Recordaantal inschrijvingen voor de Popronde

poprondeMet een totaal van 1.061 inschrijvingen van bands en artiesten heeft Popronde meer aanmeldingen dan ooit. De inschrijfperiode werd zondag 3 maart definitief gesloten. Voor de tweede maal is de symbolische streep van duizend aanmeldingen gepasseerd en het aantal inschrijvingen van Popronde overtroffen.

Op 1 mei zal de selectie van 100 bands bekend worden gemaakt. Deze zullen in het najaar door Nederland touren met Popronde. Naar verwachting zullen in 2013 tenminste 90.000 mensen kennis maken met de nieuwe generatie popmuzikanten en bands in 30 steden.

Live platform
De Popronde is een platform; het is voor de jaarlijkse selectie van 100 talentvolle, opkomende Nederlandse bands en artiesten dé kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken, veel (media)exposure te genereren en hun (podia)netwerk buiten de eigen regio uit te breiden. Popronde is geen wedstrijd!

Bands als Blaudzun, Go Back To The Zoo, Roosbeef, Racoon, Lucky Fonz III, Marike Jager, Handsome Poets, Voicst, Chef Special, De Staat en Mister and Mississippi zijn voorbeelden van acts die voor hun doorbraak naar een groter publiek meereisden met de Popronde en gewoon in de kroeg, ‘right in your face’ te beleven waren. Popronde biedt ontdekkingen en presenteert artiesten die er toe (gaan) doen.

Samenwerkingsproject
In 2012 vond het festival plaats in 30 steden en vonden er 960 optredens plaats bij de 550 deelnemende podia. In 2013 is de Popronde van september tot en met november terug te vinden in een vergelijkbaar aantal steden. Popronde vindt in elke stad plaats in nauwe samenwerking met lokale organisaties op muziek- en cultuurgebied.

De doelstelling van Popronde en haar lokale partners is het signaleren en promoten van ‘de nieuwe generatie’ popmuzikanten, voeding geven aan de Nederlandse popmuziek en de artiesten een springplank bieden naar een nieuw, breed en groter publiek. Popronde vormt op deze wijze een belangrijke schakel in de doorstroom van artiesten naar het bestaande live circuit.

3FM Serious Talent, VPRO’s 3VOOR12, Pinquin Radio en Cortonville zijn mediapartners van Popronde.

De Selectiecommissie van editie 2013
De selectiecommissie is dit jaar vernieuwd. Onder andere is Eric Corton toegevoegd aan het team dat bepaalt welke bands gaan touren met Popronde 2013. Dit wordt jaarlijks op 1 mei bekendgemaakt.

De leden van de selectiecommissie die zich vanaf nu buigen over de aanmeldingen zijn:
Flip Van Der Enden (Pinquin Radio/Conservatorium Amsterdam), Hanna Vink (scout / muzieksamensteller De Wereld Draait Door), Erik Zwennes (hoofredacteur State Magazine), Frank Satink (Goomah Music, Zwarte Cross), Jasper van Vugt (journalist OOR/ Radio Mortale – Amsterdam), Bas Barnasconi (Bazzookas/Pinquin), Johan Gijsen (programmeur Tivoli / Le Guess Who), Peter Meeuwsen (programmeur Effenaar & Incubate Festival – Tilburg), Koen Ter Heegde (Subroutine records), Maarten Middendorp (Boeker Agents After All), Christiaan Walraven (redacteur livemuziek 3voor12), Marjolein De Vliegher (programmeur Burgerweeshuis), Ronald Halfhide Van Holst (Amsterdams Songwriters Guild), Marten De Paepe (muzikant), Alex van der Hulst (journalist o.a. Revu, NRC, Gelderlander), Tijs van Liemt (muzieksamensteller, scout 3FM Serious Talent), Robert Soomer (eindredacteur Radio 6), Ingmar Griffioen (redacteur Algemeen Dagblad, 3Voor12), Roosmarijn Reijmer (dj 3FM / 3VOOR12), Eric Corton (initiator muziekplatform Cortonville/BNN/3FM/).

Voor meer informatie bezoek je de website van de Popronde.

Paardcafé helpt met P(L)AY for WarChild

No Child Should Be Part Of War. Ever. Het tegendeel is dat er wereldwijd miljoenen kinderen worstelen met de gevolgen van oorlog. Oorlog die hen bang, boos en somber achterlaat. En daarom helpt WarChild deze verlaten oorlogskinderen! En daarom helpt het Paardcafé in Den Haag WarChild op zaterdag 23 maart met een benefiet onder de naam: P(L)AY for WarChild!

paardcafeVier acts zetten hun muziek live in om geld in te zamelen waarmee WarChild oorlogskinderen helpt! Doneer online of in de donatiebox tijdens het event zelf en steun deze actie voor WarChild in het Paardcafé! Niemand minder dan Tarzan’s My DaddyRaspy StoneBig Sur & Angry Nerds én The Crowns zullen optreden tijdens het evenement P(L)AY for WarChild!

De acts in een notendop: Onbegrensd als Tarzan, die zich door middel van zijn liaan vrij door de jungle kon bewegen, zo grenzeloos is Tarzan’s my Daddy in het ontwikkelen en uitvoeren van hun songs. Laat je verrassen door hun rauwe sound, tweestemmige vocals en pakkende melodieën.Raspy Stone brengt je een eigen stijl: alternative folk/indie rock featuring soaring harmonies, raw electric guitar combined with acoustic riffs and bold cadences. Big Sur is het muziekproject van de Spaanse singer/songwriter Borja Rojano in samenwerking met gitarist Karl Petti uit Estland. The Crowns: Royal Rock afkomstig uit Amsterdam.

Een muzikale happening waar je bij moet zijn! Kom en steun WarChild met een gift. Doneer op de actie website.

Extra informatie
Datum: Zaterdag 23 maart
Locatie: Paardcafé, Prinsegracht 12, Den Haag
Aanvang: 19:00 uur / Zaal open: 18:00 uur
Entree: Pay what you want

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van Sign Events.