Tweede editie hiphop café in Grounds

hiphop_cafe-01Hiphop Café biedt een maandelijkse ontmoetingsplek voor Rotterdamse hiphopliefhebbers. Elke editie draaien lokale dj’s de dikste tracks en komen bekende namen en opkomende talenten uit de scene langs om over hun ervaringen te vertellen. Rappers, producers, maar ook managers en boekers zullen hun tips & trics delen.

Op donderdag 23 april kun je o.a. genieten van optredens van upcoming talent uit de Roots & Routes stal. Het gaat hier over Delano en over rapper Monta. Monta is van Kaapverdiaanse afkomst en deed in 2013 mee aan de Grote Prijs van Rotterdam waar hij de finale behaalde. Rotterdams finest DJ Aisek voorziet de avond van de lekkerste hiphoptracks. Hij is resident dj bij o.a. Galore in BIRD, Spot in Wunderbar en Crystal Bowl in Number Fourteen.

Host: Ivan Words
Spreker: Jaap Wiewel van KillingSkills, een internationaal succesvol producersduo uit Den Haag, is aanwezig voor feedback op beats en vragen over mixing en mastering.

Vanaf 22.00 tot 22.30 uur hebben we een open mic in het cafe. Iedereen is welkom om zijn talent te tonen!

De volgende datum is 21 mei
Klik hier voor een impressie van de eerste editie (met dank aan Open Rotterdam):

Extra informatie
Datum: donderdag 23 april
Locatie: Grounds, Pieter de Hoochweg 125
Aanvang:  19.00 u
Entree: gratis
Klik hier voor het Facebook event

Oliver Alexander

transmissionTransmission
cd-ep / download-ep
singer/songwriter / pop / jazz

Op 8 april 2015 presenteerde Oliver Alexander zijn debuut-ep Transmission in een stampvol LantarenVenster te Rotterdam. Het leven van Oliver Alexander had tot voor kort een hoog “ideale schoonzoon-gehalte”. Na het afronden van het gymnasium begon hij direct aan een studie Bedrijfskunde. Vier jaar later zat hij al achter een bureau als Marketing Manager bij een groot bedrijf. Niets mis mee zou je zeggen, maar al snel begon het bij hem te knagen.

Hij droomde van jongs af aan over een carrière als singer/songwriter en schreef al jaren liedjes. Toch koos hij in zijn leven steeds de ‘veilige’ weg, het pad richting bedrijfsleven. In 2013 zette hij zijn baan echter opzij en besloot zijn leven in het teken van de muziek te zetten. En dat is hem gelukt. Na de release werd Oliver Alexander uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent en speelde hij bij De Wereld Draait Door.

En geheel terecht, want met Transmission levert deze crooner van de lage landen een ijzersterk debuut af. De ep bestaat uit vijf liedjes, die stuk voor stuk enorm prettig in het gehoor liggen. Oliver Alexander is vocaal erg sterk en beschikt over een warm, rokerig stemgeluid die bij vlagen doet denken aan grootheden als Michael Bublé, Billy Joel en Robbie Williams. De ex-marketing manager is ook niet van de halve maatregelen; voor dit project heeft hij een elf-koppige band opgetrommeld en liet hij de plaat produceren door Holger Schwedt, die samenwerkte met Hollandse grootheden als Bløf, VanVelzen en Miss Montreal. Als je het doet, doe het dan meteen goed. Zeg maar.

Al meteen bij de eerste klanken van opener en single I’m Gonna Love You More sleept Oliver Alexander je mee door zijn rooskleurige jazzpopwereldje. Geweldig gearrangeerde blazers, ronkende baslijntjes, strakke drums, puik gitaarwerk, prettige koortjes, pianoakkoorden die klinken als een zonnige lentedag en warme gitaarlijntjes. Het zit er allemaal in. De nummers luisteren lekker weg als geheel en vervelen geen moment, mede door de afwisseling tussen vrolijke en gedragen songs zoals de ballad This Time en het mierzoete The Cure is You, twee absolute topsongs op deze ep.

De strakke productie maakt de plaat ook nog eens een feest om naar te luisteren. Wat opvalt, is dat Oliver Alexander wat zang betreft nog niet helemaal “durft”. De zanglijnen zijn bij vlagen wat vlak en lenen zich prima voor wat lekkere adlibs en uithalen. Maar Oliver Alexander speelt op safe en daar is eigenlijk gewoon helemaal niks mis mee.

Oliver Alexander behoort momenteel tot de top van de Rotterdamse muziekscène en deze man mag gehoord worden! Een singer/songwriter en entertainer in hart en nieren, die twee jaar terug de beste beslissing in zijn leven heeft genomen. Oliver Alexander bevestigt met Transmission nog maar eens dat er niks verkeerd is aan het volgen van je hart en dromen.

De ep Transmission is digitaal verkrijgbaar via Itunes en Spotify en vele andere digitale platformen.

Wil je meer weten over Oliver Alexander? Bezoek zijn website of Facebookpagina.

Thomas Florusse