Popunie Music Support: Gravel Town en Bregje Sanne Lacourt in De Machinist

Gravel TownOp woensdag 18 februari vindt de zesde singer/songwriteravond van het jaar plaats in het café van De Machinist. Een editie ditmaal vol welige americana. Gravel Town en Bregje Sanne Lacourt zullen eigen repertoire ten gehore brengen.

Gravel Town
Singer/songwriter en multi-instrumentalist Michel Ebben stond al vaker op het podium van De Machinist. Hier maakte hij indruk met zijn gruizige stem en doorleefde americana-songs, soms overgoten met drank en (Tom Waits-achtige) gekte. Naast zijn solo-optredens speelt hij sinds 2007 ook met drie begeleiders onder de naam Gravel Town. Het gezelschap maakte een voortvarende start met een debuutoptreden op Benátská Noc, een van de grootste festivals van Tsjechië.

Onlangs verscheen hun debuutalbum From Grace. Gravel Town staat voor rauwe, authentieke, eerlijke muziek die door merg en been gaat en je terug voert naar de country, rock en americana van vervlogen dagen. Wil je meer weten van Gravel Town, ga dan naar hun website.

Bregje Sanne Lacourt
064-sGPR_2014_LV_MeginZondervan‘Drink my Beers and smoke my cigarettes and make stupid jokes while dancing in some fancy dress I don’t feel comfortable in.’ Melancholie, levensvreugde en zelfspot gaan hand in hand bij Bregje Sanne Lacourt. Tot in detail beschrijft deze Rotterdamse singer/songwriter haar leven, begeleid door gitarist Michel Ebben (Gravel Town).

Muzikaal put zij uit een bron die je weinig ziet in Nederland: haar mix van country, folk en blues voelt heel erg Amerikaans aan en is op een subtiele manier catchy. Nashville, maar dan niet (uit) Nashville. Meer weten van Bregje Sanne Lacourt? Kijk dan hier.

Beide acts wisten vorig jaar door te dringen tot de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam. Gravel Town in de categorie Bands en Bregje Sanne Lacourt in de categorie Singer/Songwriter. 

Programma maart 2015
04 maart – Herrek en White Eagle Jones
11 maart – Lenya en Tim Verhaal
18 maart – CATA en Eva Auad
25 maart – Book Of Eli en Rass Motivated

Het Rotterdamse agency Roots & Routes vult het programma aan met korte showcases van muziekleerlingen van het Albeda College.

Op 25 februari en 1 april wordt de invulling verzorgd door ZanglesRotterdam Onstage: een verrassende avond met nieuw Rotterdams talent, gecoacht door de professionele zangdocenten van ZanglesRotterdam.nl.

Extra informatie
Datum: woensdag 18 februari
Locatie: De Machinist, Willem Buytewechstraat 45
Aanvang: 21:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van De Machinist.

Deze avond wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.

Albatre start crowdfundingproject op Kickstarter

photo-1024x768albatreDe Rotterdamse experimentele jazzcore band Albatre zoekt financiers voor nieuwe plaatproject. Nu de muziek is opgenomen wil het trio door middel van crowdfunding via het Kickstarter-platform het nieuwe album Nagual realiseren op vinyl.

De muziek van Albatre is opgebouwd rondom een dringend bas en sax geluid, scheve jazz elementen, hectische maar zorgvuldige drums en abrupte stemmingswisselingen. Muziek op het scherpst van de snede! Om hun muziek te beluisteren ga je naar hun Bandcamp en/of website.

Doel
Het doel is om € 1.000,- euro bijeen te krijgen om het tweede album Nagual als lp op vinyl te kunnen persen. Op dit moment hebben de bandleden op eigen kosten alle muziek opgenomen en gemasterd, ze hebben echter nog wel jouw hulp nodig om het product ook fysiek op de markt te kunnen brengen. De kosten van het persen van het vinyl is op dit moment hun grootste hindernis. Help ze op weg!

Kickstarter is een alles-of-niets platform. Als de band op 10 april geen € 1.000,- heeft weten te vinden, krijgen ze helemaal geen financiering via Kickstarter. Alleen indien het budget gehaald wordt, zal de band in staat zijn de lp in juli 2015 uitbrengen op het Shhpuma Records dat de promotie en distributie gaat verzorgen.

Ga naar de Kickstarter pagina om te kijken naar de diverse tegenprestaties van Albatre en om een bijdrage te leveren aan dit sympathieke project.