Massa – The Deep End

  • The Deep End

  • Massa
    • Genre: Instrumental sludge, psychedelica
    • Release-type: Digitaal
    • Label: Self-released

Met hun ep The Deep End voert de Rotterdamse sludge/stoner band Massa de luisteraar mee door de horror van de menselijke psyche en kosmisch surrealisme.

Gevormd in 2014 opent Massa, bestaande uit gitarist en sampler Boris, drummer Andrew en bassiste Sjanneke, een portaal naar ontladend escapisme.

De ep bevat een kleurrijk palet van melancholie, space, hoop en horror. Met de gewaagde combinatie van alleen instrumentaal werk vanuit het Massa-trio, bijgestaan door voice-overs uit archievenkrochten, is dit een formule die door minder capabele muzikanten eenvoudig tot mislukken zou zijn verdoemd. Massa weet hier met ep The Deep End uitzonderlijk in te slagen.

De titeltrack, geleidt door loodzware riffs en een indrukwekkend omringend arrangement, is de echte binnenkomer na het toonzettende The Interview.

Dr. Frank is een verblijfshonk voor de liefhebbers van mid-tempo headbangsoundtracks. En als liefhebber van Universal horrorfilms zijn de samples uit de 1931 filmklassieker voor deze reviewer dan ook een extra toevoeging aan de muzikale symboliek.

De invloeden van o.a. Belzebong, the Melvins en zelfs Kyuss zijn met name in deze track en afsluiter Thank You Carl goed te horen.

De vier tracks op The Deep End bieden een auditief beeldvormende voorstelling. ‘It’s alive’!

Als Alice die na het tuimelen door het konijnenhol belandde op de operatie tafel van Dr. Frankenstein, om na een levenslijden de Silver Surfer te vergezellen op een kosmische road trip. The Deep End is een fantastische ep.

Wil je meer weten over Massa? Check dan de website en like de Facebookpagina.

Music Support: Hüseyin Badilli en Jessy Yasmeen in De Machinist

Op woensdag 8 februari vindt de vierde singer/songwriteravond van het nieuwe jaar plaats in de Pub van De Machinist. Vanaf 21.00 uur spelen Hüseyin Badilli en Jessy Yasmeen eigen repertoire.

Hüseyin Badilli kopieHüseyin Badilli
Oorspronkelijk opgeleid in Westerse klassieke zang en jazz, heeft de Turks-Nederlandse singer/songwriter en performance artiest Hüseyin Badilli zich nooit beperkt tot één muziekgenre.

In Turkije kent men hem vooral van het protestnummer Mr. Prime Minister over de politieke onlusten in Istanbul in 2013. Het nummer ging niet alleen viraal op internet, maar werd ook door de Turkse krant de Hürriyet tot de top tien van protestliederen gerekend.

Momenteel werkt hij aan zijn liefdesalbum The Lucky One, gefinancierd door crowdfunding en uitgekozen als beste muziekproject op Voordekunst. In 2016 behaalde Badilli de tweede prijs tijdens de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam.

Jessy Yasmeen Jessy-Yasmeen
Jessy Yasmeen is een jonge singer/songwriter uit Rotterdam. Invloeden van Bob Dylan, Passenger en Angus en Julia Stone zijn terug te horen in haar eigen werk en zorgen voor een verrassende mix van folk, pop en country.

Maar het is vooral Jessy zelf die je te horen krijgt, met oprechte liedjes waarbij je keer op keer wordt gegrepen door een catchy hook of haar authentieke stem. Tijdens haar vorige optreden in De Machinist bezorgde zij het publiek, waaronder een recensent van 3voor12, kippenvel.

Singer/songwriter programma t/m april 2017
15/2 Sommerhus speelt Everly Brothers en Rick Treffers
22/2 Open podium avond
01/3 Merlijn Nash en Pam Feather
08/3 ZanglesRotterdam
15/3 Eva Auad en Amanda van den Hil
22/3 Poliana Vieira en Gita Buhari
29/3 Michel Ebben en Richard Seba
05/4 ZanglesRotterdam

Extra informatie
Datum: woensdag 8 februari
Locatie: De Machinist, Willem Buytewechstraat 45
Aanvang: 21.00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van De Machinist.

POPUNIE_MUSICSUPPORT_RDAM_FCDeze optredens worden mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.