Rotterdamse muziekambassadeur Neda Boin presenteert ep in BIRD

Neda Boin door Megin ZondervanNeda Boin won in 2013 de tweede prijs van de Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Singer/songwriter en sindsdien heeft ze niet stilgezeten. Zo won ze de Music Matters award en werd daardoor uitgeroepen tot muziekambassadeur van Rotterdam. Op donderdag 9 oktober uur zal de Rotterdamse zangeres en songwriter haar eerste ep When Lambs Become Lions presenteren in BIRD.

De ep bevat vijf zelfgeschreven nummers, met een warme, soulvolle en soms ‘poppy’ sound. Zoals gezegd won Neda in december 2013 de zevende editie van de Music Matters Award en is in 2014 een jaar lang de muziekambassadeur van Rotterdam. Ze treedt hiermee in de voetsporen van andere succesvolle ambassadeurs zoals Sabrina Starke (2008), Ntjam Rosie (2010) en Ming’s Pretty Heroes (2011). De jury was onder de indruk van haar enorme persoonlijkheid en grote dosis levensvreugde, die ze ook op het podium weet over te brengen. Neda Boin is een gedreven zangeres die met haar warme soulvolle stem niet alleen Rotterdam ontroert, maar ook bezig is de rest van de wereld te veroveren.

Neda Boin
De 24-jarige Neda Boin is geen onbekende in de Rotterdamse muziekscène. Ze is regelmatig aanwezig bij jamsessies en werkt samen met diverse Rotterdamse artiesten. 2014 is het jaar waarin ze succesvol haar opleiding afrondt aan het Rotterdams Conservatorium Codarts én aan de Stembevrijdingsopleiding van Jan Kortie. Naast optredens in onder andere De Doelen, Theater Zuidplein en op Rotterdam Unlimited, reisde ze in augustus naar Malawi (Afrika) waar ze meewerkte aan een muziekproject in een jeugdgevangenis. Haar reizen inspireren haar dan ook om mooie en pakkende liedjes te schrijven.

nedaboinWhen Lambs Become Lions
De tweede single Leave me Alone met bijbehorende videoclip is te zien en dient als voorproefje op haar aankomende ep. Onlangs lanceerde ze al haar eerste single When We Got Music, een vrolijk en aanstekelijk nummer in samenwerking met rapper Dr. Rum en geschreven voor het project ‘Rotterdam, de stad van Cultuuronderwijs’ van het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam. Het nummer beschrijft de kracht en het belang van creativiteit in ons leven en onderstreept daarmee de noodzaak om te blijven investeren in creativiteit in het onderwijs. De ep bestaat verder uit zowel up tempo nummers, als rustige ballads. Neda heeft al haar nummers aan de piano geschreven en dat is dan ook terug te horen op de ep. De productie is in handen van producer en songwriter Tony Verdult, die een groot aantal artiesten en bands vooruit heeft geholpen. Ook Stanley Clementina, bekend van zijn shows met Jandino en winnaar van de Grote Prijs Zuid-Holland 2012 in de categorie Urban, droeg een steentje bij.

Neda haalt haar inspiratie voor haar nummers overal vandaan. Van haar liftreis van Groningen naar Zuid-Afrika, haar grote liefde voor muziek tot aan de culturele projecten die zij in Rotterdam uitvoert. Neda: “Mijn ep vertegenwoordigt voor mij een afsluiting van een mooi jaar en het begin van iets nieuws. Er zijn dit jaar zoveel deuren voor mij open gegaan. Deze ep is het begin van iets veel groters”.

Neda Boin – Leave Me Alone

Extra informatie
Datum: donderdag 9 oktober
Locatie: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Aanvang: 22:00 uur
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit via Facebook en voor meer informatie bezoek je de website van BIRD.

Foto: Megin Zondervan

010 Sessies met Soundskape en Abby Lies in RAAF

soundskapeeIedere maand organiseert RAAF in samenwerking met Urban City Guide en de Popunie: 010Sessies! Hier krijgt jong, muzikaal Rotterdams talent de kans zichzelf te presenteren op het podium. Het Rotterdamse talent druipt er vanaf. Dit keer kan iedereen genieten van de band Soundskape met als voorprogramma Abby Lies.

Soundskape, een kersverse, vierkoppige band die door verschillende invloeden een mooi geheel vormt. In hun eigen nummers proberen zij uiteenlopende muziekgenres, variërend van soul tot funk en rock, bij elkaar te brengen tot één eigen sound. Ondertussen willen ze veel optreden om meer podiumervaring op te blijven doen en hun muziek aan mensen te laten horen, want het publiek veroveren en laten genieten van hun muziek staat voor Soundskape voorop.

Abby Lies, bij het horen van de naam gaat er waarschijnlijk niet gelijk een belletje rinkelen, dit zal in de toekomst echter wel anders zijn! Abby Lies is een popband uit Rotterdam die zich van menig andere band onderscheidt door de sfeervolle gitaarpartijen van Krien de Jong, de rake klappen op de drums door Sander Opschoor en de samenzang van frontvrouw Jule Cats, toetsenist Marlijn Cats en bassist Peter Olthof. De band bestaat nog niet lang, maar heeft in korte tijd al een sterke set staan. De muziek kan worden omschreven als catchy, sfeervol en meeslepend.

Extra informatie
Datum: vrijdag 10 oktober
Locatie: RAAF, Hillelaan 19, Rotterdam
Aanvang: 20:30 uur (diner vanaf 17:30 uur)
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van RAAF.

010Sessies wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.