Hiphop Café x SKVR Fanatics in Podium Grounds

Vieira Nkosi in Hiphop Café Grounds, dé plek voor wereldmuziek in RotterdamOp donderdag 17 maart vindt weer een bijzondere samenwerking plaats tussen het Grounds Hiphop Café en SKVR Fanatics. Deze partijen hebben de krachten gebundeld en een avond samengesteld met de beste acts van dit moment. Ontmoet andere ‘hiphopheads’, netwerk met diverse spelers uit de industrie en ontdek nieuw talent.

Deze editie zijn er optredens van oa APOLLO en Vieira Nkosi. Verwacht opzwepende drums, diepe baslijnen en aanstekelijke hooklines, die het bijna onmogelijk maken om stil te blijven staan.

Hiphop Café biedt een ontmoetingsplek voor Rotterdamse hiphopliefhebbers. Elke editie draaien lokale dj’s de dikste tracks en komen bekende namen en opkomende talenten uit de scene langs om over hun ervaringen te vertellen. Rappers, producers, maar ook managers en boekers zullen hun tips & trics delen.

Meer informatie
Datum: donderdag 17 maart
Locatie: Podium Grounds, Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam
Aanvang: 20.00 uur
Entree: gratis
Facebook event

Reportage: Achter de schermen bij Friends Of The Family – In de ban van de tijd

IMG_0941Het besluit van de tien uitbundige muzikanten is genomen; we gaan de plaat releasen, waar we meer dan zes maanden aan hebben gewerkt! Het is niet heel ver weg meer – op donderdag 24 maart releasen ze Time in Het Paard van Troje – maar er moet nog veel gebeuren. Ik liep een dagje mee achter de schermen en sprak met Sebastiaan Openhaart; violist, vocalist en toetsenist van de band.

Friends Of The Family hebben na hun debuut in 2014 de tijd genomen om zichzelf te hervinden. De nieuwe oefenruimte is inmiddels volop in gebruik en nieuwe projecten zien vanuit dit ‘rockhok’ het licht.

In dezelfde periode als de opnameperiode, werkten ze namelijk ook nog eens hard aan de bouw van een nieuwe oefenruimte aan de Keilewerf in Rotterdam West.

IMG_0871 IMG_0822 IMG_0752

In alle hectiek wordt door de band de promotiemachine draaiende gehouden. In de aanloop naar de release, heeft het management besloten om de releasedatum te vervroegen met twee weken, dus ze hebben er een flinke klus aan.

De persberichten moeten als een malle de deur uit, de promo trailer moet minstens twee weken voor de release online staan en hopelijk lukt het om als een virus de hongerlijdende fans en geïnteresseerden te infecteren met hun boodschap van hoop en liefde. Liefde voor muziek wel te verstaan. Hoop dat de release een succesvolle wordt.

IMG_0402 IMG_1003
Tijd om de mouwen op te stropen dus. Elke minuut wordt gebruikt om de spreekwoordelijke puntjes op de ‘i’ zetten wat betreft de songs, de performance, de aankleding, social media etc.

Zo wordt er onder andere op deze druilerige zondagmiddag in en om het Friends hoofdkwartier gewerkt aan een promo trailer, geregisseerd door Jeffrey Tomberg. Bevriende muzikanten, zoals leden van St. Solaire en een dozijn andere goedgemutste (letterlijk, het was freakin’ cold) vrienden schieten de band te hulp bij de shoot.

IMG_0938

“Discipline en focus zijn de toverwoorden naar de aanloop van de tweede langspeler” zegt Sebastiaan. “De uurtjes in de oefenruimte worden beter benut dan voorheen en dat uit zich weer in een solide samenwerking binnen de band alsmede met andere belangrijke partijen buiten de band. Dat is nodig als je met ‘The Big Boys’ wilt meedraaien. Zolang er eenheid is binnen de band en alle neuzen dezelfde kant op staan, moet het lukken.” 

Met een toffe promo video, die op 8 maart is uitgekomen, zijn ze aardig op weg om de wereld te laten weten dat ze het menen. Het Friends offensief is bij deze begonnen!

Friends Of The Family:
Gijs Ballering: lead vocal, guitar | Ramón van Gammeren: banjo, vocals, mandoline | Koen Krommenhoek: (electric) guitar | Alex Vergna: vocals, mandoline, flute | Arthur Moret: vocals, keys | Pascal Konings: bass, vocals | Camiel Koch: vocals, guitar, mandoline, banjo, harmonica | Tijs Kulker: drums | Tijs Van De Poll: sax | Sebastiaan Openhaart: violin, organ, percussion | Rodney de Bruin: tourmanager