Bregje Sanne Lacourt maakt haar eerste soloplaat en jij kunt helpen!

bregje promoHet album wordt een mix van blues, country en pop met liedjes over haar innerlijke tegenstrijdigheden, over het leven, liefde en relaties met mensen. Maar ook met een knipoog naar Bonnie Raitt, een zwaaitje naar Dolly Parton en met Leonard Cohen zou ze er weleens een biertje over willen drinken. Melancholie, zelfspot en levensvreugde gaan hand in hand op dit album.

Twee jaar geleden zei Michael Prins tijdens een goed gesprek: “Ga je eerste plaat opnemen, zonder concessies”. Bregje wilde stoppen met allerlei commerciële klussen, zoals bruiloften, bedrijfsborrels en tv-werk. Ze is haar hart gaan volgen met eigen muziek en eigen songs.

Haar liedjes, welke zij opneemt met pseudobroer en beste vriend Michel Ebben, hebben een lange weg doorlopen met het zoeken van bijvoorbeeld het beste triangel geluid tot de mooiste microfoons voor het opnemen van de banjo. Arie Verhaar en Erik Versluis versterken deze opnames met hun drum en bas sound en de koortjes zijn ingezongen door vrienden als Wies Peeters (Delouise), Megan Davis, Richard Beukelaar, Rias Baarda, Michel Ebben en Jesse Reece.

De opnames zijn bijna af en dan kunnen ze beginnen aan het mixen en masteren. Een magisch gegeven waardoor de plaat radiowaardig gaat klinken! Daarbij heeft Bregje jullie hulp nodig en dat kan hier! Natuurlijk staat daar wat tegenover.

De cd presentaties gaan plaatsvinden in Rotterdam Utrecht en Amsterdam.

Op donderdag 17 oktober vindt het crowdfundingfeestje van Bregje Sanne Lacourt plaats in Café De Oude Sluis te Rotterdam. Klik hier voor meer informatie.

Voor meer informatie bezoek je de Facebook of Soundcloud van Bregje Sanne Lacourt.

Gotta Sing?! workshop met Shirma Rouse

Flyer Gotta Sing Shirma Rouse 24 uur SUBBegin je zondag in harmonie! Speciaal voor 24 uur SUBcultuur organiseren Roots & Routes en Music Matters op zondag 15 september een speciale Gotta Sing?! zangworkshop door Shirma Rouse. Aan deze workshop kunnen 50 deelnemers meedoen die samen het nummer Respect van Aretha Franklin voorbereiden.

In de workshop deelt Shirma Rouse, een van de krachtigste zangeressen van Rotterdam, haar ervaring op het gebied van samenzang met de deelnemers. Zij zorgt ervoor dat Respect meerstemmig helemaal te gek klinkt. De workshop vindt plaats in BIRD (Raampoortstraat 26, Rotterdam) op zondag 15 september tussen 13:00 en 14:30 uur.

Optreden 16:30 uur in BAR
Gezamenlijk treed je live op tijdens het concert R’Stars, ook onderdeel van 24 uur SUBcultuur (16:30 uur in BAR, Schiekade 201, Rotterdam).

Aanmelden is gewenst! Dit kan via gottasing@musicmatters.nu o.v.v. 24 uur SUBcultuur.

Kosten
Om mee te kunnen doen aan deze workshop moet je een passe-partout van 10 euro kopen voor het festival 24 uur SUBcultuur. Hiermee kun je alle programma-onderdelen van het festival bezoeken, waaronder Industry Night hosted by Epitome Entertainment op zaterdagavond 14 september en diverse activiteiten van HipHopHuis, BIRD en Hiphop In Je Smoel.

Voor meer informatie bezoek je de website van BIRD.