Phoenix City Retaliators

cover retaliateRetaliate
cd-album
authentic ska / reggae

Don’t swim in the street / except when there’s a flood’, zingen de Phoenix City Retaliators in The Answer, een track afkomstig van het album Retaliate. Die tekst doet vermoeden dat de Rotterdammers zich lieten inspireren door de typisch Hollandse zomer (een flood lijkt tenslotte af en toe behoorlijk dichtbij) – maar de muziek laat geen twijfel bestaan over de werkelijke muse van de achtkoppige band; Jamaica, het land van meneer Marley.

Deze debuutplaat van de Phoenix City Retaliators staat namelijk vol aangename, lome reggaeritmes. Bassist Thijs van Oppen en drummer Kay Hessels leggen een solide basis, die fraai wordt aangevuld met blazers en meerstemmige zang.

Af en toe probeert de band dat geluid wat af te wisselen met invloeden uit de ska/punk (in nummers als Bushman en Pingpong Hooligan ligt het tempo iets hoger), maar de reggae overheerst. Prettig, die afwisseling, maar het zou net iets gewaagder mogen.

Wanneer de formatie nét iets meer ‘punch’ aan de plaat had toegevoegd, zou Retaliate een stuk spannender klinken. Met de songs is feitelijk niks mis, maar tegen het eind van het album begint de sound een klein beetje voorspelbaar te worden.


Een sound die de Phoenix City Retaliators overigens prima in de vingers hebben. De band timmert sinds de oprichting in 2012 dan ook al hard aan de weg en stond al in de voorprogramma’s van grote namen in het genre als Jaya The Cat, Mark Foggo en The Slackers. Retaliate staat vol met uitstekend materiaal. Met nét dat beetje extra afwisseling zou de formatie dan ook moeiteloos in het zojuist genoemde rijtje passen.

Meer weten over de Phoenix City Retaliators? Bekijk dan hun website of Facebook

Joey Huisman

Derde editie Rotterdamse Popweek komt er aan!

calendarDe derde editie van De Rotterdamse Popweek komt er aan! De enige week die 10 dagen duurt vindt dit jaar plaats van 6 t/m 15 november. De Rotterdamse popscene wordt door Popunie volop in de schijnwerpers gezet. Met veel muziek en promotie wordt de stad verlevendigd en aangetoond dat Rotterdam bol staat van de creativiteit en muzikaliteit. 

De Popunie zet met De Rotterdamse Popweek de reguliere programmering van podia en festivals 10 dagen in de spotlights en voegt daar de nodige unieke programma-onderdelen aan toe.

Door al het programma te bundelen trekt de muzieksector gezamenlijk op en blijkt dat Rotterdam bulkt van de toffe concepten, gerse dancenights, grote namen en aanstormende talenten. Rotterdam mag dan een middelgroot podium ontberen, maar kan juist apetrots zijn op de uitgebreide en gevarieerde podium- en festivalscene.

Speciale programma-onderdelen
Wat er vanuit ons weer op het programma staat zijn de Rotterdamse Popquiz, de uitreiking Rotterdam Music Awards, de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam. Ook  vindt deze week weer de Popronde Rotterdam plaats op diverse locaties

awardslogo

De Rotterdam Music Awards
Voor het tweede jaar reikt de Popunie op 6 november de Rotterdam Music Awards uit. De prijs is in het leven geroepen om de Rotterdamse popsector en artiesten aan te moedigen en kwaliteit te belonen. De Awards worden aan de hand van publieksstemmen uitgereikt in vijf categorieën te weten: Beste Track, Beste Podium, Beste Festival, Beste Clubavond en Aanstormend Talent (jonger dan 20 jaar). De winnaars krijgen een prachtige Rotterdam Music Award mee haar huis en winnen ook nog eens een aanmoedigingsprijs van € 500,-.

The-Kik-met-Award-2De winnaars van vorig jaar?
Beste Track: The Kik – Schuilen Bij Jou
Beste Podium: BIRD
Beste Festival: Baroeg Open Air
Beste Clubavond: Yardbird
Aanstormend Talent: Atlas and the Fox

Logischerwijs zijn we dit jaar te gast in het pas nog uitgebreide BIRD (beste podium én clubavond!) waar we allereerst de inmiddels fameuze Rotterdamse Popquiz organiseren gevolgd door de uitreiking van de Rotterdam Music Awards voor 2015.

SENAGROTEPRIJSVANROTTERDAM_LOGOFinale Sena Grote Prijs van Rotterdam
De inschrijvingen voor deze jaarlijkse Rotterdamse popwedstrijd zijn zojuist gesloten en het traject gaat beginnen. De finales zullen plaatsvinden op 7 november, de eerste zaterdag van de Popweek. Meer informatie over de Sena Grote Prijs van Rotterdam vind je op deze website.

22590_870845512983048_6411298602320346830_nPopronde
Op 7 november vindt tevens de Popronde plaats. Dit landelijke showcase-festival doet uiteraard ook popstad Rotterdam aan. Op één avond treden circa 35 opkomende Nederlandse (niet-Rotterdamse) bands en artiesten op bij een twintigtal podia. De Popronde is voor (nog) onbekende bands dé mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. Rotterdam kan zich op deze avond aan bands én publiek laten zien van de muzikale kant: als levendige popstad met een gevarieerde podiumscene. Meer info over de Popronde vind je op de website of op de Facebook-pagina.


Programma tot nu toe

Vrijdag 6 nov | V11 – Albumrelease MXRCXL | Baroeg – Keep Of Kallesin, Vreid en Vredehammer | BIRD – Popquiz en uitreiking Rotterdam Music Awards | WORM – RVLT

Zaterdag 7 nov | Baroeg – Baroeg Rocks met Picture, Vandale, Highway Chile en Earl Danger | Lantaren Venster – Finale Sena Grote Prijs van Rotterdam | diverse locaties – Popronde Rotterdam | WORM – RVLT

Zondag 8 nov | Lantaren Venster – Hiatus Kaiyote

Maandag 9 nov | Schouwburg – Ane Brun en Marian The Believer

Dinsdag 10 nov | Rotown – Palace

Donderdag 12 nov | Grounds – The New Earth Group (album release) | BIRD – Zapp en Southbound

Vrijdag 13 nov | V11 – Joe Pug

Zaterdag 14 nov | Baroeg – Rotterdam Deathfest met oa Loudblast, Cancer, Apophys en Mercyless

Zondag 15 nov | Baroeg – Rotterdam Deathfest day 2

 

Wil jij iets toevoegen aan het programma?
Organiseer jij iets in de stad tijdens de Popweek dat te maken heeft met de Rotterdamse popscene? Laat het ons weten! Wij kunnen het eventueel opnemen in het programma.

Speciale Rotterdamse Popweek App
Naast het programmaboekje en website, kun je ook dit jaar weer de handige en snelle Popweek App downloaden op je phone voor een helder en up-to-date programmaoverzicht!

Houd ons in de gaten!
Meer nieuws en programma invulling volgt, dus houd ons goed in de gaten. Voor al het nieuws uit de Rotterdamse popscene – het hele jaar door – check je onze website, ons Youtube-kanaal, en volg je ons op Facebook en Twitter.

De Rotterdamse Popweek maakt onderdeel uit van Rotterdam Festivals.