Eerbetoon aan FEIS met vinyl reissue ‘Hard Van Buiten, Gebroken Van Binnen’

Veel Rotterdamse muziekliefhebbers zullen zich 1 januari 2019 herinneren als de dag dat Nederland één van haar meest geliefde rappers verloor; Faisal Mssyeh a.k.a. FEIS. Als mens en als artiest was hij jarenlang een inspiratiebron voor velen. Vorig jaar werd dan ook de Stichting Feis Forever opgericht met als doel zijn legacy voort te laten leven en vorm te geven in maatschappelijke activiteiten.

Hiertoe wordt jaarlijks, rond zijn verjaardag op 25 januari, door deze stichting een samenwerking gepresenteerd om geld in te zamelen. Daarmee gaat ze zich inzetten om de levenskwaliteit van minderbedeelden te verbeteren en te werken aan een wereld zonder honger, ziekte, strijd en angst. De stichting wil een helpende hand bieden aan iedereen; religie, etnische achtergrond en geslacht zijn dan ook geen issues.

Zo werd vorig jaar een kledinglijn gepresenteerd waarop de beeltenis van FEIS prijkte, ontworpen door kunstenaar Art Simpson. Dit jaar brengt de stichting in samenwerking met label Top Notch het enige album dat FEIS gedurende zijn carrière uitbracht Hard Van Buiten, Gebroken Van Binnen (2014) opnieuw uit op vinyl. De plaat is vanaf vrijdag 27 januari 12:00 beschikbaar en evenals de kledinglijn te vinden in de webshop van Top Notch / Noah’s Ark.

Beluister de muziek van FEIS op Spotify of bekijk het op YouTube.

Releases december 2022