Releases juli 2021

 • Foul Play

 • Kessler
  • Genre: electronics, breakbeat, techno
  • Release-type: ep, 12" vinyl, digitaal
  • Label: Holding Hands

Kessler, de Noord-Ierse dj en producer die zich in Rotterdam vestigde bracht een nieuwe ep uit; Foul Play. Een zeer geschikte titel aangezien Kessler zonder medelijden vier keiharde bangers laat horen die zeer elegant in elkaar steken. Tevens als 12″ vinyl uitgebracht op het Londense label Holding Hands.

Na zijn ep Ambivalent van januari dit jaar nu opnieuw een overtuigende release met Kessler’s kenmerkende diepe en bass-heavy mix van breakbeat, vette electro, techno en old school jungle patronen. Rijk dansvloermateriaal voor de avontuurlijke dj!

 • BIRD presents: Hummingbird Archives

 • Diverse Artiesten

BIRD bestaat tien jaar en viert dat o.a. met een eigen albumcompilatie: Hummingbird Archives. Het album verscheen op dubbel 12″ vinyl en is samengesteld door Philip Powel en Guido van Dieren, programmeurs van BIRD. De muziekacts op de plaat weerspiegelen de artistieke visie van BIRD en glijden moeiteloos langs genres als hiphop, jazz, elektronica en aangrenzende muziekstijlen.

Het album, gereleased via het indie label Ruzydael, is wereldwijd verkrijgbaar via hun Hofbogen-buren van Clone-distributie en een speciale jubileumuitgave van de plaat wordt exclusief verkocht via de BIRD-website.

Een uiterst smaakvolle collectie met naast internationale acts ook lokale parels als b.v.  Monsieur Dubois, Sophia, Greyheads, Kofi The Unknown en Sykes. Hummingbird Archives laat ons maar liefst anderhalf uur genieten en beseffen welke unieke plek BIRD inneemt binnen het Rotterdamse podiumaanbod. Ondanks de huidige corona malaise vertrouwen we erop dat de toekomst uiteindelijk een even muzikale en creatieve invulling krijgt als de afgelopen tien jaar. Proficiat!!

 • Underrated 2021

 • Yung Jerra
  • Genre: hiphop, trap, urbanpop
  • Release-type: album
  • Label: self-released

De tweede release van Rotterdamse cult-rapper Yung Jerra deze maand heeft de raak gekozen titel Underrated 2021. Als freestyler die zo’n beetje alles uitbrengt wat hij in elkaar draait is dit een artiest die kwantiteit boven kwaliteit lijkt te stellen. Bovendien is zo’n hoge output amper te behappen voor de buitenwereld. Vanwege Jerra’s unieke delivery (die je wel of niet trekt) en tekstuele schaamteloosheid is dit dan ook, bewust of onbewust, geen act voor iedereen.

Sommigen zullen zich echter prima vermaken met zijn werk en niet in de laatste plaats Yung Jerra zelf. Afijn, zoals op elke release van Yung Jerra kennen ook de 12 tracks op Underrated 2021 weer zo hun momenten. Is het niet een surrealistische of humorvolle tekst dan is het wel een dikke beat waarop de soms meervoudige vocals opduiken die een glimlach teweeg brengen. De song Ondertussen is hier een goed voorbeeld van.

 • Get Together

 • Rubayne
  • Genre: electronics, urban beats
  • Release-type: ep
  • Label: self-released

“Beschouw mij als de sfeermaker die hier is om mensen te verbinden die graag een positieve impact op de wereld willen maken. Laat de muziek spreken, zodat we het woord kunnen verspreiden.” Duidelijker kan de hard aan de weg timmerende producer, songwriter, dj en remixer Ruben Bruil (Rubayne) zichzelf niet omschrijven. Een veelzijdige artiest die een grote muzikale diversiteit in zich verenigd en zo een iconisch fris geluid dat ook wel ‘urban bass’-muziek wordt genoemd introduceert. Dit weet op uitbundige wijze een positieve, bemoedigende en energieke ambiance te creëren. En dat slaat aan.

De muziek van Rubayne behaalde niet voor niets wereldwijd al miljoenen ‘plays’ via o.a. afspeellijsten als Spotify’s New Music Friday en Top 50. Zijn werk kreeg b.v. ook al belangstelling en support van artiesten als Alan Walker, Hardwell, KSHMR, NGHTMRE en Ookay. Hiernaast brachten Rubayne’s allround optredens met o.a. Yellow Claw, Carnage en Laidback Luke ‘m al op podia over de hele wereld. Kortom; het complete plaatje.

De ep Get Together laat een grootse en originele sound horen en in de vijf übercatchy tracks word samengewerkt met Cam James, Tun, B Sims, Some, JDOVE en Tien Nguyen. Zondermeer coole urbanpop van internationale klasse door een artiest met visie. Top!

 • Collected Work 2020

 • J.T. Bogaard
  • Genre: electronics, ambient, minimal
  • Release-type: album, cassette, digitaal
  • Label: Totally Real Records

Spelende kinderen op straat, vakantie met vrienden, regen tegen de ramen en vogels in de stad Rotterdam… Collected Work 2020 biedt een verzameling opnamen uit het jaar dat producer Jasper Boogaard (ook bekend van Nagasaki Swim en Coaster Records) zijn eerste stappen zette in ambient en new age-muziek. De spontane jams geïnspireerd op het dagelijkse leven die op deze plaat verzameld zijn werden meestal de dag na het maken uitgebracht.

Nu is er een selectie van 11 geremasterd door Thijs Nieuwenhuis en van prachtig artwork voorzien door Wolter Dreissen. De zeer gelimiteerde cassette uitgave wordt uitgebracht op het New Yorkse boetiek-label Totally Real Records. Al met al laat het Collected Work 2020 van J.T. Bogaard heerlijk ontspannend materiaal horen om uren naar te luisteren; aanrader!

 • Our Legacy

 • Black Cadmium
  • Genre: electronics, house, techno, acid
  • Release-type: ep, 12" vinyl, digitaal
  • Label: Vault Wax

Joginda Macnack en Mike Richards zijn de artiesten achter Black Cadmium, een Rotterdams dj/producers duo van Surinaamse afkomst. Hun elektronische muziek kent invloeden uit een breed spectrum van genres en hun nieuwe ep Our Legacy doet denken aan klassieke Detroit techno en electro, tot de klanken van UK bleep & acid. Uitgebracht op het Rotterdamse Vault Wax van Beyun markeert het hun tweede release op dit label, na de Muted Chaos debuut-ep van februari vorig jaar.

Het duo maakte ook elders indruk in 2020 met als gevolg een 303 acid-laced breaks ep (Chemistry) op Violet’s Naive label, een 12″ met acid techno (Joblot) en het disco-getinte LoveDrums op Josh Wink’s langlopende imprint Ovum. En er zit nog veel meer in de pijplijn; ze komen op een nieuwe Sticky Tapes-compilatie en er volgen later in het jaar releases op Dam Swindle’s nieuwe Transient Nature label en het in Lissabon gevestigde Troublemaker Records.

Zo bewijzen beide heren van Black Cadmium aan de lopende band hun grote veelzijdigheid als producers en toegewijde vinyljunkies. Ook Our Legacy klinkt weer als een klok dus ons advies; Crank up your speakers and enjoy!!

 • Represent

 • Equalz
  • Genre: urbanpop
  • Release-type: album
  • Label: Top Notch

Na een reeks succesvolle singles als Stille Chaos, The One, Kabelbaan en Allang Hard brengen de mannen van Equalz nu een album uit genaamd Represent. Het album omvat 14 tracks en kent geheel genre-eigen verschillende gastbijdrages. Op dit album van collega-artiesten als Bryan Mg, Jonna Fraser, Broederliefde, Poke, Zack Ink en Figo Gang.

Met deze opvolger van Jongens Uit De Havenstad (2019) laten Stylez en Always Bizzy goed horen dat ze zich zijn blijven ontwikkelen en inmiddels meedraaien met de besten in dit genre. Toegankelijke urbanpop met een lach en een traan die goed geproduceerd is en bovenal een positieve levenslust uitstraalt. Heerlijk ongecompliceerd plaatje en dat is best lekker in moeilijke tijden!

 • Foarlôn

 • Winterdagen
  • Genre: ambient, neo-classical
  • Release-type: album, cd, digitaal
  • Label: self-released

Acht muzikanten in een holte in de duinen op Terschelling om 06:00 uur. Warme jassen aan, sjaals om hun nek. Over 30 minuten kruipt het eerste licht over de duinen. Maak kennis met collectief Winterdagen, een groep muzikanten die – zoals de naam al doet vermoeden – de winter omarmt. Onder leiding van producer en componist Mink Steekelenburg verkent Winterdagen de marges van neoklassieke pianomuziek en elektronica.

In 2018 nodigde het Nederlandse theaterfestival Oerol Steekelenburg uit om de winter op Terschelling vast te leggen in muziek en film. Met een groep van acht Nederlandse, Deense en IJslandse muzikanten en een filmmaker vertrok Steekelenburg voor een residentie van twee weken naar het ijskoude eiland. Deze residentie resulteerde in het nieuwe album Foarlôn dat deze maand uitkwam.

De winter op het eiland is als gelijkwaardig collectief vastgelegd op het eerste album van Winterdagen. In plaats van de pianocomposities van Steekelenburg als uitgangspunt te nemen, zoals Winterdagen gewoonlijk doet, zijn deze composities gebouwd op analoge synthpatronen, elektronica, veldopnames, drums en percussie door twee drummers, gitaren en live strijkers. Dit heeft geresulteerd in een album dat het midden houdt tussen ambient electronics en post-rock.

De Foarlôn samenstelling van Winterdagen bestond uit: Mink Steekelenburg, Asker Bjørk, Julius Rothlaender, Bart Hoogvliet, Sjaak Douma, Martijn Eikenhout, Rob van Gameren en Jaap Rovers. Hun gezamenlijke werk op Terschelling heeft een prachtalbum opgeleverd van hoge artistieke kwaliteit.

Afgelopen zomer reisden de Dawn Brothers naar een villa in Frankrijk, ver weg van de rommel van 2020. Ze richtten een studio in de woonkamer in, staken de barbecue aan, verwisselden hun spijkerbroek voor zwembroek en begonnen met het opnemen van Dusk. Acht nummers gemaakt in pure zomerse gelukzaligheid.

Voor Dusk zochten ze naar een nieuw geluid en een nieuwe manier van schrijven. Vergeleken met eerdere releases is het opnameproces van Dusk nadrukkelijker afgestemd op hun visie over hoe muziek moet worden gemaakt.

Zelf verklaren ze hierover: “De hoeksteen van dit album is de intolerantie voor overdaad en het vermijden van gimmicks. Deze visie zorgde ervoor dat het album een zekere zuiverheid van geluid had en de nummers een meer simplistisch karakter hadden. Aan de ene kant staat het album voor vier jaar broederschap en vriendschap. Anderzijds creëerden we een sonische wereld waar je je kunt voorstellen dat je op een warme zomerdag bij het zwembad zit en de drums en gitaren hoort weergalmen door de vallei onder het huis waar Dusk werd opgenomen.”

Deze insteek heeft van Dusk een lekker speels album gemaakt met fraaie nuances in het bandgeluid. Een zeer goed besteedde zomertrip dus!

Joweney Sidnay Karel Jason Balentien, beter bekend als SXTEEN, is een rapper geboren in Rotterdam en opgegroeid in Spijkenisse. Hij groeide op in een gezin waar iedere dag muziek werd gedraaid, van jaren 80/90 pop tot reggae en blues. Al tijdens zijn tienerjaren bracht Joweney z’n liefde voor muziek tot uiting door het zelf schrijven van muzieknummers. Verder ontwikkelde in hij die tijd een passie voor het vak van tatoeëren en zo werd hij ook een gewaardeerd tattoo-artiest.

Mei vorig jaar verscheen na een reeks singles het debuutalbum Obara van SXTEEN. Dit wordt nu opgevolgd door het aansprekende album 4ever16, eveneens uitgebracht op het label 777 Records van Frenna. Hierop staan 13 songs waarbij het aantal samenwerkingen beperkt is tot vier: Ayani, Stanley Clementina, Bokoesam en Sepa. Een wijs besluit want zo krijgt 4ever16 nadrukkelijk een Joweney stempel en zorgt dat goed duidelijk wordt wat zijn boodschap is. De karaktervolle teksten hebben namelijk heel wat te melden, waarbij vooral het aangrijpende Zusje opvalt. Naast het serieuze werk is er echter ook ruimte voor luchtiger materiaal zoals de moderne love ballad Down. Om in tattoo termen te spreken; 4ever16 is een best plaatje!

Sinds kort host SXTEEN ook een eigen podcast genaamd Tattoo Takkies.

 • Wereld Op Drugs

 • Bier Kolektif
  • Genre: electronics, hiphop, rave-hop
  • Release-type: ep
  • Label: self-released

Bier Kolektif omschrijft zichzelf als een muziek formatie die Nederlandstalige hiphop maakt met genre invloeden die diverser zijn dan je lokale supermarkt. Luchtige teksten worden gecompenseerd met zware bassen en overgoten met een gezonde lading alcohol wat resulteert in verfrissende tracks. Helder!

Walter Twigt, Daan de Koning en Jeroen Ponsen begonnen in 2013 ieder voor zich met het produceren van verschillende EDM stijlen. Daan heeft vooral dubstep en drum & bass geproduceerd, Jeroen en Walter gingen meer de kant op van house en techno. Vanaf 2013 zijn de jongens altijd met elkaar in contact geweest en hebben ook vaak samengewerkt. Na vijf jaar besloten ze de eigen stembanden eens aan te wakkeren en tot eigen verbazing gaf dit voldoening, uitdaging, maar vooral enorm veel plezier.

Dit plezier in de studio en erbuiten is goed terug te horen. Debuut-ep Wereld Op Drugs is een bundel van zeven toegankelijke nummers met een dubbelzinnige gelaagdheid. Verpakt in een vrolijk elektronisch jasje. Het hoofdthema dat indirect in de ep verwerkt is betreft de globale verslaving aan technologie en de afhankelijkheid ervan. Liefhebbers van artiesten als b.v. Brunzyn, De Kraaien, Joost, Goldband en Aluminiumboiz moeten dit Bier Kolektif zeker eens uitchecken. Toffe en spontane act, hopelijk snel ook live te beleven!

 • Stay In Yo Lane

 • Yung Jerra
  • Genre: hiphop, trap, urbanpop
  • Release-type: album
  • Label: self-released

Jeremy (Yung Jerra) gaat onverdroten door met het releasen van materiaal en zijn eerste album deze maand heet Stay In Yo Lane. Acht tracks in een dik half uur die weer uiterst energiek gebracht worden.

De track Funana heeft een beklemmende duistere sfeer, maar werkt best verslavend. Sterk. 9MM spreekt in alle opzichten voor zichzelf en ook Handel laat weinig aan de verbeelding over. Vrolijker is sfeer in tracks als Gevaar en Life vanwege de springerige beats. Kortom weer een typerende release van deze niet te stoppen freestyler.

 • Baku

 • Whooom
  • Genre: psychedelic post-rock
  • Release-type: album
  • Label: self-released

De mannen van het Rotterdamse psychedelische doomcombo Whooom zijn al jarenlang actief in verschillende hoedanigheden. In het drietal Ross MacLean (gitaar), Bart van Garderen (bas) en Tom van Garderen (drums) herkennen we bandleden van The Forbidden Wizards, Shwuaen en Red Rocket. Gewaardeerde rasmuzikanten die onder hun Whooom paraplu gestaag werken aan een zeer solide oeuvre.

Na het indrukwekkende lp-album Bardo (2018) en het 20 minuten durende epos Mo Surrah Bangunlah (mei 2020) brengt de band nu het nieuwe album Baku uit. Een in alle opzichten werkelijk prachtig uitgewerkt album met acht vrij kalme instrumentale stukken die nog net zo psychedelisch zijn maar de stoner en doom achter zich laten. Het ademt, meandert en klinkt relatief luchtig, maar houdt de gehele trip van 39 minuten probleemloos de aandacht vast.

Wat een fantastische ontwikkeling laat Whooom hier horen. Baku biedt het soort post-… (vul maar in) muziek dat b.v. zomaar uit zou kunnen komen op het Engelse psychonauten label Fuzz Club. Bedwelmende schoonheid voor de opgefokte mens; subliem!

De Rotterdam Airlines frontman Jairzinho presenteert zijn nieuwe R&B plaat genaamd Eros. Hierop slaat hij de handen ineen met een groot aantal collega’s waaronder Bylear, Gio, Brace, Lloyd de Meza, Lina Ice en Zefanio. Niet zomaar een project tussendoor dus van deze uiterst actieve muziek entrepreneur.

De negen songs bevestigen nog maar eens de status van Jairzinho als ‘king of love songs & good vibes’ en zijn muzikaal tiptop verzorgd. Uiteraard kregen een aantal van de slowjams bijpassende clips of visualizers mee die dit project echt afmaken. Na zijn interessante vorige album-release Het Project Met En Voor Vrouwen (september 2020) heeft Jairzinho met Eros alweer snel een prima album afgeleverd. Een blijk van werklust en kwaliteit die nieuwsgierig maakt naar het ongetwijfeld aanstaande volgende project!

 • Super Variation

 • Burght
  • Genre: experimental indiepop, post-punk
  • Release-type: ep
  • Label: self-released

Burght is een popgroep die eclectische popmuziek maakt. Alternatief, maar op een onconventionele manier. Ze geven aan altijd te beginnen met de intentie om eindelijk die perfecte popsong te schrijven, met die perfecte popsongstructuur en dat perfecte radiovriendelijke geluid. Ze moeten nog slagen.

Op de een of andere manier lijkt de muziek ze altijd ergens anders heen te brengen. Van melancholische mijmeringen tot felle chaotische uitbarstingen. Van zonovergoten grooves tot donkere opzwepende synths. Het blijkt dat dit vierkoppige collectief geen onbekende is in metrische modulaties en vreemde maatsoorten. Elk nummer is een reis. Sommige goed, sommige slecht. Het is aan jou om te beoordelen welke wat is. Net zoals het aan jou is om te beslissen welke reis je leuker vindt…

Hoe avontuurlijk hun muziek ook is, het klinkt toch allemaal vreemd coherent. Elk nummer is onmiskenbaar Burght. Geïnspireerd door zowel de moderne popcultuur als de Franse underground schrijvers uit de jaren zeventig, schilderen de teksten vaak een sfeer die niet noodzakelijk synchroon loopt met de muziek. Een nihilistische wanhoop gaat gepaard met feel good vibes. Een onverwachte ontmoeting met een geliefde wordt omlijst met dissonante gitaren.

Als je jezelf afvraagt ​​hoe een samenwerking van Tame Impala, Mac DeMarco en Suuns zou klinken, vind je het misschien leuk wat deze Burght-jongens hebben bedacht. Volgens hen is de muziek het beste om in de schemering of zonsopgang te beluisteren, of (als goede tweede) ergens daar tussenin. Volgens ons moet je gewoon de lichten uittrekken, het je gemakkelijk maken en de geluiden absorberen. Je kunt ook kijken naar hun eerdere single Somebody Got More die, zoals ze je met trots zullen vertellen, waarschijnlijk het dichtst in de buurt komt van dat perfecte popnummer waar we het over hadden…

Geboren op loopafstand van elkaar, lijkt het alsof deze jongens gemaakt zijn om samen muziek te maken. Maar op de een of andere manier heeft het jaren geduurd voordat ze dit zelf doorhadden. Gelukkig kwamen ze op een gegeven moment eindelijk tot bezinning. Want of je het nu leuk vindt of niet, Burght muziek is echt iets anders… De ep Super Variation is echter ook ongegeneerd prikkelend; sterke release!

 • Pax Aurora

 • Nadia Struiwigh
  • Genre: electronics, experimental ambient
  • Release-type: album, lp, digitaal
  • Label: Nous'klaer Audio

Tijdens haar eerste uitgave op het Rotterdamse Nous’klaer Audio in maart van dit jaar (de ep Oooso) kondigde Nadia Struiwigh al aan dat er nog een ambient album zou volgen op dit label. Nu is het zover en ligt Pax Aurora in de winkels. Struiwigh verkent op dit derde album ook wat nieuwe invalshoeken. Gebleven is de prachtig uitgebalanceerde ambient, maar de negen stukken lijken net wat anders (grootser? melancholischer?) opgezet en uitgewerkt dan voorheen. Fabelachtig hoe er in dit nieuwe werk een soort duistere en dreigende ondertoon verwerkt lijkt terwijl dit tegelijkertijd toch een aangename transparantie laat horen die kalmerend werkt. Echt razendknap.

De naar Australië geëmigreerde voormalig stadgenoot startte in januari overigens een Twitch channel om vanuit haar studio contact te kunnen leggen met fans en live-sets en gear-reviews te kunnen delen. Bovendien heeft ze het via de site IAMbient mogelijk gemaakt online sound-healings en spirituele coaching sessies te boeken. Zo ontwikkeld Nadia Struiwigh langzaamaan haar eigen ‘ambient-universum’. Hoe dan ook wij kunnen niet anders concluderen dan dat Pax Aurora opnieuw een wonderschoon album is van deze uiterst getalenteerde geluidskunstenaar. Een instrumentaal album dat raakt!

 • Pennyless

 • Challem
  • Genre: folky ambient pop
  • Release-type: album
  • Label: self-released

Joachim van Marrewijk, die in Rotterdam en omstreken bekend staat als voormalig toetsenist van De Skaggerz, Mayín én onder zijn muzikale pseudoniem Challem heeft na meer dan een jaar radiostilte het album Pennyless uitgebracht. Een plaat met een bijzonder verhaal.

Want hoewel de muzikale identiteit van deze toetsenist, componist en levensgenieter over het algemeen rond de piano evolueert, is Pennyless bijna volledig op de gitaar geschreven. De reden hiervoor ligt in de lange tijd die de artiest de afgelopen jaren in de natuur heeft doorgebracht, waar hij alleen met zijn gitaar was.

Bovendien bracht deze periode ook het idee voort om als een waarde-uitwisselingssysteem tijdens het maken en uitbrengen van het album niet louter ‘geld’ te gebruiken. Naast ‘ruil’-diensten zullen alle inkomsten van Pennyless ook nog eens worden gedoneerd aan groene initiatieven over de hele wereld – zolang dit album wordt verkocht.

Challem’s ideeën en muzikale visie zijn duidelijker dan ooit op deze plaat vastgelegd. Het resultaat klinkt als een folky soort ambient waarin je als het ware de natuur terughoort zonder dat er sprake is van field-recordings. Dit werd mogelijk gemaakt door z’n voortdurende samenwerking met opnametechnicus en producer Jasper Ras. Zodoende kon hij, zoals hij het zelf zegt; “nieuwe introspectieve valleien verkennen om in rond te dwalen.” 

Maak het jezelf gemakkelijk, haal langzaam adem en geniet van de welhaast esoterische schoonheid van Pennyless. Meer over deze rasartiest en de totstandkoming van Pennyless lees je in dit interview.

 • As Close As You Can Get

 • Kamiel Thomas
  • Genre: lo-fi dreampop
  • Release-type: 7" vinyl
  • Label: self-released

Na solodebuut Accidental Sounds (november 2020), met experimentele en intieme lo-fi schetsen, verscheen van Kamiel Thomas (ex-GOLD) een tweede release. Een heuse 7″ vinylsingle met daarop werk dat hij in 2016 opgenomen had, namelijk de tracks As Close As You Can Get en Where Everyone Goes.

Sinds het stoppen met GOLD bouwt Kamiel voort aan z’n solocarrière door ook terug te blikken naar oudere nummers die nooit zijn uitgebracht. De grootsheid van deze nummers, mysterieuzer dan de nummers op Accidental Sounds, komt door de samenwerking met Igor Wouters (Amsterdam Recording Company) die de drums en productie heeft gedaan. Met deze 7” laat Kamiel Thomas niet alleen zien welke richting hij opgaat, maar ook welke kanten zijn muzikaliteit bevatten: niet enkel het heden en de toekomst maar ook het verleden, waar artiesten soms juist van wegkijken.

Een heel goede keuze wat ons betreft want dit materiaal verdient een luisterend oor. De intense song As Close As You Can Get kreeg overigens een bijzondere videoclip gemaakt door Baran Bozdağ en Hande Esiroğlu.

 • 4

 • Flowers For A Lonely soul
  • Genre: indiepop
  • Release-type: album
  • Label: self-released

De Rotterdamse videograaf Oscar Langerak en zijn beste vriend Nico Kerver maken als pop duo muziek sinds 1992. Soms onder de naam Surely en soms als Flowers For A Lonely Soul. Het vierde album onder die laatste naam is toepasselijk 4 genoemd en verscheen deze maand. Er is vijf jaar aan het album gewerkt en is het eerste conceptuele album van de heren te noemen.

4 vertelt in 12 fraaie songs de reis van de held geïnspireerd op het model van Manfred van Doorn. Flowers For A Lonely Soul laat zich hiertoe inspireren door een brede keur aan genres; van old school hiphop tot breekbare liedjes van singer/songwriters. Nico en Oscar zijn bij dit album te werk gegaan als producers en hebben met samples, drumcomputers, synthesizers en een elektrische gitaar een fris en toegankelijk popgeluid neergezet.

Wij bevelen 4 van harte aan voor liefhebbers van de typische alternatieve popmuziek sounds uit de jaren 80 (denk Secret Sounds, Blue Murder, David Sylvian, Simple Minds). Op 4 wordt hier een geheel eigen draai aan gegeven die Flowers For A Lonely Soul anno nu doet opvallen binnen het aanbod. Leuke plaat die z’n geheimen ook niet meteen prijsgeeft!

De Spotify-playlist van juli

Breng jij een album of ep uit? Meld je release hier aan!

Studioverslag: Colt Music Group Writerscamp

Het Rotterdamse Colt Music Group organiseerde iets meer dan een week geleden hun eerste writerscamp; een creatief weekend met verschillende artiesten. Om je een blik behind the scenes te geven en hoe het er aan toe ging tijdens het writerscamp, schreef Colt Music oprichter Sammie Sedano dit artikel!

Op 13 en 14 augustus hadden we dan eindelijk onze eerste writerscamp. Na een jaar lang onder de naam Colt Music Group te hebben gewerkt aan diverse releases en zelfs een eigen labelnight, merkten we dat de ‘corona-thing’ ook ons team goed te pakken had. Los van dat we weinig echte club en festival boekingen hadden, merkten we dat iedereen een beetje op zijn of haar eigen eilandje was beland. Een aantal van de artiesten hadden al een geruime tijd geen muziek gemaakt, waardoor Xav en ik besloten om een writerscamp te boeken, het liefst ergens diep in de velden waar niemand ons kon storen.

Via Airbnb vonden we een klein boerderijtje in Abcoude, nog geen 1,5 uur rijden van Rotterdam. Nadat we bij iedereen gecheckt hadden of ze beschikbaar waren, besloten te we direct te boeken. In aanloop naar de writerscamp zorgden we dat we alle benodigdheden bij elkaar hadden om ter plekke goed uit te kunnen pakken; van foto backdrops, videocamera’s tot aan eigen merchandise. Alles moest mee! Eenmaal daar aangekomen bleek de eigenaar gewoon aan het gebouw vast te wonen. Fuck, dat zagen we niet aankomen!

Het was een stel oude mensen die totaal geen besef hadden wat ze te wachten stond. Hadden we maar eerst van tevoren op Google Maps gekeken voordat we geboekt hadden, of misschien was het zelfs handig geweest om van te voren te vragen of we er muziek konden maken. Het eerste uur begon daarom wat gespannen. Als snel bouwden we elke kamer om naar een pop-up studio. Matrassen gingen tegen de muur, kussen plaatsten we achter de speakers en we konden beginnen. Gelukkig bleek alles mee te vallen en hebben we geen klacht ontvangen! Al gauw werden de eerste bangers geboren.

Op dag 1 waren o.a. Neans, Stony, Argo, Mavy, Fonzii Herbs, Damian Gray, Yung Surcha, Kauwboy, Bora, Matt Bonilla en Sammie Sedano aan de beurt. Het idee was om de rauwe sound van Colt goed naar voren te brengen en Kauwboy en Yung Surcha wisten hier goed op in te spelen. Producers Matt Bonilla en Bora doken de studio in met Mavy voor wat hete r&b glijers. Uiteindelijk waren we tot ver na 06:00u nog bezig met recorden!

Op dag 2 sloten ook Atlouis, Brandie, Tomson, Tobi Black en Amber aan. Amber was al een lange tijd off the radar dus het was goed om haar weer bezig te zien. Ze kwam aan met producer Tobi Black en bouwde al snel een tune met Tomson, terwijl de rest van de groep bezig was met een shoot in Diemen. De samenwerkingen gingen dus erg organisch.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben de Colt artiesten gekoppeld aan producers en artiesten van buiten ons kamp. Zo was o.a. producer Bora uit Vlissingen en singer/songwriter Tomson uit Zwolle aanwezig. Tot onze verrassing werd er in elke kamer gewerkt aan een andere sound. Zo werden er naast trap en hiphop tracks ook een aantal pop, r&b en alternatieve tracks geproduceerd. De sfeer zat er goed in en voor we het wisten hadden we binnen drie dagen ruim 23 tracks gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                           Copyright foto’s: Angiesvisuals

Het gehele proces hebben we vastgelegd om er uit eindelijk ook een toffe video van te maken. We zouden doorgaan tot 15 augustus maar rond 05:00u besloten we toch af te bouwen, puur omdat we om 10:00 al moesten uitchecken en daar had echt niemand zin in. Nu zijn we bezig met de afronding en het maken van een selectie. Als je benieuwd bent naar wat we daadwerkelijk gemaakt hebben moet je vooral onze Instagram-pagina volgen. Stiekem hoop ik dat we voor het eind van het jaar nog een keer op writerscamp kunnen gaan!