Sandra LeveL lanceert single internationaal

sandraRotterdamse singer/songwriter Sandra LeveL lanceert internationaal haar single La Desolazione ‘Justines Jazz’ via iTunes. Met deze heerlijke jazz, waar een desolate feel in zit, drukt Sandra LeveL haar stempel op de wereld van jazz.

La Desolazione ‘Justines Jazz’ is onderdeel van een boekentrailer geproduceerd voor de schrijfster Justine Le Clercq. Sandra LeveL is een Nederlandse allround singer/songwriter die haar muziekproducties (inclusief videoclips) zelf produceert, uitgeeft én managet via haar label UpperSound Records|Sandra LeveL Music Productions. Haar multiculturele erfenis Hindoestaans, Nederlands en Italiaans heeft bijgedragen aan haar liefde voor grensverleggende muziekstijlen.
Sandra LeveL – La Desolazione ‘Justines Jazz’

Sandra groeide op in Rockstad Den Haag en verhuisde op haar negentiende naar Rotterdam om Communicatie te studeren. Al ruim vijftien jaar schrijft en maakt ze haar eigen teksten en muziek onder begeleiding van haar gitaar en synthesizer. Vastberaden om haar droom na te volgen is ze haar eigen muziekcarrière opgestart in 2010. Ze participeert aan diverse projecten, waarvan het laatste de boekentrailer van Justine Le Clercq is.  

Begin 2011 releaste ze haar eerste single Mama Don’t Let Me Down in eigen beheer. Deze behaalde in april 2011 de nummer 14 positie op de charts van de Eigenwijze top 30. Eind 2011 heeft ze haar debuutalbum Guitarchick With Bluejeans in eigen beheer uitgebracht. Mede hierdoor kreeg ze meer aandacht in de media. Zo heeft ze liveoptredens gedaan bij RTV Rijnmond in het programma Live uit Lloyd, Den Haag FM en heeft opgetreden bij het International Singer-Songwriter Fest THISSFEST. Ook is Sandra finaliste van het Waterpopse singer/songwriter contest. Op 29 januari 2012 was Sandra LeveL, samen met bassist Adri Hilhorst en gitarist Erwin Kandou, bij artgallery Abrahamart voor de muzikale omlijsting van de expositie van beeldend kunstenaar George Heidweiller. Sandra LeveL geniet op dit moment van diverse optredens en is bezig met het schrijven van haar tweede album My LoveGuitar, welke in oktober wordt gereleased.

Download La Desolazione ‘Justines Jazz’ via iTunes.

Voor meer informatie bezoek je de website van Sandra LeveL.

Spoken Word vs Rap

mich simonOnbenul maakt onbekend en dat is van toepassing op dit onderwerp. Spoken word, oftewel poëzie in zijn puurste vorm zonder beat, is helemaal in! Vele rappers maken de transformatie van rap naar spoken word, maar wat is nou eigenlijk spoken word en wat is het verschil met rappen?

Spoken word is door middel van je stem een boodschap overbrengen aan je publiek. Echter maak je geen gebruik van een bassline, zoals dat in rap wel gewenst is. Dat moet toch heel saai zijn hoor ik je nu denken. Om de saaiheid tegen te gaan komt er een groot deel performance bij kijken. Het gevoel dat je als spoken artist overbrengt aan je publiek kunnen maar weinig artiesten via een nummer overbrengen. Om het maar eens te vergelijken met een rapnummer kan ik het volgende melden: Een rapper heeft een bepaalde beat nodig; emotioneel, diepgaand of gewoon heel relaxed, om een bepaalde emotie over te brengen. Een spoken word artist heeft dat niet. Hij gebruikt puur en alleen de stem als wapen en eventueel zijn lichaamshouding als ondersteuning. De lyrics van een spoken artist verschillen niet veel met die van een rapper. Het is echter wel de manier waarop het gezegd wordt.

In de Rotterdamse scene is het me opgevallen dat een heleboel spoken word artiesten het goed kunnen vinden met rappers. Ik ben zelf namelijk te vinden in een kring omringt door rappers en we wisselen vaak ideeën uit . Zonder mezelf teveel op te hemelen kan ik vertellen dat ik regelmatig bars doorspeel aan niet de minst bekende rappers in Rotterdam. De Rotterdamse hiphopscene bloeit en spoken word bloeit daarin mee. Dat is te zien aan het aantal evenementen waar spoken word in terug komt. Onder andere de Late Night Poetry Jam, Woorden Worden Zinnen, Speyksessies en de BIRD evenementen zorgen ervoor dat spoken word podia heeft om zich op te uiten.

Poëzie of spoken word… het is allemaal hetzelfde. Poëzie beweegt mensen, poëzie zorgt ervoor dat men dagen kan verdwalen in woorden en verhalen. Woorden worden zo spraakmakend als de dagen steeds langer duren. Poëzie is je beste Kodak foto in diverse vage vuren. Hou mensen als Derek Otte, Tyler Koudijzer en Miquel Santos in de gaten. Word!

YMP

YMP Simon is een dichter/lyricale woordsmid, 25 jaar geleden geboren en getogen in Rotterdam. Ik ben gaan dichten, omdat ik zeer negatieve ervaringen wist om te zetten in positieve gebeurtenissen. Ik schreef ouderwetse brieven en toen werd mij verteld dat het pure poëzie was. Daar ben ik op gaan voortborduren en dat heeft geleid tot: YoungMichkeshPoemshit (YMP). Deze naam is eigenlijk een samenvoeging van alle bijnamen die ik kreeg in m’n leven. De eerste bijnaam was Young Mich, een neef gaf me de naam Kesh, Poems is wat ik schrijf en dat is mijn shit. Wil je me beter leren kennen check dan mijn blog.