Baroeg is op zoek naar talent voor Battle 4 BOA

060724baroegRotterdams hardste podium Baroeg zoekt bands die mee willen doen aan de Battle 4 BOA op zondag 14 mei. Met deze talentenjacht ondersteunt het poppodium jonge en talentvolle bands die kans willen maken op een plek op het Baroeg Open Air festival. Er is nog één plek op de Talent Stage en tijdens deze bandwedstrijd strijden zes bands tegen elkaar. De winnaar speelt zaterdag 10 september op het Baroeg Open Air festival in het Zuiderpark.

Wil jij op Baroeg Open Air spelen?
Bands die muzikaal op Baroeg open Air passen, kunnen zich uiterlijk tot 17 maart 2017 aanmelden door een mp3-bestand op te sturen naar: battle4boa@baroeg.nl. Een link naar online muziek is niet voldoende.

Van de deelnemende bands mag de gemiddelde leeftijd van de leden niet hoger zijn dan 25 jaar. De vakjury selecteert uit de inzendingen twee keer vijf bands. De eerste vijf bands zijn verzekerd van een plek in de Battle 4 BOA. De andere vijf bands maken allemaal nog kans om door een publieke stemming de laatste plek voor deze bandcontest te bemachtigen.

Baroeg Open Air programmeert elk jaar een aantal talentvolle bands uit het hardere en alternatieve circuit. Het festival werd in 2014 beloond met de Rotterdam Music Award voor Beste Festival. De toegang voor zowel de Battle 4 BOA als Baroeg Open Air is gratis.

Extra informatie
Datum: zondag 14 mei
Locatie: Baroeg, Spinozaweg 300
Aanvang: 15.00 uur
Entree: gratis

Bekijk het Facebook-event of bezoek de site van Baroeg voor meer info.

Golden Caves

Foto bij interview Golden CavesGolden Caves is één van de jongere generatie bands in het toch vooral door oudere mannen gedomineerde genre van progressieve rock. ‘Jong bloed’ is altijd welkom en dus zal Golden Caves naar eigen zeggen het genre openbreken. Sinds hun oprichting in 2012 hebben zij de ep Bring Me To The Water (2016, remastered door Christiaan Bruin) en enkele singles uitgebracht.

De band treedt steeds meer op door het land en dus is het hoog tijd voor een debuutalbum: Collision. Ondersteunt vanuit Popunie Music Support Zuid-Holland houdt Golden Caves op 24 maart hun releaseparty in de Kroepoekfabriek te Vlaardingen.

Een ep, optredens op festivals en popprijzen op de conto: jullie zijn druk geweest de afgelopen tijd. Goed moment voor een debuutplaat?
Golden Caves (GC): Zeker! Na ep Bring Me To The Water is het balletje echt gaan rollen. Steeds meer mensen komen kijken naar onze optredens en we hebben enkele radio-interviews gedaan. Het voelt voor ons als een goed moment om met de plaat naar voren te komen en deze te kunnen spelen voor mensen.

En dus komt er een cd-presentatie/releaseparty in de Kroepoekfabriek in Vlaardingen! Spannend?
GC: Ja, en vooral heel leuk! We hebben lang aan het album, Collision, gewerkt dus we kunnen niet wachten op de reacties van mensen en om de nummers live te gaan spelen. Onlangs hebben we de fysieke kopies van de plaat in handen gehad, een bijzonder moment, heel exciting!

Wat staat er gepland voor die avond?
GC: Wij zullen natuurlijk tracks van Collision spelen maar er wordt een heel evenement van gemaakt. We spelen niet alleen: we worden bijgestaan door The Aurora Project en Mayra Orchestra, twee toffe acts die erg in ons straatje liggen qua muziek. Met begeleiding van visuals, die wij als liveact graag gebruiken, willen we er echt een show van maken.

Over de plaat, Collision: hoe is het schrijfproces gegaan?
GC: Het schrijven van de tracks van Collision – negen in totaal – heeft een half jaar geduurd. Maar het creatieve proces richting deze plaat is al begonnen met onze eerste singles. Qua schrijven doen wij het met z’n allen, iedereen draagt zijn of haar steentje bij. Wij houden elkaar ook in toom, niemand krijgt perse een solomoment in een nummer tenzij de muziek daarom vraagt.

Waarom Collision? Wat is het verhaal achter de muziek?
GC: Collision gaat over de clash met de realiteit: hoe je als jong volwassene een leven vol verantwoordelijkheden tegemoet gaat terwijl je het zwarte gat na studeren moet zien te overbruggen. De plaat verhaalt de tegenstrijdigheden van het leven. Hoe lastig het kan zijn om je plek te vinden en de moed te vinden om door te gaan met je passie.

Hoe wordt dit vertaald in de muziek op Collision?
GC: De tegenstrijdigheden die we noemden komen ook in de muziek voor. Elk nummer kan tegelijkertijd verdrietig zijn en hoopvol klinken. Letterlijk komt dit als tegenstrijdigheid in de muziek voor wanneer majeur en mineur tegelijk gespeeld worden. We variëren ook wel per nummer. Het gaat van kleinschalig tot bombastisch, zolang dat gevoel wat wij willen uitdragen erin zit.

Single Keep Running is wat dit betreft een goede representatie van Collision.
GC: Klopt! Keep Running begint ook klein en eindigt groots. Alle invloeden en facetten die wij op de plaat gebruiken zitten in deze single. Hij is erg luisterbaar, of toegankelijk, voor mensen die niet thuis zijn in de progressieve rock door de melodieuze opbouw. Het heeft natuurlijk wel dat scherpe randje van prog. rock.

Over dat genre, progressieve rock. Daar wordt Golden Caves zeker toe gerekend, maar jullie zijn meer dan alleen dit genre. Hoe zien jullie deze classificering?
GC: Wij zijn apart in het feit dat er niet veel jonge bands zich in het genre prog rock bevinden. Alleen vallen we een beetje buiten de standaard doordat wij een zangeres hebben, wat ongebruikelijk is in het genre, en ook als atmosferische rock worden bestempeld. Wij staan getekend bij FREIA Music, dat sterk dit genre ondersteunt. Maar wij willen dit genre openbreken en laten zien dat wij niet tot één genre gerekend kunnen worden. Wij hebben ieder onze eigen muzikale projecten en die lopen sterk uiteen. Die interesses brengen wij terug in het schrijven van onze muziek. En dat hopen we met Collision te bewijzen, dat we meer in huis hebben.