Beach Coma

cover beach comaBeach Coma
cassette- / download-ep

punky bluesrock / garagerock

Toen mij werd gevraagd of ik de ep van Beach Coma wilde recenseren zei ik natuurlijk ja. Waarom? Simpelweg omdat dit mijn genre is, ik hou erg van bluesrock.

Hm, bluesrock zei je? Als je de ep luistert, zul je erachter komen dat dit niet de geijkte bluesrock is die je kent van bijvoorbeeld The Black Keys en aanverwante bands. Maak je borst maar nat, dit is net even anders.

Nee, Stef (Steffan Hofland  – guitar, vocals), Siggy (Sigrún Gudmundsdóttir – bass, vocals) en The D. (Diego van der Heijden – drums) blijven graag bij zichzelf en spelen wat ze willen. Dat zorgt ervoor dat de ep nogal wat variatie heeft qua stijlen.

Het is de eerste ep van deze band en daar is eigenlijk niets mis mee! Deze band speelt lekker en het luistert makkelijk weg.

De ep begint met een echt punkrock-achtig nummer (Step Out Of My Mind). Ik zag in mijn verbeelding al mensen door een pit heen vliegen. Ja, dit beweegt lekker zo. Scheurende gitaar, snelle drum en rock n’ roll achtige zang. Heerlijk begin van deze ep. Niets geen bluesrock dus, maar gewoon lekker de punk kant op. Complimenten ook voor de goede en verstaanbare stem van Stef. Dat is in dit genre vaak een standaard tekortkoming.

The Music’s off is dan wel meer een echt bluesrock nummer, met als leadzangeres Siggy. Lekkere riff zit er in, die me dan wel een beetje doet denken aan Seven Nation Army van The White Stripes. Ietsje uitgerekt en met wat meer swing er in. Helemaal niet verkeerd hoor, het wiel is toch al tig keer uitgevonden in de muziekwereld. De lekkere stem van Siggy, het rauwe geluid en de wah-wah pedaal maken dit nummer tot een luisterfeestje.

Death Vibrator is een vrij kort garagepunk nummer en doet zelfs een beetje surfrock–achtig aan. Ook weer heel lekker bewegend en totaal niet vervelend. Jammer dat het zo’n kort (1.28) nummer is, voor je het weet is ie over! Op zich ook niet zo erg, maar zo is het eptje wel heel gauw bij z’n einde.

High School Baby tenslotte is weer een bluesrock nummer waarin ik ook weer surfrock hoor terugkomen. Helaas is dit nummer slechts één minuut negenenveertig en ook weer zo voorbij.

De lengte van de nummers kan wat beter. De eerste twee nummers zijn op zich ok qua lengte, maar de laatste twee zouden best wat langer mogen. Nu is dat op zich geen zware kritiek, alleen valt het nu wel erg op. Het is maar een ep he, op een album met meer nummers valt dit niet zo op. Nu wordt het een snelle trip over het strand en naar huis. Dit terwijl je eigenlijk nog even wilde blijven. Toevallig dat mijn bevinding van surfrock ook wel toepasselijk is bij de naam van de band.

Even nagevraagd, maar de naam is toevallig uit een opengeslagen boek gepikt. Niets met strand of surfen dus.

Deze band hoort thuis op festivals zoals Scumbash, misschien dat de boys van Schorem ze ook wel eens in de zaak willen hebben. Rockabilly is dan ook de stijl en het wereldje waar je deze band het beste kunt plaatsen. Stoere mannen, baarden, tattoos en veel bier is waar deze muziek heerlijk op draaien zal.

Rest me nog te zeggen dat dit weer een voorbeeld is van een echte live band. Dit moet je gewoon in het echt horen en er lekker op los gaan. Voor thuis hoop ik dat deze band gauw een lange plaat maakt, zodat je toch wat langer kan genieten! Ik houd me dan ook aanbevolen!

 

 

Meer weten over Beach Coma? Bezoek hun Bandcamp of Facebook.

Robin Rotterdam Unlimited presenteert programma om culturele diversiteit te vieren

297127_486953154706444_1568542380_nRobin Rotterdam Unlimited viert culturele diversiteit in De Doelen met Surinaams goud, Marokkaans theater en Chinese soul en funk. Rotterdam Unlimited presenteert in de Doelen een aantal programma’s waarin o.a. de Surinaamse,  Marokkaanse en Chinese wereld van kunst & cultuur wordt getoond met Sranan Gowtu Next Generation, de voorstelling Mijn Vader de Expat & Oumi en de voorstelling AM444. 

Robin Rotterdam Unlimited vind plaats van 21 t/m 25 juli 2015 en is één van de grootste evenementen van Nederland waarin culturele diversiteit centraal staat. Het festival trekt ruim 900.000 bezoekers uit binnen– en buitenland naar het centrum van Rotterdam voor een vijfdaagse beleving op het gebied van muziek, zang, dans, poetry, Zomercarnaval en alles wat de stad Rotterdam te bieden heeft. Het volledige programma van Rotterdam Unlimited wordt binnenkort bekend gemaakt.

Met Sranan Gowtu Next Generation, Mijn Vader de Expat & Oumi en AM444 geeft Rotterdam Unlimited een voorproefje van het totale programma waarin de viering van de culturele diversiteit als een rode draad door het festival loopt.

 

img11060_08Sranan Gowtu Next Generation
Op 22 juli zal De Doelen volledig in het teken staan van de Surinaamse kunst & cultuur. Sranan Gowtu Next Generation presenteert een onvergetelijke experience in de Surinaamse lifestyle met muziek, dans, mode, food en cabaret als hoofdingrediënten.

Sranan Gowtu (Surinaams goud) is een initiatief dat in 2013 is gestart door platenmaatschappij TopNotch waarbij een ode werd gebracht aan oude legendes in de Surinaamse muziek.

Omdat er zo weinig van dit oeuvre bewaard is gebleven werd er een verzamelreeks uitgebracht met nummers van grote Surinaamse artiesten zoals Max Woiski, Lieve Hugo, Edgar Burgos en nog veel meer. Op woensdag 22 juli tijdens Rotterdam Unlimited komt deze verzamelreeks tot leven in De Doelen en zal Sranan Gowtu een brug leggen tussen de oude helden en het nieuwe talent van Surinaamse afkomst, Sranan Gowtu Next Generation.

Klassieke nummers, zoals Blaka Rosoe van Lieve Hugo en het beroemde B B met R van Max Woiski komen langs. Maar ook nieuwe, door Surinaamse muziek geïnspireerde tracks van jonge talentvolle artiesten van Surinaamse afkomst, die op dit moment hoge ogen gooien in de hitparades. Tijdens Sranan Gowtu Next Generation in de Doelen zal platenlabel TopNotch een nieuwe verzamelreeks lanceren van Sranan Gowtu.

Extra informatie
Datum: woensdag 22 juli
Locatie: De Doelen, Schouwburgplein 50
Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 20,- | vvk


downloadMijn Vader de Expat & Oumi
In de documentaire Mijn Vader de Expat beschouwt Abdelkarim El-Fassi zijn vader niet als gastarbeider, maar als mens met angsten en dromen en vraagt naar zijn visie op de emigratie naar Nederland. De documentaire roept vragen op over acceptatie en de zoektocht naar een identiteit. Acteur Nasrdin Dchar vult de documentaire aan met zijn monoloog genaamd Oumi.

Hierin wordt het verhaal vertelt van Habiba, een Marokkaanse vrouw die vanuit een klein dorpje in Marokko naar Steenbergen is verhuisd. De monoloog beschrijft de cultuurverschillen en de daaruit voortvloeiende dilemma’s waar zij en haar gezin mee moeten omgaan. Mijn Vader de Expat & Oumi is een avond vol film, theater, zang en poetry.

De voorstelling heeft een grote impact en overstijgt persoonlijke en technische aspecten. Zelden werd het onderwerp migratie op een zo onschuldige, pretentieloze, normale en menselijke wijze belicht. Deze voorstelling laat zien dat de tweede generatie gerust trots mag zijn op de eerste generatie. Een absolute ‘must see’! – Doc Jazz

Mijn Vader de Expat & Oumi zorgde eerder al voor uitverkochte zalen in het land waaronder Koninklijk Theater Carré in aanwezigheid van HKH Koningin Màxima.

Extra informatie
Datum: donderdag 23 juli
Locatie: De Doelen, Schouwburgplein 50
Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 20,- | vvk


0004872344_10AM444
AM444 is een verrassende samenwerking van de Nederlandse producer Jay.Soul (Corey/GPvNL, 08Bar, Mr.Windmill) met één van China’s meest getalenteerde underground zangeressen ChaCha (RBMA 2011, Kode9, Jimi Tenor). De groep is ontstaan in Shanghai in 2010 en bracht sindsdien twee cd’s uit, een 12″ vinylplaat en nu een nieuwe ep met de single Détache Toi, een duet met het Franse muziekicoon -M- (Matthieu Chedid).

AM444 klinkt als de Chinese equivalent van Björk met een verrassende crossover tussen Oosterse en Europese muziekstijlen. AM444 is steeds lastiger om in een genre te plaatsen, maar is het best te omschrijven als soulvolle beats met dromerige vocalen in het Chinees en door hip-hop, funk en dubby electro aangedreven beats als rode draad.

AM444 timmert flink aan de weg met verschillende tours in China, Frankrijk, Rusland en Afrika en België. Het optreden tijdens Rotterdam Unlimited wordt daar nu aan toegevoegd.

Extra informatie
Datum: vrijdag 24 juli
Locatie: De Doelen, Schouwburgplein 50
Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 20,- | vvk

Meer weten over Rotterdam Unlimited? Bezoek dan de website.