Recordaantal inschrijvingen voor Popronde

poprondeMet een totaal van 1093 inschrijvingen van bands en artiesten heeft Popronde 2014 meer aanmeldingen dan ooit. De inschrijfperiode voor 2014 is nu definitief gesloten. Op 1 mei wordt de selectie van 120 acts bekendgemaakt. Zij zullen dit najaar door Nederland touren met het rondreizende muziekfestival. De steden waar Popronde in 2014 neerstrijkt zijn nu bekend.

Live platform
De Popronde is voor de jaarlijkse selectie van opkomende Nederlandse bands en artiesten dé kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken, veel (media)exposure te genereren en hun (podia)netwerk buiten de eigen regio uit te breiden.

Bands als Blaudzun, Kensington, Mister and Mississippi, De Staat, Go Back To The Zoo, Racoon, Chef’Special, Roosbeef, Handsome Poets en Marike Jager zijn voorbeelden van acts die vlak voor hun doorbraak naar een groter publiek meereisden met de Popronde en gewoon in de kroeg, ‘right in your face’, te beleven waren. Popronde biedt ontdekkingen en presenteert artiesten die er toe (gaan) doen.

ashgesSamenwerkingsproject
De doelstelling van Popronde en haar lokale partners is het signaleren en promoten van ‘de nieuwe generatie’ popmuzikanten, voeding geven aan de Nederlandse popmuziek en de artiesten een springplank bieden naar een nieuw, breed en groter publiek. Popronde vormt op deze wijze een belangrijke schakel in de doorstroom van artiesten naar het bestaande live circuit.


De Selectiecommissie van editie 2014

De selectiecommissie is dit jaar vernieuwd en zal uit de inschrijvingen de definitieve selectie van 120 acts kiezen. Die selectie wordt op 1 mei 2014 bekendgemaakt in samenwerking met Pinguin Radio.

De leden van de selectiecommissie die zich vanaf nu buigen over de aanmeldingen zijn:
Flip Van Der Enden (Pinquin Radio/Conservatorium Amsterdam), Hanna Vink (scout / muzieksamensteller De Wereld Draait Door), Frank Satink (Goomah Music, Zwarte Cross), Jasper van Vugt (journalist OOR/ Radio Mortale – Amsterdam), Bas Barnasconi (Bazzookas/Pinguin Radio), Koen Ter Heegde (Subroutine Records), Maarten Middendorp (boeker Agents After All), Christiaan Walraven (redacteur livemuziek VPRO 3voor12 Radio op 3FM), Ronald Halfhide Van Holst (Amsterdams Songwriters Guild), Marten de Paepe (muzikant), Alex van der Hulst (journalist o.a. Revu, NRC, Gelderlander), Tijs van Liemt (muzieksamensteller, scout 3FM Serious Talent), Robert Soomer (eindredacteur Radio 6), Ingmar Griffioen (redacteur VPRO 3voor12), Roosmarijn Reijmer (dj 3FM / VPRO 3voor12), Clara Vissers (Sugarfactory), Ivo Cooijmans (W2), Katja Keersemaekers (Friendly Fire), Marinke Kerkhoff (Incubate), Sjoerd Bootsma (Asteriks, Welcome To The Village) en Tom Ketelaar (Effenaar).

case mayfieldPopronde 2014 in elke provincie
In 2013 vond het festival plaats in 29 steden en vonden er 1012 optredens plaats in 539 deelnemende podia. In 2014 is de Popronde van september tot en met november terug te vinden op een vergelijkbaar aantal locaties. Popronde vindt in elke stad plaats in nauwe samenwerking met lokale organisaties op muziek- en cultuurgebied.

Data en steden Popronde 2014:

18-09: Nijmegen
19-09: Apeldoorn
20-09: Zwolle
25-09: Delft
26-09: Deventer
27-09: Enschede
02-10: Wageningen
03-10: Den Bosch
04-10: Almere
09-10: Groningen
10-10: Arnhem
11-10: Haarlem
16-10: Utrecht
17-10: Tilburg
18-10: Den Haag
23-10: Leeuwarden
24-10: Venlo
25-10: Oss
30-10: Leiden
31-10: Helmond
01-11: Dordrecht
06-11: Emmen
07-11: Maastricht
08-11: Rotterdam
13-11: Middelburg
14-11: Alkmaar
15-11: Sittard
20-11: Breda
21-11: Eindhoven
22-11: Amersfoort

29-11: Amsterdam (special)

3FM Serious Talent, VPRO’s 3voor12, OOR, Festivalinfo, Pinguin Radio en Record Store Day zijn mediapartners van Popronde. Het festival wordt ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Popronde Rotterdam vindt plaats op zaterdag 8 november tijdens de tweede editie van de Rotterdamse Popweek, georganiseerd door de Popunie.

Voor meer informatie bezoek je de website van Popronde.

Motel Mozaïque zet popzaal op Schouwburgplein

motelmozaiqueNu Rotterdam niet meer beschikt over een zaal van het kaliber Nighttown, WATT of Corso, zet Motel Mozaïque zelf een vergelijkbare zaal neer tijdens het festival op vrijdag 4 en zaterdag 5 april. Op beide dagen komt een tent op het Schouwburgplein te staan. Deze tent zal (na de grote zaal van de Rotterdamse Schouwburg) de op een na grootste ‘zaal’ van het Motel Mozaïque Festival zijn.

De tent, genaamd ‘Kathedraal’, staat ook jaarlijks op het Eurosonic Noorderslag Festival (als 3FM Cathedral). Op Motel Mozaïque staat de Kathedraal in een iets kleinere opstelling dan in Groningen. Artiesten die tijdens het festival in de Kathedraal optreden zijn bijvoorbeeld Moss, Wild Beasts, Johnny Flynn en Girls In Hawaii (onder voorbehoud van wijzigingen). Spoedig volgt meer nieuws over de verdere invulling van het Schouwburgplein dat tijdens Motel Mozaïque weer transformeert in Plaza Mozaïque.

Overige locaties Motel Mozaïque 2014
Het Motel Mozaïque Festival vindt elk jaar plaats op diverse locaties in het centrum van Rotterdam. Dit jaar zijn dat naast het Schouwburgplein de Rotterdamse Schouwburg (alle zalen plus hal), Rotown, de Paradijskerk (alleen op zaterdag 5 april), De Gouvernestraat (twee zalen) en Cultuurpodium Perron doet voor het eerst mee. Ook in het nhow hotel / De Rotterdam, waar het slaapproject plaatsvindt, wordt programma gemaakt. Daarnaast nemen de gidsen van Motel Mozaïque de festivalbezoekers mee naar de leukste plekken in de stad.

Motel Mozaïque presentatie in nhow
Donderdag 13 maart, drie weken voor aanvang van Motel Mozaïque 2014, vindt de presentatie van het festival plaats in het nhow hotel. Op deze avond presenteren de programmamakers kort het één en ander over hun keuzes voor de invulling van de veertiende festivaleditie, gevolgd door een rondleiding door ‘De Rotterdam’ waar nhow onderdeel van uitmaakt. De Rotterdam is het grootste gebouw van Europa, ontworpen door gerenommeerd architect OMA/Rem Koolhaas. Tijdens Motel Mozaïque kunnen de festivalbezoekers overnachten in het slaapproject Slapen in Architectuur dat zich afspeelt in het nieuwe lifestyle hotel en vinden hier diverse optredens plaats.

Iedereen is van harte welkom bij de presentatie, entree is gratis! Bekijk hier het Facebook event.

Motel Mozaïque Festival 2014
De veertiende editie van het Motel Mozaïque Festival vindt plaats op vrijdag 4 en zaterdag 5 april 2014 op diverse locaties in het centrum van Rotterdam. Het programma omhelst een mix van spannende nieuwe muziek, indringend theater en in het oog springende beeldende kunst. Eerder kondigde het festival al de komst aan van de volgende artiesten en kunstenaars: Kurt Vile (solo), Temples, Jonathan Wilson, Daryll-Ann, George Ezra, Cashmere Cat, Jungle, Wild Beasts, Moss, Ásgeir, Erlend Øye, Girls In Hawaii, Omar Souleyman, Johnny Flynn, Seun Kuti & Egypt 80, Hauschka, Moddi, Eagulls, Howler, Angel Olsen, Ivo Dimchev, Emke Idema, Pim Palsgraaf, Milan Boonstra, Sander Bokkinga en vele anderen. Maar er is op Motel Mozaïque veel meer te beleven: festivalgidsen tonen de bezoekers hun tofste plekken in de stad en organiseren ludieke activiteiten. Voor wie ook wil blijven slapen staat er een bijzonder bed klaar. Dit jaar is het thema van het slaapproject Slapen in Architectuur. De komende tijd worden nog een aantal artiesten, kunstenaars en de dagprogrammering bekend gemaakt.

Kijk voor meer informatie over het festival en het programma op de nieuwe website van Motel Mozaïque.