DÂKFEST met Phoenix City Retaliators, St. Polaroid en meer

dakfestLet’s go out with a bang! Zondag 31 augustus maakt de organisatie van DÂK er nog één keer een knalfuif van. De hele dag een muzikale mengelmoes van Rotterdamse bands. Reggae, jazz, ska, gipsy, indie folk en nog meer, aangevuld met dj’s die ieder weekend de Rotterdamse clubs op hun kop zetten. Swingen dus!

Uiteraard kun je weer aanschuiven met je eigen lekkernijen bij de Social BBQ of proef het vlees van Firma Bijten met daarbij frisse salade en knapperig brood van de bakker om de hoek. Je kunt schandalig lekkere frozen margherita’s of buckets met biertjes drinken, je hoelahoepskills showen of een poging daartoe wagen. Of gewoon nog één keer het dak op en helpen het DÂK eraf te knallen!

DÂK is vanaf 14:00 uur geopend. Kaartjes zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de deur. Kom niet te laat, want er is een beperkte capaciteit en de eerste 50 bezoekers krijgen een gratis DÂK schort!

Tipje van de sluier van de line-up:
Phoenix City Retaliators
Popy Basily
Suelas Calientas
St. Polaroid

Extra informatie
Datum: zondag 31 augustus
Locatie: DÂK, Schoterboshof 44, Rotterdam
Aanvang: 14:00
Entree: 5 euro

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de Facebook pagina van DÂK.

Hoe je als een magneet fans of gigs aan kunt trekken

maaike steenis columnEen paar maanden geleden was ik in Paradiso bij een concert van Michael Franti. Ik heb meerdere van zijn concerten bezocht en telkens valt me weer op hoe geweldig de energie is, hoe bijzonder het is wat hij neerzet. Binnen drie minuten na zijn opkomst is het FEEST en voelt het publiek zich verbonden; met Michael, met elkaar, met de wereld.

Voor mij is hij een groot voorbeeld van iemand die op een volstrekt integere en authentieke manier succesvol is en mensen weet te bereiken en te inspireren. Er zijn vast betere zangers, er zijn ook heus talentvollere tekstschrijvers, maar het is zijn boodschap die blijft hangen.

Opvallend is dat het eigenlijk niet uit lijkt te maken wat hij doet. Muziek maken, een documentaire produceren, zijn favoriete recept delen of een massale yoga-les begeleiden. Zijn fans gaan erin mee. Maar waarom? Ze vinden zijn muziek tof, maar dat zorgt toch niet automatisch dat ze van yoga gaan houden? Toch voelen zijn fans zich zo verbonden dat ze zijn documentaire willen zien en meedoen met de yoga-sessies. Omdat HIJ het is.

Ze voelen zich verbonden met zijn hogere doel en daarom lijkt de vorm niet meer uit te maken. Als je wilt weten hoe dit werkt, bekijk dan vooral de TED-talk van Simon Sinek over dit onderwerp. Het boek van Simon Sinek vind ik persoonlijk een must-read voor elke creatieve ondernemer. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat ik het graag weggeef aan mijn coachees.

Franti draagt op alle mogelijke manieren uit dat hij wil bijdragen aan meer vrede en plezier in de wereld. Hij gelooft in de rol die muziek hierin kan spelen en zijn fans voelen zich aangesproken door die boodschap. Dat maakt dat ze zijn verschillende uitingen supporten. Bijvoorbeeld door te doneren aan Michaels Do It For The Love Foundation, waarmee hij ernstig zieken de kans geeft live concerten bij te wonen. Omdat hij gelooft in de helende werking van livemuziek.

Uiteraard heb ik zelf ook een hoger doel met mijn werk. Ik geloof namelijk dat kunst en creativiteit superbelangrijk zijn, omdat ze de wereld fijner maken en bijdragen aan begrip en verbinding. Daarom vind ik dat degenen die zich daarmee bezig houden daar ook fatsoenlijk van moeten kunnen leven. Dan alleen hebben zij de vrijheid en ruimte om op de beste manier hun bijdrage te leveren.

Maaike van Steenis

Maaike van Steenis is trainer en leert muzikanten en creatieve ondernemers hoe ze meer kunnen verdienen met hun werk en een succesvol bedrijf kunnen opbouwen. Vraag via www.gemstoneprojecten.nl/contact haar gratis E-book aan met daarin 10 dingen die je vandaag nog kunt doen om meer te gaan verdienen met je werk.