Popunie Live presenteert Phoenix City Retaliators op Pre Party Eendracht Festival 8.0

Dit jaar is Popunie Live wederom host bij het Eendracht Festival. De Pre Party hiervan vindt plaats op donderdag 22 juni in Bar³, Stalles en Rotown. Met gepaste trots presenteren wij hier de fantastische ska/reggae formatie: Phoenix City Retaliators!

Het Eendracht Festival is al jaren hét gratis showcase festival van Rotterdam dat de mogelijkheid biedt aan creatieve Rotterdammers om te laten zien wat zij in huis hebben. Traditiegetrouw vindt er een maand vóór het Eendracht Festival een pre party plaats. Ditmaal op donderdag 22 juni.

De Popunie presenteert hier de Rotterdamse band Phoenix City Retaliators. De band maakt een energieke en dansbare mix van ska en reggae, maar ook invloeden vanuit de surf, funk en oude punkrock komen onmiskenbaar voorbij. Sinds hun ontstaan in 2012 heeft de band al gestaan op festivals als het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland en Rotterdam Unlimited, en op 22 juni dus ook op de pre party van het Eendracht Festival.

Het Eendracht Festival zelf vindt plaats op donderdag 20 juli en de Popunie zal net als voorgaande jaren bij goed weer een podium voor de deur van Café De Zondebok & Het Zwarte Schaap op de Witte de Withstraat hosten. Bij slecht weer verplaatsen we ons naar binnen toe!

De line-up en het tijdschema hiervan maken we later bekend.

Extra informatie:
Datum: donderdag 22 juni
Locatie: Rotown, Bar³ en Stalles, Nieuwe Binnenweg, Rotterdam
Aanvang: 19.00 u
Entree: gratis
Facebookevent

Inschrijving Sena Grote Prijs van Rotterdam categorie Hiphop en Electronics geopend!

Het traject van de totaal vernieuwde Sena Grote Prijs van Rotterdam is in volle gang. Nu is het de beurt aan Rotterdamse Hiphop en Electronic acts. Zij kunnen zich tot zaterdag 1 juli inschrijven. De Sena Grote Prijs van Rotterdam is de enige muziekwedstrijd met vier categorieën: Bands, Singer/Songwriter, Hiphop en Electronics en heeft een omvangrijk prijzenpakket te bieden.

Inschrijven categorie Hiphop en Electronics
De inschrijving van de categorieën Hiphop en Electronics is geopend. Acts kunnen zich tot zaterdag 1 juli inschrijven met drie tracks, een live-video (alleen categorie Hiphop), een biografie en een foto via de website van de Sena Grote Prijs van Rotterdam. Uit de inschrijvingen worden vijf acts geselecteerd voor de finale. De finale is zaterdag 7 oktober in BIRD.

De Finale voor de categorie Electronics is een beatbattle waarbij de vijf finalisten in één uur een nieuwe track zullen produceren. Alle finalisten krijgen bij aanvang van de battle dezelfde samplekit onder hun neus.

nu inschrijven

Vernieuwd format Sena Grote Prijs van Rotterdam
Per 2017 kent de Sena Grote Prijs van Rotterdam een nieuwe opzet. De muziekcompetitie bevat nu vier momenten van inschrijving en vier losse finales. Per categorie wordt een finale georganiseerd op een locatie die het beste past bij de categorie. Het traject, dat voor alle categorieën hetzelfde verloopt, start met de inschrijving en selectie. Vervolgens is er coaching voor de finalisten en is de finale op een passende locatie in Rotterdam.

Prijzenpakket
Schop je het tot in de finale? Dan krijg je sowieso een gage voor je optreden. Hiernaast worden er in elke categorie geldprijzen en masterclasses uitgereikt aan de 1e prijswinnaar (€ 1.000,-) en aan de publieksfavoriet (€ 250,-). De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena, de hoofdsponsor van de wedstrijd.