Sandra LeveL

Sandra LeveLGuitarchick With Blue Jeans
cd-album / download-album
country / singer/songwriter

Dit is lef hebben! Staccato gitaarspel en liedjes gedrenkt in een uptempo jaren vijftig countryachtig West Coast jasje. En nog geinig ook, wat wilt een mens nog meer. Een Rotterdamse dame met de naam Sandra Level, lokt met haar nieuwe single Don’t Give Up en dit album Guitarchick With Blue Jeans de luisteraar haar ziel binnen. Het gaat te ver om haar de Melissa Etheridge van de Maasstad te noemen, maar haar naturelle look en ongekunstelde liedjes liggen wel in het verlengde van de Amerikaanse ster. Het materiaal van Sandra is ook subtieler en wat warmer dan de rock georiënteerde songs van de moeder aller rockchicks. Etheridge heeft de neiging om alles erg dik aan te zetten, bij de Rotterdamse guitarchick gaat het meer om het geheel en de invulling. Sandra geeft je het gevoel dat je welkom bent.

Sandra LeveL – Don’t Give Up

The Happy Bali Song is het startschot van dit twaalf tracks tellende kleinood en is vooral erg fris en frivool. ‘Prettig’ is de term die diverse malen vanuit mijn gevoel naar boven komt drijven als Sandra mij “I like you, do you like me too” toezingt. Echt rocken gaat het nergens. Het is niet dat deze dame niet weet wat rock is. Nee, ze brengt haar liedjes met zoveel subtiliteit dat de term rock ’n roll te grof in de mond zou zijn. Het is zoet, maar tegelijkertijd ook weer niet. Fifty Bucks doet in het intro denken aan mevrouw Etheridge, ten tijden van Never Enough. Als Sandra invalt met haar hogere vocalen en je mannenhart iets sneller doet kloppen, ben je dit al weer vergeten.

Het is knap dat deze dame out-of-the-box presenteert en titels als Toep Tap en Oe Laa Laa op een langspeelschijf durft te zetten. En naar mijn idee niet om grappig of ludiek uit de hoek te willen komen. Deze liedjes vragen erom. Oe Laa Laa is zelfs in korte tijd mijn favoriete liedje van de plaat geworden. In de kantlijn blijven het gewoon pure singer/songwriter songs, op gepaste en gedoseerde wijze zit er zelfs bravoure in de liedjes. Op Guitarchick With Blue Jeans komt dit onmiskenbaar naar voren en zonder groteske bewegingen valt het perfect op zijn plaats. ” Is het dan allemaal zo dromerig?”, hoor ik de lezer van dit stukje zichzelf afvragen. Wees daar niet bang voor. Sandra stelt zich kwetsbaar op en komt met haar meest mijmerende songs All About The Lady en Beauty Of Today wel een beetje in de ‘dromerige’  buurt. Maar klef, roze, teddyberen en het meidentijdschrift Tina kom je niet tegen. Sandra LeveL heeft duidelijk de kloten van een countryrocker zonder dat het opvalt.

Download Guitarchick With Blue Jeans via iTunes.

Cok Jouvenaar

Ntjam Rosie en Convoi Exceptional op Noord Bruist Festival

noord bruistHet stadsevenement Noord Bruist Festival geeft smoel aan je zomer! Op 23 en 24 augustus transformeert deelgemeente Rotterdam Noord het Noordplein in een gratis toegankelijk festival met onder meer Waylon en Ntjam Rosie. Noord presenteert hiermee een jaarlijkse traditie vol feest en laat bovendien het beste van Noord zien. Noord Bruist Festival is een mix van artiesten, workshops, een uitgebreid kinderprogramma en natuurlijk een breed assortiment culinaire hoogstandjes uit de wijk.

Ntjam Rosie, de trots van Rotterdam, kan natuurlijk niet ontbreken op Noord Bruist Festival. Op haar nieuwe album At The Back Of Beyond laat ze haar veelzijdigheid horen en speelt ze zelf gitaar. Opwindend, sprankelend en authentiek: dat is Ntjam Rosie.

Ooit vertrokken de mannen met een trommel van Rotterdam naar Parijs. Vanuit dit avontuur ontstond Convoi Exceptional. Inmiddels speelt de band écht overal; van hostels in Londen tot clubs in Nice en op festivals als Pinkpop, Oerol, Motel Mozaïque en de Parade. Barstensvol energie zwepen ze het publiek op met lekkere ritmes, scheurende blazers en ronkende baspartijen.

Met Pistoleros de la Paz is het gegarandeerd feesten. De muziekmix waar de diversiteit aan culturen in doorklinkt, werkt enorm aanstekelijk. Vorig jaar kwam het debuutalbum Tanto Calor uit en daarna ging het hard met de band. Stil zitten is onmogelijk!

Waylon is de afsluiter van Noord Bruist Festival. Als eerste Nederlandse artiest tekende hij bij het fameuze Motown platenlabel. Het grote publiek leerde Waylon kennen in 2008, toen hij op de tweede plaats eindigde in Holland’s Got Talent. Waylon sleepte met zijn soepele rock en soul de ene na de andere award binnen. Met Wicked Way scoorde deze muzikant zijn eerste top 10-hit, bovendien kreeg hij een gouden plaat voor zijn debuutalbum. Dit jaar speelt Waylon en zijn band unplugged tijdens een intieme theatertour. Noord Bruist is voor dit podiumbeest dan ook een mooie afwisseling.

Het Noord Bruist Festival biedt ook podiumruimte aan jong talent uit de wijk. De bands RRAS, The Arthurs, Certain Animals en KOOS hebben zich na de spannende voorrondes van Richting Noordplein geplaatst voor de finale. De winnaar van Richting Noordplein op 23 augustus, opent de volgende dag Noord Bruist Festival. Het programma van het Noord Bruist Festival wordt binnenkort uitgebreid met nog meer artiesten en een speciale kinderprogrammering.

Het Noord Bruist Festival presenteert voor álle Rotterdammers en daarbuiten een eigenzinnig festivalprogramma met bekende namen. Het Noord Bruist Festival is gratis toegankelijk. Het festival komt tot stand in nauwe samenwerking met de bewoners, ondernemers, kunstenaars en talenten uit Rotterdam Noord.

Extra informatie
Datum: Vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus
Locatie: Noordplein, Rotterdam
Aanvang: Vrijdag vanaf 18:30 uur / Zaterdag vanaf 15:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van het Noord Bruist Festival.