Inschrijvingen voor Popronde 2015 geopend

poprondeDe inschrijvingen voor de Popronde, het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland, zijn weer geopend. Talentvolle acts kunnen zich inschrijven waarna uit alle inschrijvingen 120 bands geselecteerd worden die in het najaar zullen meetouren door heel Nederland.

Aanmelden tot 1 maart 2015
Wil je meedoen aan de Popronde? Meld je dan tussen 1 december en 1 maart aan via de website. Alle muziekstijlen zijn welkom. Uit de vele aanmeldingen maakt de jury (bestaande uit muziekdeskundigen van o.a. DWDD, 3FM, 3voor12, OOR, PinguinRadio en andere professionals uit het muzikale veld) een selectie van 120 bands. De selectie van 2015 wordt op 1 mei 2015 bekendgemaakt.

De Popronde is voor de jaarlijkse selectie van talentvolle, opkomende Nederlandse bands en artiesten dé kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken, persaandacht en exposure te genereren en hun netwerk buiten de eigen regio uit te breiden. De Popronde vormt zo een belangrijke schakel in de doorstroom van artiesten naar het bestaande live circuit en is daarmee de voeding voor de Nederlandse Popmuziek.

Popronde groter dan ooit
De Popronde de ultieme ’rock & roll’ beleving: in een busje op pad door Nederland, spelen op nieuwe plekken en in iedere stad nieuwe fans maken. Ieder jaar groeit de Popronde verder: in 2014 vormden in totaal 546 locaties in 31 steden de podia voor de Popronde. Hier vonden in totaal 1116 optredens plaats van de 120 geselecteerde bands. Zowel het aantal deelnemende podia als het aantal optredens is een nieuw record in de geschiedenis van Popronde en geeft aan dat het festival vitaal is en een waardevolle bijdrage levert aan talentontwikkeling in Nederland.

Popronde als platform, concept en belang
Popronde presenteert jaarlijks ontdekkingen en artiesten die er toe (gaan) doen. Bands als Dotan, Chef’Special, Blaudzun, Kensington, De Staat, Mister & Mississippi, Roosbeef, Go Back To The Zoo, Racoon, Lucky Fonz III, Sabrina Starke, Marike Jager, Handsome Poets en John Coffey zijn voorbeelden van acts die voor hun doorbraak naar een groter publiek meereisden met de Popronde en gewoon in de kroeg, ‘right in your face’ te beleven waren.

Support en mediapartners:
Popronde werkt onder meer samen met Pinguin Radio, Cortonville, 3FM Serious Talent, Festivalinfo, Kicking the Habit, IndieXL, Record Store Day en The Daily Indie. VPRO’s 3VOOR12 Hollandse Nieuwe en muziekmagazine OOR ‘adopteren’ in iedere stad een podium waar enkel acts spelen die een kwaliteitsstempel van een van beide platformen hebben verdiend. Daarnaast nemen Stillman, Kapelsessies en InDeKringloop videoreportages en sessies van de deelnemende acts op. 

Meer informatie over het festival, de voorwaarden en manier van aanmelden, vind je op de website.

Route du Nord presenteert… Spasmodique

spasmodique_A6_AOnder de noemer Route du Nord Presenteert… organiseert dit gerenommeerde cultuurfestival een speciale editie op zaterdag 13 december in Station Hofplein. Naast exposities en onder andere een bijzonder eenmalig concert van de Rotterdamse band Spasmodique, zal er ook een kunstverkoop plaatsvinden.

Begonnen als atelierroute in Rotterdam Noord is Route du Nord, toen nog Kunstroute Zwaanshals, in zes jaar tijd uitgegroeid tot een heus cultuurfestival dat nog steeds het laagdrempelige karakter van toen in stand houdt. Helaas is het huidige cultuurklimaat in Nederland niet echt positief en dus moeten ook zij vechten voor hun bestaan.

Spasmodique
Er staat veel op stapel rondom Spasmodique in 2015. Allereerst verschijnt de lijvige cd box All And More, een overzicht van al het studiomateriaal dat Spasmodique tussen 1986 en 2003 uitbracht, aangevuld met veel live-opnames, demo’s en andere rariteiten en een dvd’s met onder andere het Rotterdamse afscheidsconcert Curtains uit 1992. Aangemoedigd door dit initiatief van Jean-Paul van Mierlo en Frans Ruiter staat er ook een nieuwe plaat gepland waar momenteel hard aan wordt geschreven.

Als opmaat naar deze activiteiten speelt Spasmodique in Station Hofplein geen greatest hits set (zoals in 2012) maar meer obscuur materiaal uit hun begindagen. Daarnaast is het optreden een benefiet voor het noodlijdende Rotterdamse cultuurfestival Route du Nord. Zij worden voorafgegaan door Black Horse Society, de Rotterdamse band rond zanger/gitarist Reinier Gerritsen met in de gelederen ex-leden van Belmondo en Cellophane.

Extra informatie
Datum: zaterdag 13 december
Locatie: Station Hofplein, Raampoortstraat 30
Aanvang: 21.00 uur
Entree: € 10,- vvk excl. servicekosten | € 15,- aan de deur

Voor meer informatie bezoek je de website van Route du Nord of hun Facebook eventpagina.