Music Support: Tokoloko presenteert Order Of The Emperor en Massa

12009616_767855400003550_3912680486999220116_nTokoloko is de leukste avond van De Kroepoekfabriek om (gratis) nieuwe bands te checken en ontdekken! Voor de editie die plaatsvindt op 18 maart, hebben ze de Rotterdamse bands Massa en Order Of The Emperor op het podium staan. Een aanrader voor liefhebbers van Yob, The Melvins en Thin Lizzy.

Order Of The Emperor
De afgelopen twee jaar heeft hardrockband Order Of The Emperor op verschillende plekken door Nederland gespeeld met o.a. Elle Bandita/Dool, He Is Legend, De Dood, Death Alley, Transport League en DeWolff. Zij stonden op festivals als het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland, Wallenpop en het Eendracht Festival en hun fans vulden de zalen van Rotown, Kavka, Little Devil en De Pit.

Nu is het tijd voor hun tweede optreden in De Kroepoekfabriek. Beïnvloed door rocklegendes hebben zij de teloorgang van de rockmuziek sinds de jaren 80 met lede ogen aanschouwd. Verwacht psychodelische, recht in je smoel groovende hardrock met classic twin gitaren en melodisch rauwe zang gebracht met de kracht van een sloophamer. Dat belooft wat!

Klinkt als: Judas Priest, Black Sabbath en Thin Lizzy.

Massa
Massa is een sludgy, intrumentale rockband die de combinatie van stonerrock en psychedelisch naar De Kroepoekfabriek brengt. Een dikke vette trip die er door slechts drie personen in wordt gebeukt. Een opmerkelijk feit is dat er door de band niet wordt gezongen; de vocalen die je hoort komen uit TV- en filmsamples. Zo wordt in het nummer Dr. Frank een monster tot leven gewekt en in Thank You Carl vliegen we zó langs Jupiter.

Op dit laatste nummer van de titelloze ep, die Massa onlangs uitbracht, komen de samples en muziek samen. Het voelt alsof je met de onbemande ruimtevlucht, Pioneer 10, het zonnestelsel uit wordt gezogen. Na een aantal optredens, waaronder Popronde, mogen wij Massa nu gaan aanschouwen in De Kroepoekfabriek. Het unieke geluid van Massa moet je horen!

Klinkt als: Giza, Belzebong, True Widow, The Melvins, Pallbearer en Yob.

Extra informatie
Datum: vrijdag 18 maart 2016
Locatie: De Kroepoekfabriek, Koningin Wilhelminahaven ZZ 2A, Vlaardingen
Aanvang: 20.30 uur
Entree: gratis
Facebookevent

Volgende editie van Tokoloko
29 april | Laura Palmer + The Minor Details

Het volledige en actuele programma van De Kroepoekfabriek is op deze site te vinden.

POPUNIE_MUSICSUPPORT_ZHOLLAND_FC Tokoloko wordt mede gefinancierd vanuit Popunie Music Support Zuid-Holland.

Ulysses

cover eMotion_Ulysses#eMotion
cd-album / download-album
progressieve rock
Symbioses Music

Wie de betekenis van het woord Ulysses opzoekt, merkt al snel dat het antwoord niet eenduidig is. Natuurlijk is er de verwijzing naar de Griekse mythologie, maar zelfs daar is geen overeenstemming te vinden. Was Ulysses nu een iconische held, of toch vooral een listige schurk? Letterlijk betekent het in ieder geval ‘haatvol’.

Het is een mooie illustratie voor de muziek van deze uit Ridderkerk afkomstige progrock band. Want daar is niet makkelijk een stempel op te plakken. Natuurlijk, het hoort thuis in de hoek van de progressieve rock – een stroming die haast ongemerkt al jaren meegaat, maar nooit echt last heeft van hypes of dips.

Maar als je dat allemaal even loslaat: wat een diversiteit! De acht nummers op #eMotion – geïnspireerd op acht basisemoties – zijn ongekend gevarieerd. Heerlijke tegendraadse ritmes en ontketende synthesizers laten je alle hoeken van het muzikale spectrum zien.

Wat mij bijzonder in deze plaat aantrekt, is de fijne mix van alles wat progressieve rock groot heeft gemaakt. #eMotion is feitelijk een heerlijke tijdreis door de geschiedenis van het genre. Zo herken ik in nummers als Sleeping Death en The Unexpected in de verte grote namen als Yes en King Crimson.

Terwijl Honk When You’re Happy en City Of Lost Souls weer eerder doen denken aan een band als Dream Theater. Dat gezegd hebbende komt de plaat allesbehalve schizofreen over. Producer Guido Aalbers heeft van al deze verschillende composities een prachtig geheel gemaakt; een knap staaltje vakmanschap!

Voor wie niks met het genre heeft adviseer ik de vooroordelen even opzij te zetten. Ook voor de rocker of metalhead valt hier genoeg te halen. Wat zeg ik? Voor iedereen die het experiment niet schuwt heeft #eMotion iets moois in het verschiet.

Wil je meer weten over Ulysses? Check dan de website van de band.

De komende tijd kun je de band hier live meemaken:
20 mei – Purmerend | P3
21 mei – Zeist | De Peppel
22 mei – Nieuwekerk a/d IJssel | ’t Blok

Chris Buitendijk