouper bracht het album The Great Escape uit. Een gevarieerd album met 10 nummers in een dik half uur. De kwaliteit en spelplezier druipen er af en ze laten een unieke mix horen van broeierige hiphop soul, moderne R&B en oldschool hiphop accenten.

De gastmuzikanten zijn met oog voor detail gekozen want Sergio, Alee Rock, Black Wolture, Jane Ortet en Eddy Ra voegen subtiel iets toe zonder af te leiden van het grotere geheel. Tekstueel geen drukke, overdonderende braggin’ & boastin’ ook, maar geloofwaardige en oprechte levenswijsheden die relaxt gebracht worden. Dit alles in combinatie met de originele muzikale invulling doen dit album echt opvallen in de massa. Er verschenen al videoclips bij eerste single Roll It Up (ft. Sergio) en opvolger Can’t Be Stopped (ft. Black Wolture & Alee Rock).

The Great Escape van Lexcouper is zondermeer een heel tof album geworden mét inhoud. Een album met een positieve vibe dat niet snel gaat vervelen; Top!

 • Geen Genade

 • Yung Jerra
  • Genre: hiphop, trap, urbanpop
  • Release-type: album
  • Label: self-released

Na het album Op Jezelf van april vond Yung Jerra het alweer tijd voor de volgende; Geen Genade. Het plezier van het maken spat er weer 40 minuten vanaf. Bij Jerra geen moeilijk gedoe, gewoon wat beats online fixen en daar overheen freestylen. Dat dan niet alles even raak is maakt niks uit. Zijn output is zo groot dat er altijd wel wat verrassends of tofs tussen zit.

Bovendien zitten er in al die freestyles soms grappige en relativerende vondsten zoals in Blijf Gewoon Jezelf. Inhoudelijk blijft de blik voornamelijk beperkt tot alle aspecten van het straatleven, maar dit weet zelden zo’n glimlach op te roepen als bij Yung Jerra. Hierdoor doet het wel wat denken aan het werk van de omstreden striptekenaar Eric Scheurs. Net als bij Joop Klepzeiker schetst Yung Jerra onbevangen een belevingswereld waar het publiek bij tijd en wijle beschaamd doorheen kan bladeren. Benieuwd wat de volgende release weer in petto heeft.

 • Tear Apart Tapes – The 7-inches

 • Diverse Artiesten
  • Genre: electronics, synthwave
  • Release-type: album, lp, digitaal
  • Label: Futura Resistenza

Je zou denken dat een klein land als Nederland weinig afgelegen plekken heeft, maar begraven in de zuidwesthoek vind je de regio Zeeuws-Vlaanderen. Vlak voor de aanleg van de Westerscheldetunnel in 2003 was het gebied alleen bereikbaar per veerboot of over land via België. Tegen het einde van de jaren zeventig werd in het kleine stadje Terneuzen een groep gelijkgestemde muziekliefhebbers geïnspireerd door punkmuziek en vormden ze samen een reeks bands. Een aantal muzikanten ontmoette elkaar voor het eerst op de middelbare school, en hier vinden we Danny Bosten (Das Ding) en zijn label Tear Apart Tapes.

Als je muziek speelde, moest je een label hebben om het uit te brengen en omdat je een label had, moest je muziek maken. Het was een logisch en circulair proces en ondanks dat ze geïsoleerd waren, weerhield niets hen ervan om nieuwe muziek naar Terneuzen te brengen. Tot op de dag van vandaag brengt het label, net als vroeger, cassettes uit en een reeks van 7″-vinyl met nieuwe muziek van Das Ding, Les Yeux Interdits (Johan de Koeijer) en Ian Martin. Elk van deze releases heeft een vergelijkbare visuele esthetiek als de output van het label uit het begin van de jaren tachtig. Ze waren allemaal snel uitverkocht, maar gelukkig zijn ze nu door het Belgische label Futura Resistenza verzameld op de lp Tear Apart Tapes – The 7-inches.

Alle tracks van de originele 7″ singles werden oorspronkelijk uitgebracht door Tear Apart Tapes in 2016–2017 en gedrukt in een oplage van 150. Tear Apart Tapes is inmiddels een al jaren in Rotterdam gevestigd label en produceert zoals gezegd cassettes en vinyl-platen, maar ook eurorack modules en drukwerk. Tear Apart Tapes – The 7-inches toont een mooi stukje underground geschiedenis en is een plaat om te koesteren!

 • Transformatie

 • Jozay
  • Genre: hiphop, urbanpop
  • Release-type: ep
  • Label: self-released

Jozay is sinds 2016 serieus bezig met muziek maken. Hij begon met freestylen in Crooswijk en heeft zich ontwikkeld tot een multi-getalenteerde artiest die b.v. de RU Open Talent Contest 2020 op zijn naam schreef.

De ep Transformatie is ontstaan op het moment dat Jordy Gemert (Jozay) zich realiseerde dat hij zijn leven moest veranderen om het positieve uit zichzelf te kunnen halen. Hij heeft hiertoe alles op alles gezet om zijn muziek carrière naar een hoger level te tillen en begon o.a. een studie aan de Herman Brood Academie. “Ze zeggen in het leven heb je maar drie kansen en ik zat al op mijn derde kans. Ik besefte het is nu of nooit, ik heb mezelf gewoon gereset en ben vanaf onderaan weer begonnen met bouwen.” Aldus Jordy.

De levensles die hij met zich meedraagt is, dat je jezelf altijd op de eerste plek moet zetten en ten alle tijden moet weten wat je eigenwaarde is zodat je weet wat je positie is in je omgeving. Om dit positieve gedachtegoed kracht bij te zetten en te laten zien waar hij vandaan komt maakte Jordy op eigen kracht een openhartige mini-documentaire die in twee delen verscheen; Transformatie-Part One en Transformatie-Part Two.

Op de ep Transformatie vertaalt alter-ego Jozay dit persoonlijke verhaal naar muziek waarin hij al zijn pijnen, gedachtegangen en vreugde de vrije loop laat gaan. In een klein kwartiertje komen er vijf vlotte hiphoptracks voorbij die prima klinken en vooral een opbeurende levenslust uitstralen. Dit alles maakt Jozay een artiest met een hoge gunfactor en een boodschap die hopelijk velen inspireert!

 • 30000 1A 30000 1B

 • Thanos Hana
  • Genre: electronics, experimental techno, acid
  • Release-type: ep, 12" vinyl, digitaal
  • Label: TH ± Tar Hallow

Op het Rotterdamse underground (techno)label TH ± Tar Hallow verscheen een nieuwe vinyl ep, ditmaal van labelbaas Thanos Hana zelf; 30000 1A 30000 1B. Hierop vier stampende tracks in ruim 20 minuten, uiteraard van de hoge kwaliteit die we inmiddels van deze maestro gewend zijn.

De mastering was in handen van Paul Mac @ Hardgroove Mastering en de oplage ‘black 12″ vinyl with silver printed hand stamped labels’ is als altijd beperkt, dus wacht niet te lang. Rauwe muziek om eens goed je tanden in te zetten!

 • Donker & Licht

 • Job den Dulk
  • Genre: singer/songwriter, indiefolk
  • Release-type: ep
  • Label: self-released

Donker en licht dat samenkomt. Woelen en voelen in een koffer vol zielenroerselen, terwijl met elke gitaartoon de zon steeds verder opkomt. Job den Dulk neemt je met zachte zang en intiem gitaarspel mee in de stroom van liefde, levensprocessen en melancholische momenten. Donker & Licht is zijn eerste ep, een akoestische koestering voor de ziel die smacht naar schoonheid. Muziek die meestal klein is in vorm en arrangement, alsof je een oude foto vindt op de zolderkamer en even wegdroomt bij de herinnering. Een inkijkje in intieme sferen, alsof je stiekem door het sleutelgat kijkt.

Nadat Job den Dulk in coronatijd zijn optredens als drummer van Convoi Exceptional grotendeels verloor, vond hij zichzelf en zijn rust terug door deze vijf nummers op te nemen in zijn huiskamer. “De zomer van 2020 was al helemaal volgeboekt maar viel plots weg. Na praktisch 20 jaar live optreden werd het even helemaal stil. Sinds 2017 leef ik van de live optredens dus dat was wel even slikken. In die tijd kwam er een oude droom bovendrijven; een singer/songwriter album opnemen met Nederlandstalige liedjes. Zo werd de ‘Donker & Licht’ ep geboren die ik grotendeels thuis heb opgenomen en bij bevriende muzikanten.”

De liedjes zijn verrijkt met vioolspel van Moniek de Leeuw en dwarsfluit van Dick Ronteltap. Het veelzeggende Tekens Aan De Wand kwam als eerste uit en is ook als live clip opgenomen op de boot van Job. De inspiratie kwam onder andere van songwriters Jose Gonzalez, Sufjan Stevens en Nick Drake, maar ook door Nederlandse artiesten als Ramses Shaffy, Spinvis, Eefje de Visser en Herman van Veen. Donker & Licht is het aangenaam klinkende resultaat van Job’s periode van contemplatie. Van harte aanbevolen aan iedereen die het ook allemaal even niet meer weet in de huidige tijden van grote existentiële onzekerheden!

De Spotify-playlist van juni

Breng jij een album of ep uit? Meld je release hier aan!

OPEN Sessies: New Grounds met singer/songwriter Michaël Prins

We zijn in samenwerking met OPEN Rotterdam en New Grounds weer terug met een nieuwe editie van de OPEN Sessies: New Grounds! In vier afleveringen die wekelijks worden uitgezonden krijgen Rotterdamse artiesten een podium waarop zij een coronaproof concert geven. Afgelopen weekend was singer/songwriter Michaël Prins aan de beurt tijdens alweer de derde aflevering. Tijdens de sessie is hij openhartig over zijn inspiratie en nieuwe muziek.

Michaël Prins hoeft maar kort te reizen naar podium New Grounds. “Ik woon hier namelijk tegenover”, legt hij uit. De muzikant kunnen we inmiddels wel een Rotterdammer noemen, al spreken de meeste Rotterdammers zijn naam wel verkeerd uit. “Het is Michaël Prins, maar de meeste mensen vergeten de puntjes op de e. Dan wordt het heel anders. Ik luister er wel naar hoor…

Hij voelt zich thuis in Rotterdam. Als muzikant begon hij ooit in de Irish Pub, met covers. Inmiddels speelt hij vooral zijn eigen muziek. In 2013 won hij het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. “Maar dat is eigenlijk een beetje vreemde titel, het is geen wedstrijd.” De afgelopen tijd zat hij niet stil. Er komt nieuwe muziek aan. “Maar ik weiger dat coronamateriaal te noemen, ik ben er namelijk al langer mee bezig. Maar jullie gaan het horen!

 

De hele aflevering is hier te kijken. Er volgen hierna nog één afleveringen van de OPEN Sessies: New Grounds. Kijk hiervoor komende zondag, vanaf 18.00 uur naar OPEN Rotterdam. Het programma wordt elk uur herhaald!