Nieuw: Hiphop Café in Grounds

10580797_10152392217984895_1592438215202615590_oHiphop Café wil een maandelijkse ontmoetingsplek bieden aan Rotterdamse hiphopliefhebbers en de hiphop cultuur in de stad uitdragen. Daarnaast heeft het Hiphop Café als doel het huidige politieke klimaat en de daarbij gepaard gaande beeldvorming over jongeren in de hiphop scene een positief tegengeluid te bieden.

Hiphop Café heeft ook een functie als broedplaats. Eén van de regionale hiphop dj grootheden, Mixmaster Fader, verzorgt de muziek in een bar-dancing setting in Grounds. Mixmaster Fader heeft een specifieke stijl van mixen waar hij zelf naar refereert als The Art Of DJ’ing.

Het Hiphop Café is daarmee dé plek bij uitstek waar de eerder genoemde liefhebber gelijk gestemde kan ontmoeten, oude banden kan aanhalen, maar ook nieuwe artiesten kan ontdekken. Tevens is het streven om de ‘hiphop-vreemde’ bezoeker aan de hand van debatten en discussies, documentaires, lezingen en filmvertoningen de mogelijkheid te bieden zich te verdiepen in de traditionele en authentieke aard van de hiphop culture.

Als je een duidelijk beeld wil krijgen van de huidige invloed van hiphop culture, de invloed van het genre op de huidige muziekmarkt en het muzikale diaspora wat hieruit voort is gekomen, bezoek dan zeker het Hiphop Café.

DJ line up: MixMaster Fader & DJ MBY.

Extra informatie
Datum: donderdag 25 september
Locatie: Grounds, Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam
Aanvang: 20:00 uur
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit op Facebook en voor meer informatie bezoek je de website van Grounds.

Roots & Routes International presenteert internationale conferentie

roots 548513_10151475878900830_1713787012_nJonge artiesten in het huidige Europa hebben met vele uitdagingen te maken. De meeste artistieke talenten worden gedreven door een verlangen om hun kunstvorm te beoefenen. Echter, naast het hebben van sublieme artistieke skills, worden ze geacht sterke ondernemers skills te ontwikkelen, om hun eigen financiën te beheren en zichzelf als freelance artiest/ondernemer in de markt te zetten.

Roots & Routes organiseert vrijdag 26 september een internationale conferentie over dit thema. Tijdens deze conferentie zullen professionals en experts uit tien Europese landen kennis en ervaringen uitwisselen over de uitdagingen en mogelijke oplossingen van jonge artiesten in Europa. Tijdens de dag kun je lezingen, discussies, workshops en performances verwachten.

Er worden vragen gesteld als: “Wat zijn de (toekomstige) competenties die alle jonge artiesten moeten beheersen?”, “Hoe kunnen we samenwerkingen aangaan om een optimale ontwikkeling van talent en ondernemerschap mogelijk te maken?”, “Hoe kunnen we kunst en cultuur gebruiken om bruggen te bouwen en maatschappelijke veranderingen teweeg te brengen?”

Ben jij een jonge artiest, creatief ondernemer, beleidsmaker, docent uitvoerende kunsten & media of op een andere manier werkzaam in de cultuursector? Wil je graag nieuwe inzichten verkrijgen of je ervaringen en kennis uitwisselen over het onderwerp? Dan heet Roots & Routes je van harte welkom!

Extra informatie
Datum: vrijdag 26 september
Locatie: Art Studio Hoogvliet, Campusplein 2A Hoogvliet Rotterdam
Aanvang: 10:00 uur – 18:00 uur
Entree: gratis

Aanmelden via info@rootsenroutes.nl.

Voor meer informatie bezoek je de website van Roots & Routes.