Meld je aan voor Popronde 2014

poprondeDe inschrijvingen voor de Popronde, het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland, zijn weer geopend. Talentvolle acts kunnen zich nog tot 1 maart 2014 inschrijven. Jaarlijks worden uit de inschrijvingen 120 bands geselecteerd, die in het najaar zullen mee touren door heel Nederland. Eerder reisden al bands als Mister & Mississippi, Kensington en De Staat mee met het festival.

Meld je voor 1 maart aan op de website van de Popronde. Alle muziekstijlen zijn welkom. Uit de vele aanmeldingen maakt de jury (bestaande uit muziekdeskundigen van onder andere DWDD, 3FM, 3voor12, OOR, Pinguin Radio en het podiumcircuit) een selectie van 120 bands. De selectie van 2014 wordt op 1 mei 2014 bekendgemaakt.

De Popronde is voor de jaarlijkse selectie van talentvolle, opkomende Nederlandse bands en artiesten dé kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken, persaandacht en exposure te genereren en hun netwerk buiten de eigen regio uit te breiden. De Popronde vormt zo een belangrijke schakel in de doorstroom van artiesten naar het bestaande live circuit en voeding voor de Nederlandse Popmuziek.

Popronde groter dan ooit
Het is de ultieme rock & roll beleving: in een busje op pad door Nederland, spelen op nieuwe plekken en het publiek overtuigen. Ieder jaar groeit de Popronde verder. In 2013 vormden in totaal 539 locaties de podia voor de Popronde. Hier vonden in 29 steden in totaal 1012 optredens plaats van de 120 geselecteerde bands. Zowel het aantal deelnemende podia als het aantal optredens is een nieuw record in de geschiedenis van Popronde en geeft aan dat het festival vitaal is en een waardevolle bijdrage levert aan talentontwikkeling in Nederland.

Support en mediapartners
De bijdrage die Popronde jaarlijks levert is niet onopgemerkt gebleven. Popronde ontvangt gedurende de edities 2014 – 2016 support binnen de regeling Kunstparticipatie van het Fonds voor Cultuurparticipatie en deze geeft daarmee aan het project van groot belang te vinden voor de doorstroom van Nederlands poptalent. De gemeente Nijmegen ondersteunt het festival eveneens aankomende vier jaar.

Popronde werkt onder meer samen met Pinguin Radio, Cortonville, OOR en Festivalinfo. Ook afgelopen editie presenteerden 3FM Serious Talent en VPRO’s 3VOOR12 Hollandse Nieuwe ‘hun’ talenten binnen de selectie van de Popronde op een eigen ‘gelabeld’ podium in elke stad.

Popronde als platform, concept en belang
Popronde presenteert jaarlijks ontdekkingen en artiesten die er toe (gaan) doen. Bands als De Staat, Mister & Mississippi, Kensington, Voicst, Roosbeef, Go Back To The Zoo, Racoon, Lucky Fonz III, Sabrina Starke, Marike Jager, Handsome Poets, Chef’Special en John Coffey zijn voorbeelden van acts die voor hun doorbraak naar een groter publiek meereisden met de Popronde en gewoon in de kroeg ‘right in your face’ te beleven waren.

Meer informatie over het festival, voorwaarden en manier van aanmelden zijn te vinden op de website van de Popronde.

Inschrijving Peter Tetteroo Bokaal 2014 geopend

WinnaarPTB2013.PangeaOp 29 en 30 augustus zal dit jaar de 25e editie van het Westerpop­festival in Delft plaatsvinden.

Acts en bands uit de regio Midden-Delfland en Delft en omstreken kunnen zich weer inschrijven voor de Peter Tetteroo Bokaal. Het inschrijven gaat via het digitale inschrijfformulier op de website van het festival en is een investering van vijf minuten. De inschrijvende bands en acts maken kans op de voorronden in Theater de Veste en uiteindelijk een plek op het jubilerende Westerpopfestival in 2014.

Na de inschrijfprocedure zal er een selectie plaatsvinden. Een selectie van negen acts of bands wordt gevraagd in het voorjaar van 2014 optredens te verzorgen in Theater de Veste in Delft. De data voor deze voorronden zijn wekelijks op woensdag: 4 juni, 11 juni en 18 juni. Per voorronde zal er één winnaar worden geselecteerd voor de Peter Tetteroo Bokaal 2014 (vrijdag 29 augustus) met in totaal drie finalisten.

Delftse en regionale Bands/dj’s/singer/songwriters, die het grootste gedeelte van hun repertoire eigen werk spelen, worden vanaf nu uitgenodigd om in te schrijven. Bands of muzikanten die al eerder hebben meegedaan kunnen wederom inschrijven.

De inschrijving voor de voorronden en deze regionale popavond loopt tot 1 mei 2014. Inschrijvingen op of na 1 mei worden niet meer behandeld. Bands en acts krijgen voor 15 mei bericht via e-mail.

Voor meer informatie over de inschrijving bezoek je de website van Westerpop.

Foto: winnaar Peter Tetteroo Bokaal 2013: Pangea