Feis

COVER_FEIS_iTUNES-605x605Gebouwd Voor Dit
cd- / download-ep
hiphop
Top Notch 

Gebouwd Voor Dit werd in het beginstadium door FEIS zelf aan de man gebracht. Onder de hashtag #FeisOpVisite bezocht hij verschillende steden en verkocht hij de ep handje contantje. Goed nieuws voor de fans die dit gemist hebben; de ep is nu te koop op iTunes en te beluisteren op Spotify. Oh. En dan nog iets. De tien tracks tellende ep is slechts een voorproefje voor het album Hard Van Buiten, Gebroken Van Binnen dat in het najaar moet uitkomen.

Geld, drugs, vrouwen en geweld zijn de main onderwerpen op Gebouwd Voor Dit. De typische Rotterdamse straatscenario’s en een kanon van brag ’n boast teksten maken FEIS tot een sterke don’t-mess-with-him-rapper. Je hoorde hem eerder al in samenwerkingen met Hef, Winne en Lexcouper. Deze namen komen dan ook weer terug op de ep. Dat FEIS geen rookie is, is overigens goed te horen. De ep zit goed in elkaar met samples van nieuwsuitzendingen en een paar skits. Dit alles zonder een rommeltje te worden.

De beats passen goed bij zijn flow en het verhaal, zoals in Tak Takki. Een duistere track in de vorm van storytelling. “Ik werd gebeld, er was interesse in een pinpas. Ik snap niks van die shit, soort van witwas. Hoofdpijn, maar de bedragen klonken wel geweldig. Connect je met de vrienden, misschien kan hij je verder helpen.”

Vervolgens gaat FEIS door op een meer melodieuze en emotionele noot in Julliëtte. Een track over vergane glorie, een oud geliefde. Donna Lugassy zingt hierop een prachtig refrein. Dit zorgt ervoor dat je het verhaal van twee kanten hoort. Een nummer als dit past goed bij de titel van het album dat dit jaar uitkomt. Houd de hashtags maar in de gaten.

FEIS – Wolverine

 

Download Gebouwd Voor Dit op iTunes.

Voor meer informatie bezoek je de Twitter van FEIS.

Sommerhus sluit tuinconcert reeks van De Waalse Kerk af

Sommerhus-press-close-aTijdens het laatste tuinconcert van deze zomer staat Sommerhus op zondag 28 september op het buitenpodium bij De Waalse Kerk. Bij slecht weer vindt het optreden binnen plaats.

Een concert vol sfeervolle kamerpop (tuinpop in dit geval), klassieke thema’s en intieme duetten, geschreven voor twee stemmen, een akoestische gitaar en contrabas.

Sommerhus bestaat uit zangeres, gitariste en songwriter Vera Jessen Jührend en bassist, zanger en componist Peter Jessen. Peter maakte al deel uit van de band van Vera en speelde mee op de twee albums die zij uitbracht. Daarnaast kregen zij een persoonlijke relatie, bezegeld met hun huwelijk. Los van bandoptredens begon het echtpaar ook steeds meer als duo te spelen, in kleine clubs en tijdens huiskamerconcerten. Zo ontstonden de contouren van Sommerhus, vernoemd naar het idyllische Deense vakantiehuis waar zij regelmatig verblijven.

Sommerhus is een verstilde weg, een begaanbare weg met verrassende zijpaden. Sommerhus is niet bang voor de stilte en maakt muziek die teruggebracht is tot de essentie. Geen opsmuk. Ontroering met een glimlach en vol hoop gegoten in een muzikaal minimalisme.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer van deze act weten? Ze zijn onlangs naar Afrika afgereisd en hebben een verslag geschreven voor de Popunie. Lees hier het eerste deel van dit tourverslag en hier deel twee. Of kom gewoon aanstaande zondag naar het tuinconcert!

Extra informatie
Datum: zondag 28 september
Locatie: De Waalse Kerk, Pierre Baylestraat 1, Rotterdam
Aanvang: 15:00 uur
Entree: een vrijwillige bijdrage

Voor meer informatie bezoek je de website van De Waalse Kerk.