Ronnie Flex

zusje ronnieZusje 
cd-ep / download-ep
hiphop
Top Notch

“Fok je generatie, Ronnie Flex is nu!” Als je anno 2014 nog niet bekend bent met het fenomeen ‘rellen in Capelle met de boy Ronnie Flex’ oftewel Ronell Plasschaert, dan heb je hoogstwaarschijnlijk onder een steen geleefd. Nog niet zo lang geleden tekende hij een contract bij Neerlands grootste hiphoplabel Top Notch en afgelopen jaar had hij hits met onder andere Tankstation en Onder Je Lokken. De Zusje ep bevat drie tracks en is zijn nieuwste wapenfeit.

De titeltrack met Mr. Polska is gelijk de eerste single van de ep en lijkt op het eerste gehoor een typische Ronnie Flex track; een catchy, grappig refreintje en een keiharde beat. Nu is die beat wel keihard, maar niet vanwege het aantal BPM. Deze beat heeft dub-invloeden en is voor de verandering best wel mellow en easy on the ears. Polska doet één verse mee, maar voegt eigenlijk niet zoveel toe.

Ronnie Flex – Zusje

Draken In Mijn Cup is eveneens mellow en doet sterk denken aan een track van de Amerikaanse R&B-zanger en rapper Drake. Er bestaan wel mindere artiesten waarmee je vergeleken kan worden, right? Het 2-step einde sluit de track lekker funky af. Laatste track Wacht & Zeur is onvervalste R&B van het druiperigste soort. Ronnie Flex is naast vele anderen onderdeel van De Lefensmannen en voor deze track nodigde hij Lefenscollega Mafe uit. Wat mij betreft een goede keus, want Flex en Mafe vullen elkaar feilloos aan.

Productioneel gezien zit de ep goed in elkaar en Ronnie z’n refreintjes blijven per definitie de hele tijd in je kop zitten. Toch maakt deze ep wellicht nog niet echt enthousiast voor een eventueel aankomende album vanwege een gebrek aan ‘spanning’ in deze softere tracks. Want het valt op dat Flex tot nu toe alleen maar ep’tjes heeft uitgebracht met twee, drie of vier tracks en nog steeds geen volledig album.

Omdat de gemiddelde luisteraar gewend is aan het feit dat Ronnie knalde op tracks als Soldaatje van Mr. Polska en natuurlijk Nooit Meer Slapen met Yellow Claw zijn deze tracks misschien een beetje te mellow voor hun smaak. Daar tegenover staat echter dat het juist leuk is om de wat mildere kant van hem te kunnen beluisteren. De teksten van Ronnie Flex, maar eigenlijk ook van zijn collega’s in De Lefensmannen en Nouveau Riche, zijn meestal erg vaag, onsamenhangend en bij vlagen zeer grappig en ook dit maakt het geheel interessant. Dus hopelijk waagt Ronell zich volgende keer wel aan een volledig album en laat hij zijn diversiteit daarop uitgebreid aan bod komen. Door een goede combinatie van harde en mellow tracks moet het album als geheel zonder meer ‘spannend’ genoeg kunnen worden.

Download de ep Zusje op iTunes.

Conchitta Bottse

Recordaantal inschrijvingen voor Popronde

poprondeMet een totaal van 1093 inschrijvingen van bands en artiesten heeft Popronde 2014 meer aanmeldingen dan ooit. De inschrijfperiode voor 2014 is nu definitief gesloten. Op 1 mei wordt de selectie van 120 acts bekendgemaakt. Zij zullen dit najaar door Nederland touren met het rondreizende muziekfestival. De steden waar Popronde in 2014 neerstrijkt zijn nu bekend.

Live platform
De Popronde is voor de jaarlijkse selectie van opkomende Nederlandse bands en artiesten dé kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken, veel (media)exposure te genereren en hun (podia)netwerk buiten de eigen regio uit te breiden.

Bands als Blaudzun, Kensington, Mister and Mississippi, De Staat, Go Back To The Zoo, Racoon, Chef’Special, Roosbeef, Handsome Poets en Marike Jager zijn voorbeelden van acts die vlak voor hun doorbraak naar een groter publiek meereisden met de Popronde en gewoon in de kroeg, ‘right in your face’, te beleven waren. Popronde biedt ontdekkingen en presenteert artiesten die er toe (gaan) doen.

ashgesSamenwerkingsproject
De doelstelling van Popronde en haar lokale partners is het signaleren en promoten van ‘de nieuwe generatie’ popmuzikanten, voeding geven aan de Nederlandse popmuziek en de artiesten een springplank bieden naar een nieuw, breed en groter publiek. Popronde vormt op deze wijze een belangrijke schakel in de doorstroom van artiesten naar het bestaande live circuit.


De Selectiecommissie van editie 2014

De selectiecommissie is dit jaar vernieuwd en zal uit de inschrijvingen de definitieve selectie van 120 acts kiezen. Die selectie wordt op 1 mei 2014 bekendgemaakt in samenwerking met Pinguin Radio.

De leden van de selectiecommissie die zich vanaf nu buigen over de aanmeldingen zijn:
Flip Van Der Enden (Pinquin Radio/Conservatorium Amsterdam), Hanna Vink (scout / muzieksamensteller De Wereld Draait Door), Frank Satink (Goomah Music, Zwarte Cross), Jasper van Vugt (journalist OOR/ Radio Mortale – Amsterdam), Bas Barnasconi (Bazzookas/Pinguin Radio), Koen Ter Heegde (Subroutine Records), Maarten Middendorp (boeker Agents After All), Christiaan Walraven (redacteur livemuziek VPRO 3voor12 Radio op 3FM), Ronald Halfhide Van Holst (Amsterdams Songwriters Guild), Marten de Paepe (muzikant), Alex van der Hulst (journalist o.a. Revu, NRC, Gelderlander), Tijs van Liemt (muzieksamensteller, scout 3FM Serious Talent), Robert Soomer (eindredacteur Radio 6), Ingmar Griffioen (redacteur VPRO 3voor12), Roosmarijn Reijmer (dj 3FM / VPRO 3voor12), Clara Vissers (Sugarfactory), Ivo Cooijmans (W2), Katja Keersemaekers (Friendly Fire), Marinke Kerkhoff (Incubate), Sjoerd Bootsma (Asteriks, Welcome To The Village) en Tom Ketelaar (Effenaar).

case mayfieldPopronde 2014 in elke provincie
In 2013 vond het festival plaats in 29 steden en vonden er 1012 optredens plaats in 539 deelnemende podia. In 2014 is de Popronde van september tot en met november terug te vinden op een vergelijkbaar aantal locaties. Popronde vindt in elke stad plaats in nauwe samenwerking met lokale organisaties op muziek- en cultuurgebied.

Data en steden Popronde 2014:

18-09: Nijmegen
19-09: Apeldoorn
20-09: Zwolle
25-09: Delft
26-09: Deventer
27-09: Enschede
02-10: Wageningen
03-10: Den Bosch
04-10: Almere
09-10: Groningen
10-10: Arnhem
11-10: Haarlem
16-10: Utrecht
17-10: Tilburg
18-10: Den Haag
23-10: Leeuwarden
24-10: Venlo
25-10: Oss
30-10: Leiden
31-10: Helmond
01-11: Dordrecht
06-11: Emmen
07-11: Maastricht
08-11: Rotterdam
13-11: Middelburg
14-11: Alkmaar
15-11: Sittard
20-11: Breda
21-11: Eindhoven
22-11: Amersfoort

29-11: Amsterdam (special)

3FM Serious Talent, VPRO’s 3voor12, OOR, Festivalinfo, Pinguin Radio en Record Store Day zijn mediapartners van Popronde. Het festival wordt ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Popronde Rotterdam vindt plaats op zaterdag 8 november tijdens de tweede editie van de Rotterdamse Popweek, georganiseerd door de Popunie.

Voor meer informatie bezoek je de website van Popronde.