Popunie Live op Pre-Party Eendracht Festival en Homegrown in BIRD

Aankomende donderdag is de Rotterdamse live-agenda goedgevuld en wel met twee Popunie Live acts op verschillende plekken in de stad.

Wouter Mol op Homegrown

Met Homegrown ontdek je in een ongedwongen sfeer (met een biertje erbij!) hét geluid van morgen. De beste jonge, muzikale talenten uit Rotterdam (en verder) staan op het BIRD-podium om hun toekomstmuziek te laten horen.

Geïnspireerd door Radiohead en Jeff Buckley vult Wouter Mol de ruimte met verstilde, maar expressieve songs. Vorig jaar wonnen ze nog de Sena Grote Prijs Van Rotterdam in de categorie Singer/Songwriter. Onlangs verscheen hun debuut: Out Of Skin.

Phoenix City Retaliators op Pre-Party Eendracht Festival

Dit jaar is Popunie Live wederom host bij het Eendracht Festival. De pre-party hiervan vindt plaats op donderdag 22 juni in Bar³, Stalles en Rotown. Met gepaste trots presenteren wij hier de fantastische ska/reggae formatie: Phoenix City Retaliators!

Het Eendracht Festival is al jaren hét gratis showcase festival van Rotterdam dat de mogelijkheid biedt aan creatieve Rotterdammers om te laten zien wat zij in huis hebben. Traditiegetrouw vindt er een maand vóór het Eendracht Festival een pre-party plaats. Ditmaal op donderdag 22 juni.

De Popunie presenteert hier de Rotterdamse band Phoenix City Retaliators. De band maakt een energieke en dansbare mix van ska en reggae, maar ook invloeden vanuit de surf, funk en oude punkrock komen onmiskenbaar voorbij. Sinds hun ontstaan in 2012 heeft de band al gestaan op festivals als het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland en Rotterdam Unlimited, en op 22 juni dus ook op de pre-party van het Eendracht Festival.

Pre-Party Eendracht Festival
Datum: donderdag 22 juni
Locatie: Rotown, Bar³ en Stalles, Nieuwe Binnenweg, Rotterdam
Aanvang: 19.00
Entree: gratis
Facebookevent

Homegrown
Datum: donderdag 22 juni
Locatie: Bird
Aanvang: 22.00
Entree: gratis
Facebookevent

Organisatorische problemen

Ieder organisatorisch probleem is op te lossen met één van deze drie zaken.

Paniek. Tijdens de soundcheck blijf je ergens achter haken. Je stage-outfit scheurt finaal doormidden.

Of wat dacht je van deze: onderweg naar een gig krijg je pech. Geen idee hoe je er nu op tijd moet arriveren.

Het kan nog erger: door een fout in het ticketsysteem zijn er veel te veel kaarten voor het festival verkocht. Nu staan er straks allemaal mensen voor de ingang die teleurgesteld zullen worden.

Het zijn zomaar een paar dingen die mis kunnen gaan bij het organiseren van een project of evenement. But the show must go on. Dus hoe los je ze op?

Ik heb gemerkt dat je eigenlijk ieder organisatorisch probleem kunt oplossen als je beschikt over de volgende drie zaken: tijd, geld en menskracht.

Pas als het je aan één (of zelfs meerdere!) van deze dingen ontbreekt, ontstaat er echt gedonder.

Ga maar na: er is vast wel een geschikte vervangende outfit te regelen. Maar niet gratis. Het alternatief is dat de moeder van de vriendin van de drummer wat herstelwerk doet. Maar de vraag is of dat op tijd gaat lukken.

Pech onderweg kan gebeuren. Een busje huren kost geld. Wachten op de wegenwacht gaat veel te lang duren.

Als je je bezoekers tijdig informeert over de dubbel verkochte kaarten reageren de meesten waarschijnlijk begripvol. Maar als ze dit pas horen als ze voor de ingang staan hoef je daar niet op te rekenen.

Mensen die voor niets naar het festival komen, geef je natuurlijk hun geld terug. Een gratis kaartje voor de dag erop is een mooi gebaar. Dat is natuurlijk wel weer een hap uit je budget.

Ik wil beslist niet beweren dat je elk probleem kunt voorkomen, maar er is wel iets dat je kunt doen om de kans dat het echt onoplosbaar is te verkleinen.

Zorg dat je altijd ruimte hebt om onverwachte tegenvallers op te lossen door speling op MINIMAAL één van de drie gebieden die ik noemde. Dus een potje geld voor onverwachte uitgaven. Of een paar extra vrijwilligers die stand-by staan om op het laatste moment bij te kunnen springen. Of een ruime planning zodat je voldoende tijd hebt om nog even extra heen en weer te rijden mocht dat nodig zijn.

Ga voor jezelf na waar jij ruimte kunt creëren. Dat zal meestal niet op alle drie de gebieden zijn. Maar eentje is doorgaans wel mogelijk. Achteraf zul je er dankbaar voor zijn.