Popunie Music Support: Tamara Woestenburg en Baer Traa in De Machinist

tamaraOp woensdag 8 oktober vindt de eerste singer/songwriteravond van het naseizoen plaats in het café van De Machinist. Iedere woensdagavond biedt De Machinist het publiek de kans om nieuw Rotterdams talent te ontdekken op hun podium. Op woensdagavond 8 oktober staan Tamara Woestenburg en Baer Traa op de planken.

Met invloeden van David Bowie en Jeff Buckley, maar ook Bob Dylan zoekt Tamara Woestenburg muzikaal tussen de traditionele song en het experiment. Dit levert intense optredens op met een hoofdrol voor haar warme en expressieve stemgeluid. Op haar eerste ep uit 2012 kreeg zij versterking van jazzmusici als Benjamin Herman en Gideon van Gelder. Haar eerste (nog te verschijnen) album nam zij op met de New Yorkse producer/muzikant Kramer (Shockabilly, Bongwater).
website

Baer TraaZanger, songwriter en multi-instrumentalist Baer Traa is opgegroeid tussen klassiek geschoolde musici. Hij volgt de jazzopleiding aan het Conservatorium van Rotterdam en won het Nederlands Jazz Vocalisten Concours 2011. Zijn muziek bevindt zich op het grensvlak van soul en folkmuziek, waarbij hij zich laat inspireren door singer/songwriters uit de jaren ‘60 en ’70 als James Taylor, Bill Withers en Van Morisson. Zijn optreden in De Machinist in februari dit jaar was één van de hoogtepunten van de voorjaarsserie singer/songwriters. Reden om hem snel terug te vragen.
website

Vast op de woensdagavond, loopt het programma door t/m 10 december. Per avond treden er twee bijzondere singer/songwriters op, veelal uit Rotterdam en omstreken. Cultureel divers als de Maasstad is, biedt het programma een keur van artiesten die hun eigen muziek schrijven en uitvoeren, veelal alleen met gitaar of piano en soms in kleine bezettingen. Tien avonden vol stemmige en akoestische luistermuziek om niet te missen.

Het Rotterdamse agency Roots & Routes vult het programma aan met korte showcases van muziekleerlingen van het Albeda College.

Extra informatie
Datum: woensdag 8 oktober
Locatie: De Machinist, Willem Buytewechstraat 45, Rotterdam
Aanvang: 21:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van De Machinist.

Dit optreden wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.

Rotterdamse muziekambassadeur Neda Boin presenteert ep in BIRD

Neda Boin door Megin ZondervanNeda Boin won in 2013 de tweede prijs van de Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Singer/songwriter en sindsdien heeft ze niet stilgezeten. Zo won ze de Music Matters award en werd daardoor uitgeroepen tot muziekambassadeur van Rotterdam. Op donderdag 9 oktober uur zal de Rotterdamse zangeres en songwriter haar eerste ep When Lambs Become Lions presenteren in BIRD.

De ep bevat vijf zelfgeschreven nummers, met een warme, soulvolle en soms ‘poppy’ sound. Zoals gezegd won Neda in december 2013 de zevende editie van de Music Matters Award en is in 2014 een jaar lang de muziekambassadeur van Rotterdam. Ze treedt hiermee in de voetsporen van andere succesvolle ambassadeurs zoals Sabrina Starke (2008), Ntjam Rosie (2010) en Ming’s Pretty Heroes (2011). De jury was onder de indruk van haar enorme persoonlijkheid en grote dosis levensvreugde, die ze ook op het podium weet over te brengen. Neda Boin is een gedreven zangeres die met haar warme soulvolle stem niet alleen Rotterdam ontroert, maar ook bezig is de rest van de wereld te veroveren.

Neda Boin
De 24-jarige Neda Boin is geen onbekende in de Rotterdamse muziekscène. Ze is regelmatig aanwezig bij jamsessies en werkt samen met diverse Rotterdamse artiesten. 2014 is het jaar waarin ze succesvol haar opleiding afrondt aan het Rotterdams Conservatorium Codarts én aan de Stembevrijdingsopleiding van Jan Kortie. Naast optredens in onder andere De Doelen, Theater Zuidplein en op Rotterdam Unlimited, reisde ze in augustus naar Malawi (Afrika) waar ze meewerkte aan een muziekproject in een jeugdgevangenis. Haar reizen inspireren haar dan ook om mooie en pakkende liedjes te schrijven.

nedaboinWhen Lambs Become Lions
De tweede single Leave me Alone met bijbehorende videoclip is te zien en dient als voorproefje op haar aankomende ep. Onlangs lanceerde ze al haar eerste single When We Got Music, een vrolijk en aanstekelijk nummer in samenwerking met rapper Dr. Rum en geschreven voor het project ‘Rotterdam, de stad van Cultuuronderwijs’ van het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam. Het nummer beschrijft de kracht en het belang van creativiteit in ons leven en onderstreept daarmee de noodzaak om te blijven investeren in creativiteit in het onderwijs. De ep bestaat verder uit zowel up tempo nummers, als rustige ballads. Neda heeft al haar nummers aan de piano geschreven en dat is dan ook terug te horen op de ep. De productie is in handen van producer en songwriter Tony Verdult, die een groot aantal artiesten en bands vooruit heeft geholpen. Ook Stanley Clementina, bekend van zijn shows met Jandino en winnaar van de Grote Prijs Zuid-Holland 2012 in de categorie Urban, droeg een steentje bij.

Neda haalt haar inspiratie voor haar nummers overal vandaan. Van haar liftreis van Groningen naar Zuid-Afrika, haar grote liefde voor muziek tot aan de culturele projecten die zij in Rotterdam uitvoert. Neda: “Mijn ep vertegenwoordigt voor mij een afsluiting van een mooi jaar en het begin van iets nieuws. Er zijn dit jaar zoveel deuren voor mij open gegaan. Deze ep is het begin van iets veel groters”.

Neda Boin – Leave Me Alone

Extra informatie
Datum: donderdag 9 oktober
Locatie: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Aanvang: 22:00 uur
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit via Facebook en voor meer informatie bezoek je de website van BIRD.

Foto: Megin Zondervan