Massa – Walls

  • Walls

  • Massa

Op 1 september bracht de sludgy post-rock band Massa uit Rotterdam hun tweede ep Walls uit. Verwacht een explosie van fuzz, knallende drums, interessante akkoordprogressies en geweldige instrumentatie. Dit powertrio weet verdomd goed hoe ze je mee kunnen nemen op een intense muzikale trip.

De eerste track Shiva begint met een lange opbouw bestaande uit goed gekozen geluiden en partijen gevolgd door een intense passage. De partijen zijn goed op elkaar afgestemd en zorgen voor een vol geheel met een vette sound. Ook is het een goede keuze om op sommige plekken synths toe te voegen, dit houdt het nummer interessant om naar te luisteren.

Het contrast tussen de intro van het tweede nummer 8 en het opvolgende stuk is enorm waardoor de harde passage inslaat als een bom. Het minimale gebruik van vocals en de zeer goed gecomponeerde instrumentpartijen zorgen voor een massief en overweldigend geheel. De strijkers zijn een geweldige toevoeging wanneer de rust in het nummer terugkeert, ook zorgen ze voor een sterke opbouw.

Bij de derde track Expedition toont Massa weer hun sterke creativiteit door gebruik te maken van een interessante mix van synths en harde instrumentale passages. De kracht van de ritmesectie is goed te horen in dit nummer.

De zang in het intro van het vierde nummer The Federal was aangenaam verrassend. Ook deze track is weer gevuld met interessante akkoordprogressies en geweldige drumpartijen. De stoner rock vibe gecombineerd met de geweldige lange opbouw zorgt er voor dat het mijn persoonlijke favoriet van het ep is.

Het vervolg op de vorige track Intermassa hakt er meteen snoeihard in. Als een sterk voorstander van afsluiten met een knal heeft deze laatste track mij er van overtuigd dat Massa weet hoe ze een publiek kunnen pakken.

Walls is een ijzersterke ep waar je U tegen kan zeggen. Het enige nadeel vind ik dat de band moeilijk te vinden is op Spotify zodat ik het niet zo makkelijk toe kon voegen aan mijn playlist. Ik ben zeer benieuwd naar het komende werk van Massa en alles wat ik nog kan zeggen is: Chapeau, jullie hebben er een fan bij!

Meer informatie over Massa vind je op hun website of Facebook-pagina.

On Track Agency en Popunie Live presenteren het Rotterdamse geluid van 2019 op Festival Grasnapolsky

Rotterdams toptalent in het hoge noorden

Met enige trots kondigen we aan dat Popunie Live en On Track Agency een nieuwe samenwerking met festival Grasnapolsky aangaan. In de niet aflatende effort van de Popunie en On Track om aanstormende Rotterdamse artiesten te promoten, zien wij in het prestigieuze festival Grasnapolsky de uitgelezen kans om Rotterdamse artiesten op een nationaal niveau aan een early adopter publiek te presenteren.

Na vijf succesvolle edities ontsteeg de capaciteitsvraag van Grasnapolsky haar vorige, bijzondere locatie; Radio Kootwijk. Dit jaar heeft het festival in Strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda (provincie Groningen) een nieuwe en wederom zeer karakteristieke locatie gevonden. Grasnapolsky staat erom bekend een belangrijke rol te spelen voor artiesten bij de doorbraak naar de landelijke festivals.

On Track is al jaren actief op Grasnapolsky. Wat ooit begon als een ongeplande after in een bungalow, groeide in drie edities uit tot een nachtelijk, onaangekondigd feest in een pop-up dome op het bungalowpark in 2018. Dit jaar host On Track voor de eerste keer een stage binnen het programma van Grasnapolsky. De line-up van deze stage bestaat volledig uit aanstormende Rotterdamse artiesten. Er wordt een scope aan elektronische genres en hiphop gepresenteerd. Een muzikale hoek, waar de Rotterdamse scene erg sterk in is.

Opvallend in deze line-up is Het Gezelschap. Deze de eclectische rap/poetry formatie bestaat uit Jordy Dijkshoorn (frontman van De Likt), Diggy Rast (Brandwerk-MC) en Juno Rissema (Nachtburgemeester van Dordrecht).

De On Track stage en daarmee het festival wordt geopend door WARD (Sena Performance Grote Prijs van Rotterdam winnares). De veelzijdige Beau Zwart laat zien dat hij na de klassieke wereld ook die van de electronic soul meester is. Echt smooth en dansbaar wordt het bij producers duo Dwayne Franklin & Daddy Jacob, die verschillende elektronische genres vermengen met een slick neo-soul sausje.

De Likt producer John van Beek sluit het live programma af met de eerste live uitvoering onder zijn PAKVIS alter-ego. Verwacht een melancholische trip langs de randen van techno en experimentele elektronica. Afsluitend wordt de nacht ingevuld door Mo Jakob. en Yung Feurich. Onder de vlag van Concentric Circles zullen deze Rotterdamse kwaliteits-dj’s de lijn van de live programmering smaakvol doorzetten.

 

Popunie Live
Popunie Live is een concept dat in 2013 door de Popunie is ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we op festivals als The Life I Live, Metropolis en Oerol, maar dus ook op  Grasnapolsky .

Klik hier voor meer Popunie Live.

Sena
Sena regelt de (naburige) rechten van muzikanten en producenten. Zij incasseert namens (inter)nationale artiesten en producenten een vergoeding wanneer hun muziek in het openbaar ten gehore wordt gebracht. Het Sena Performers Fonds zorgt ervoor dat alle artiesten die via Popunie Live optreden, eerlijk betaald worden.