Releases augustus 2020

 • Rebel

 • 9ONE
  • Genre: hiphop, trap, urbanpop
  • Release-type: ep
  • Label: self-released

Bas Voll uit Spijkenisse, beter bekend onder zijn artiestennaam 9ONE, zingt, speelt gitaar en produceert al zijn eigen muziek. Na z’n debuut-ep Cracklife (2019) is 9ONE nu klaar met zwijgen en laat zich geen censuur opleggen. Op zijn nieuwe ep Rebel schopt hij tegen verschillende controversiële onderwerpen aan zoals de ‘lockdown’ (en de erop volgende maatregelen), racisme en verzet hij zich tegen pronkstukken uit het donkere VOC/WIC verleden van Nederland.

Hierbij laat 9ONE ook een stukje van zijn eigen roots doorschemeren en zet daarmee op catchy trap nummers de toon voor het gehele Rebel project. De vijf tracks en het intro duren een dik kwartiertje en laten hazy hiphop en trap van moderne snit horen. Eerdere single Lockdown (Game Of Drones) kreeg een opvallende videoclip en is uiteraard ook op Rebel te vinden.

Een prima tweede ep rondom actuele onderwerpen met als motto: “The Revolution Will Not Be Televised!” Kom maar door met de volgende!

 • Gardening Extended (remastered)

 • Michel Banabila
  • Genre: experimental electronics, ambient
  • Release-type: album
  • Label: Tapu Records

In augustus 2012 bracht Michel Banabila Gardening uit als ‘digital only’ album met negen tracks. In 2013 werd dit album uitgebreid tot Gardening Extended (15 nummers) en verscheen het op digipak cd-r in een beperkte oplage.

Beide versies verschilde erin dat de cd-r versie de track Reprise ontbeerde en dat alle tracks tot één ononderbroken stuk waren gemixt. Gardening Extended kende t.o.v. het kortere origineel ook remixen door Lukas Simonis, Machinefabriek, Naoyuki Sasanami, Peter van Cooten, Radboud Mens en Zenial.

Het album is nu volledig geremastered door Marlon Wolterink van de White Noise Studio, waardoor de experimenten met alledaagse omgevingsgeluiden en de verschillende bewerkingen hiervan werkelijk kraakhelder naar voren komen. Mooi om deze toch al adembenemende musique concrète nu in optimale kwaliteit vrijuit beschikbaar te hebben. De nummers verwonderen en prikkelen immers als nooit tevoren; geluidskunst in optima forma!

 • Shabrang

 • Sevdaliza
  • Genre: electronics, future r&b, avant-garde
  • Release-type: album, 12" colored vinyl, cd, digitaal
  • Label: Twisted Elegance

Het verhaal van Sevda Alizadeh is inmiddels bekend, in 1987 te Teheran geboren, met Azerbeidzjaanse, Perzische en Russische roots en op haar vijfde naar Nederland verhuist. Op het hoogste niveau gebasketbald en vervolgens doelgericht gekozen voor de kunsten. En hoe! Na de eerste schreden in 2013 is zij vanaf 2014 overtuigend bezig een indrukwekkende output te releasen. Singles, ep’s, albums, korte en lange video’s, posts en statements, de wereld van Sevdaliza omvat het allemaal en zijn van buitengewone kwaliteit.

Na debuut-album Ison van april 2017 volgt nu de tweede full length Shabrang. Een album dat volledig door haarzelf samen met langdurige medewerker geproduceerd is en 14 nummers telt. Sevdaliza’s ontstijgt hiermee het ‘triphop’ stempel en toont een intrigerende waaier aan stijlen en emotionele sferen, waardoor je dit album kan blijven draaien en keer op keer geboeid blijft. Pure klasse!

Al met al opnieuw een zeer fraaie release door deze Rotterdamse artiest van internationale allure. Wederom uitgebracht op het eigen Twisted Elegance label o.a. op gekleurd vinyl.

 • Never Enough

 • Stealers
  • Genre: loud music, punk
  • Release-type: album, 12" colored vinyl, digitaal
  • Label: Rebellion Records

Stealers wordt gevormd door een stel vuige veteranen uit de Rotterdamse Bergpolder punkscene. Sinds de debuut-ep (2008), het debuut-album uit 2012 (beiden kregen de poëtische titel Stealers) en via het ijzersterke Street Law (2016) hebben ze hun stempel inmiddels wel gedrukt.

Vier jaar duurde het en een line-up wisseling, maar eindelijk zijn onze favoriete  street outlaws nu terug met nieuwe hossels en een nieuw aanvalsplan. Stealers is hiertoe terug gebracht naar een trio bezetting. Het lang verwachtte derde album heet toepasselijk Never Enough en is de eerste plaat met Giacome De Cesare op lead-vocalen en basgitaar.

Vernietigend vanaf de eerste toon, introduceren deze gemaskerde bandieten negen nieuwe tracks, terwijl hun rauwe, hard rockende’ straat rock ‘n’ roll het volgende level bereikt. Catchy as hell en resulterend in een crimineel goede speedrock plaat waar je – inderdaad – nooit genoeg van krijgt!

Uitgebracht op het eigen label Stolen Stereo Recordings en de gelimiteerde vinyl oplage kent 100 ‘black’ en 200 ‘ultra-clear’ exemplaren.

De Spotify-playlist van augustus

Breng jij een album of ep uit? Meld je release hier aan!

Enthousiasme: Je nieuwe beste raadgever

Er zijn van die mensen die altijd enthousiast lijken te zijn over alles en iedereen; Ze stralen, zijn energiek, praten hard, handelen snel en lijken onaantastbaar in hun positieve energie. Ik kan me daarover verwonderen, ze bewonderen, maar ook ordinaire jaloezie voelen: had ik maar zo’n happy gen…
Het goede nieuws is echter dat we allemaal wel ergens enthousiast van worden! Meerdere dingen zelfs! En, echt waar, de allerbeste raadgever in je leven – en dus ook in je werk – is vanaf nu ‘’enthousiasme’’.

Oh My Cat, weer zo’n fantastische onthulling waar ik de rest van mijn leven wat aan heb! – zul je nu nog niet denken. Dus, laat me je uitleggen waarom:

Enthousiasme
Eerst even enthousiasme ontleden, want wat is enthousiasme eigenlijk?
Enthousiasme is een overweldigend gevoel van blijdschap vermengd met een innerlijke urgentie om iets waar te maken, uit te zoeken, erover te praten en naar te handelen.
Het is de zuurstof die het metaforische vuur in je aanwakkert en laat branden! Je kunt werkelijk over van alles en nog wat enthousiast raken: Over koken, cassettebandjes, de Romeinse geschiedenis, logo’s, vliegtuigen… whatever! Dat is heel erg persoonlijk!

Het is ook echt iets heel anders dan ‘plezier hebben in iets’ of het ‘leuk vinden om er over te praten’. Dat zijn zeker ingrediënten die deel uitmaken van enthousiasme, maar op zichzelf staand niet aan enthousiasme kunnen tippen. Enthousiasme gaat namelijk met je op de loop, wordt bijna oncontroleerbaar: ‘’Oh, Jan zit alweer eindeloos te ratelen over die nieuwe….’’

Het maakt dat je stem warm, blij en energiek wordt en dat je ogen gaan stralen als je erover praat of eraan denkt. Ga er maar eens op letten bij jezelf: waar word ik gewoon blij van en waar word ik echt enthousiast van!

Enthousiasme is je beste raadgever om meerdere redenen!
Zoals ik al benoemde is enthousiasme verbonden aan een bepaalde urgentie: “Je moet, zult en wilt er iets mee!” Er zit dus (on)bewust een doel verpakt in je enthousiasme en hoe bereik je makkelijker, sneller, evenwichtiger en plezieriger een doel dan wanneer deze jou aanstuurt in plaats van andersom?!

Laat ik er wel voor de duidelijkheid bij vermelden dat enthousiasme hoort bij een overkoepelend doel en om dat grote doel te bereiken zul je altijd kleinere stappen moeten ondernemen, waarbij enthousiasme niet om de hoek komt kijken. ‘’No pain no gain’’.

Enthousiasme is dan de drijfveer, de energiebron, om ook die stappen te kunnen zetten. Daarnaast is enthousiasme je beste raadgever omdat het ontzettend aanstekelijk is! Als jij straalt gaat een ander ook stralen en er ontstaat een wisselwerking van positieve energie! Dit kan dan weer leiden tot de beste samenwerkingen, mond-tot-mond reclame, of nog veel belangrijker: een wederzijds gelukkig moment (pathetisch, ik weet het, #maarechtwelbelangrijk).

Wat is dus een betere raadgever dan enthousiasme? Het brengt jou naar je ultieme doel. Het enige wat jij hoeft te doen is waakzaam zijn wanneer dat gevoel oppopt en het volgen. Dan doet enthousiasme de rest.