Bregje Sanne Lacourt

Tbreghe Keeper of Changing Winds
cd-album / download-album
folk / blues / americana

Op 20 september presenteerde Bregje Sanne Lacourt haar debuutalbum The Keeper of Changing Winds. Bregje, geen onbekende in de Rotterdamse muziekwereld, heeft duidelijk haar nek uitgestoken en levert met deze plaat een prachtig, gevarieerd debuut af.

Zoals het vaak gaat met debuutalbums van de beste artiesten, is ook deze plaat een verzameling van liedjes die in de loop van de jaren geschreven zijn. Slechts een paar nummers zijn recent geschreven. Dat neemt niet weg dat alle elf tracks stuk voor stuk wonderschoon zijn. Bijgestaan door haar trouwe compagnon Michel Ebben (eveneens een gerenommeerd songwriter) heeft Bregje Lacourt alles uit de kast getrokken om een onvergetelijke eerste indruk te maken. Zo wordt zij bijvoorbeeld omringd door muzikanten, gastmuzikanten en vocalisten die niet op één en zelfs niet op twee handen te tellen zijn. Tijdens de cd-release stonden er zelfs twaalf muzikanten op het podium. En dan ook nog eens muzikanten die de muziek perfect aanvoelen. En dat hoor je.

De plaat is gemixt door John Vanderslice in het verre San Francisco. Een prima keuze, want de cd klinkt in zijn geheel helder, transparant en vol. Zo blijkt maar weer dat een goede productie een album kan maken of breken.

The Keeper of Changing Winds gaat alle kanten op; we horen invloeden van country, bluegrass, folk, blues en soul. Vlijmscherpe gitaren, een diepe, knorrende ritmesectie, zompige orgeltjes en loepzuivere backing vocals. Van het onheilspellende U Don’t Know tot het bluesy Ball and Chained naar de adembenemende ballad Do That For, wat ondanks de variëteit op het album toch mijn favoriete nummer is, het lijkt allemaal zo moeiteloos te gaan voor Bregje en haar muzikanten.

Bregje Sanne Lacourt – U Don’t Know

Uiteindelijk blijkt dat niet alleen Rotterdam, maar heel Nederland van Bregje Sanne Lacourt houdt en gaat houden. Bregje is geselecteerd voor de Sena Grote Prijs van Rotterdam en heeft het geschopt tot de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Ik neem mijn pet af voor dit debuutalbum en maak daar ook nog eens een diepe buiging bij. Het zal voor Rotterdam lastig worden om Bregje te laten gaan, because this girl is going places…

Download The Keeper of Changing Winds op iTunes.
Voor meer informatie bezoek je de website van Bregje Sanne Lacourt.

Popunie Music Support: Tamara Woestenburg en Baer Traa in De Machinist

tamaraOp woensdag 8 oktober vindt de eerste singer/songwriteravond van het naseizoen plaats in het café van De Machinist. Iedere woensdagavond biedt De Machinist het publiek de kans om nieuw Rotterdams talent te ontdekken op hun podium. Op woensdagavond 8 oktober staan Tamara Woestenburg en Baer Traa op de planken.

Met invloeden van David Bowie en Jeff Buckley, maar ook Bob Dylan zoekt Tamara Woestenburg muzikaal tussen de traditionele song en het experiment. Dit levert intense optredens op met een hoofdrol voor haar warme en expressieve stemgeluid. Op haar eerste ep uit 2012 kreeg zij versterking van jazzmusici als Benjamin Herman en Gideon van Gelder. Haar eerste (nog te verschijnen) album nam zij op met de New Yorkse producer/muzikant Kramer (Shockabilly, Bongwater).
website

Baer TraaZanger, songwriter en multi-instrumentalist Baer Traa is opgegroeid tussen klassiek geschoolde musici. Hij volgt de jazzopleiding aan het Conservatorium van Rotterdam en won het Nederlands Jazz Vocalisten Concours 2011. Zijn muziek bevindt zich op het grensvlak van soul en folkmuziek, waarbij hij zich laat inspireren door singer/songwriters uit de jaren ‘60 en ’70 als James Taylor, Bill Withers en Van Morisson. Zijn optreden in De Machinist in februari dit jaar was één van de hoogtepunten van de voorjaarsserie singer/songwriters. Reden om hem snel terug te vragen.
website

Vast op de woensdagavond, loopt het programma door t/m 10 december. Per avond treden er twee bijzondere singer/songwriters op, veelal uit Rotterdam en omstreken. Cultureel divers als de Maasstad is, biedt het programma een keur van artiesten die hun eigen muziek schrijven en uitvoeren, veelal alleen met gitaar of piano en soms in kleine bezettingen. Tien avonden vol stemmige en akoestische luistermuziek om niet te missen.

Het Rotterdamse agency Roots & Routes vult het programma aan met korte showcases van muziekleerlingen van het Albeda College.

Extra informatie
Datum: woensdag 8 oktober
Locatie: De Machinist, Willem Buytewechstraat 45, Rotterdam
Aanvang: 21:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van De Machinist.

Dit optreden wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.