Dina Medina – Pegam Na Mô

  • Pegam Na Mô

  • Dina Medina
    • Genre: Morna, funana, cabopop
    • Release-type: Digitaal
    • Label: Self-released

De Schiedamse zangeres Dina Medina heeft een stevige grip op haar Kaapverdische roots iets wat overduidelijk terug te horen is in haar gebruik van de eiland muziekstijlen funana en zouk. Die beide al vroeg in haar leven een zacht sturende factor vervulden.

Toen Dina’s zwager haar op haar twaalfde, samen met haar zus, uitnodigde om deel te nemen in zijn Kaapverdische band Skysound was de eerste stap richting haar zangcarrière gezet. Daar bleef het niet bij, want eenmaal op het podium vond ze rap aansluiting bij vele andere bands en kon ze de daarop volgende jaren verder uitgroeien als artiest.

Wanneer ze op haar twintigste verjaardag haar eerste soloalbum, Paixao E Coracao, uitbrengt stelt ze voor de bijbehorende cd-presentatie een groep samen die uitgroeit tot de succesvolle act Splash!

Binnen twee jaar volgt ze de release op met Separacao en is ze inmiddels uitgegroeid tot een heuse popster in Kaapverdië en Portugees sprekend Afrika. Haar solocarrière staat daarna even op een laag pitje omdat ze flink doorstoomt op verschillende internationale podia en in opnamestudio’s met Splash!

Totdat ze in 2010 weer creatief van zichzelf laat horen, ditmaal in het Morna genre, met het Cabo Verde Music Awards prijzen winnende album Mornamente.

Meest recentelijk verwarmt ze ons luistergenot met Pegam Na Mô dat zo iets betekend als Neem Mij Bij De Hand. Iets dat de zangeres dan ook muzikaal doet.

Pegam Na Mô is een bezielde fusie tussen de populaire funana en zouk stijlen en het meer emotionele morna werk van haar vorige albums. Hierdoor krijg je een fijne mix van heupen in beweging zettende cabopop songs maar ook kan wegdromen bij de fado geïnspireerde en bezielde morna songs.

Albumopener Cabo Verde Pequenino opent in een warm en zomers ritme en trekt je het akoestische album in. Je blijft vervolgens heerlijk hangen in het fijne stemgeluid van Dina Medina, ondersteunt door de backingvocals van de dames Melissa Fortes en Sonia Andrade.

Ook titeltrack Pegam Na Mô houdt het tempo en melodie relaxed en speels waardoor het uitnodigt om je lichaam in beweging te zetten. Evenals vrolijke opvolger Lenga Lenga waar Dina vocale bijval krijgt van William Araujo en Gery Mendes.

Intiemer en emotioneler wordt het met Mundo Honeste, Tributo A Cesaria en Sol E Solidao waarin de swingende beats plaatsmaken voor strelende piano, bedeesde gitaar en diepgewortelde vocals en songteksten.

Een album waar niet alleen haar trouwe fans van zullen genieten maar ook de wereldmuziek luisteraars onder ons zullen hun hart mee kunnen ophalen.

Voor meer informatie over Dina Medina kijk je op haar website of Facebook.

Meer zoals dit

Baroeg is op zoek naar talent voor Battle 4 BOA

060724baroegRotterdams hardste podium Baroeg zoekt bands die mee willen doen aan de Battle 4 BOA op zondag 14 mei. Met deze talentenjacht ondersteunt het poppodium jonge en talentvolle bands die kans willen maken op een plek op het Baroeg Open Air festival. Er is nog één plek op de Talent Stage en tijdens deze bandwedstrijd strijden zes bands tegen elkaar. De winnaar speelt zaterdag 10 september op het Baroeg Open Air festival in het Zuiderpark.

Wil jij op Baroeg Open Air spelen?
Bands die muzikaal op Baroeg open Air passen, kunnen zich uiterlijk tot 17 maart 2017 aanmelden door een mp3-bestand op te sturen naar: battle4boa@baroeg.nl. Een link naar online muziek is niet voldoende.

Van de deelnemende bands mag de gemiddelde leeftijd van de leden niet hoger zijn dan 25 jaar. De vakjury selecteert uit de inzendingen twee keer vijf bands. De eerste vijf bands zijn verzekerd van een plek in de Battle 4 BOA. De andere vijf bands maken allemaal nog kans om door een publieke stemming de laatste plek voor deze bandcontest te bemachtigen.

Baroeg Open Air programmeert elk jaar een aantal talentvolle bands uit het hardere en alternatieve circuit. Het festival werd in 2014 beloond met de Rotterdam Music Award voor Beste Festival. De toegang voor zowel de Battle 4 BOA als Baroeg Open Air is gratis.

Extra informatie
Datum: zondag 14 mei
Locatie: Baroeg, Spinozaweg 300
Aanvang: 15.00 uur
Entree: gratis

Bekijk het Facebook-event of bezoek de site van Baroeg voor meer info.