Crowdfunding voor Dina Medina

De Schiedamse artieste Dina Medina had met haar vorige album Mornamente al internationaal succes en ontving twee Cabo Verde Music Awards. Eén voor Beste Zangeres en één voor Beste ‘Morna’ – de muziekstijl waarin zij schrijft met haar team van producers. Om een nieuw album te realiseren, is zij op zoek naar financiële steun van haar fans middels een actie op het crowdfundingsplatform VoorDeKunst.

Het album!
Met dit album wil zij met een knipoog terugkijken naar al haar ervaringen in de Kaapverdiaanse popmuziek van de afgelopen tijd en het succes van het album Mornamente. Ook wil ze nieuwe muzikale invloeden die zij heeft opgedaan op het album laten gelden. Om dit te bereiken gaat zij samen met een nieuw team van producers aan het album werken; Toy Vieira (Musical director), Paulo Bouwman (bandleider) en Thijs Borsten.

Zoals altijd zal ze zelf actief deelnemen aan het schrijf proces, heeft ze een toffe nieuwe band en doen er zeer talentvolle internationale gastmuzikanten en vocalisten mee op het album. De opnames zullen  plaatsvinden in WedgeView Studio in Woerdense Verlaat. Al met al zal dit project leiden tot een divers, energiek en vooral ook een mooi album.

Dina Medina is een Schiedamse zangeres met Kaapverdische roots, vanaf haar twaalfde zong zij al als lead vocalist in verschillende bands, nam ze diverse albums op en maakte na vier jaar zelfs al een internationale doorbraak. In het begin werd ze daarbij vooral gezien als een zouk- en Kaapverdiaanse popzangeres. Later ben is ze zich meer gaan specialiseren in de ‘morna’. Morna is een muziekstijl die vergelijkbaar is met de Portugese fado. De morna vertolkt de ziel van de Kaapverdiaanse diaspora: heimwee naar het moederland, hoop op een betere toekomst en het verdriet om de verloren gegane liefde.

Hierdoor nam haar carrière een grote nieuwe wending. Met het derde album Mornamente mocht zij zelfs twee prestigieuze Cabo Verde Music Awards in ontvangst nemen. Eén voor Beste Zangeres en een ander voor de Beste Morna. Hierna heeft ze op veel nationale en internationale podia mogen staan om het publiek te beroeren met haar muziek.

Bekijk Dina’s pagina op VoorDeKunst, en lees hoe je kunt doneren of ambassadeur kunt worden. Ze geeft er leuke tegenprestaties voor terug: van een exemplaar van het album tot een diner voorafgaand aan de releaseparty tot optredens in je woonkamer of op een bedrijfsfeest.

Tweede editie hiphop café in Grounds

hiphop_cafe-01Hiphop Café biedt een maandelijkse ontmoetingsplek voor Rotterdamse hiphopliefhebbers. Elke editie draaien lokale dj’s de dikste tracks en komen bekende namen en opkomende talenten uit de scene langs om over hun ervaringen te vertellen. Rappers, producers, maar ook managers en boekers zullen hun tips & trics delen.

Op donderdag 23 april kun je o.a. genieten van optredens van upcoming talent uit de Roots & Routes stal. Het gaat hier over Delano en over rapper Monta. Monta is van Kaapverdiaanse afkomst en deed in 2013 mee aan de Grote Prijs van Rotterdam waar hij de finale behaalde. Rotterdams finest DJ Aisek voorziet de avond van de lekkerste hiphoptracks. Hij is resident dj bij o.a. Galore in BIRD, Spot in Wunderbar en Crystal Bowl in Number Fourteen.

Host: Ivan Words
Spreker: Jaap Wiewel van KillingSkills, een internationaal succesvol producersduo uit Den Haag, is aanwezig voor feedback op beats en vragen over mixing en mastering.

Vanaf 22.00 tot 22.30 uur hebben we een open mic in het cafe. Iedereen is welkom om zijn talent te tonen!

De volgende datum is 21 mei
Klik hier voor een impressie van de eerste editie (met dank aan Open Rotterdam):

Extra informatie
Datum: donderdag 23 april
Locatie: Grounds, Pieter de Hoochweg 125
Aanvang:  19.00 u
Entree: gratis
Klik hier voor het Facebook event