Music Support: 10 jaar Bang Your Radio

Radioshow Bang Your Radio wil laten zien hoeveel toffe alternatieve muziek er wordt gemaakt in Rotterdam. Dat doet de radioshow nu al tien jaar op Omroep Zuidplas met stuwende kracht Thomas Harteveld als organisator en presentator. Om dit te vieren heeft Bang Your Radio vijf harde acts geprogrammeerd in Bar³. De verzamelplek van alternatievelingen van Rotterdam. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support.

Skapiche

Een energieke uptempo party ska band die van ieder optreden een wervelende show weet te maken. Dit doen zij met hun eigen versie van ska! Compleet met aanstekelijke melodieën, rockende riffs, knallende polka en opzwepende shouting waarbij het publiek wordt uitgenodigd om vooral lekker mee te doen

Met een solide basis van drum, bas, gitaar en toetsen, aangevuld met drie swingende blazers en gecomplementeerd door een zangeres met een dijk van een stem en onuitputtelijke energie maken ze van elk(e) zaal of festival één groot pompend uptempo feest.

 

Deathtrap

Lowlands hardcore! Ze hebben hét hardcore festival van Nederland, The Sound Of Revolution, al platgespeeld. Deathtrap gaat hard. De groovende hardcore met Pantera, metal en southern invloeden knalt er heerlijk in. Check hier de recensie over hun ep Gravestepper.

 

Forbidden Wizards

Als je van punk houdt en je hebt deze band nog niet zien spelen, dan doe je echt iets verkeerd. De Rotterdamse punkformatie heeft al heel wat platgespeeld binnen en buiten Rotterdam. Keer op keer zet Amber met haar handlangers de tent op z’n kop, mis dit niet!

 

DieselBurner (laatste show!)

De allerlaatste show van de Rotterdamse stoner band Dieselburner. Een aard-verschuivende en vuurspuwende rockband. Dit duo, met Ronald op drums en Barry op gitaar en zang, werd begin 2012 gevormd. Geïnspireerd door de grootse bands die ooit op deze aarde ronddwaalde spelen ze rock op 1,21 gigawatts!

Lees de recensie over het laatste album hier.

 

PAKSOI / 細かい時空

De nieuwe Rotterdamse supersoep. Een psychedelisch en noisey gerecht krijg je deze avond voorgeschoteld met de sauerkraut rock van PAKSOI. Het wordt in ieder geval lekker, pittig en spacend.

Meer informatie
Datum: zondag 26 mei 2019
Locatie: Bar³, Nieuwe Binnenweg 17, Rotterdam
Aanvang: 16.00
Entree: gratis
Facebookevent

De Popunie stimuleert, ontwikkelt en promoot popmuziek in Rotterdam op allerlei manieren. Met Music Support Rotterdam worden in samenwerking met meer dan 80 locaties en evenementen jaarlijks ruim 850 optredens van Rotterdams talent in de stad gerealiseerd.

Eenheidsworst

Van de week stond ik op een terrasje met een ogenschijnlijk leuk meisje van pak ‘em beet mijn leeftijd gedeeld door twee plus zeven te praten. Al vrij snel kwam het gesprek op bandjes, en dan met name de soul/jazz band van d’r vriendje. Met stralende ogen vertelde ze over hoe hij gitaar speelt en zingt. ‘Ze zijn nog niet zo bekend ofzo en ze kunnen d’r nog niet van leven, maar ze zijn wel heel serieus met hun muziek bezig. Het zijn ook echt super goede muzikanten, allemaal afgestudeerd aan het conservatorium’.

Hoewel de combinatie van Jazz, het conservatorium en haar vriendje, mij niet direct kon boeien vroeg ik, om het gesprek een beetje aan de gang te houden, toch door. ‘Ze worden zeker weten beroemd, het is niet alsof ze elke week ergens in een boeren schuur staan te rammelen ofzo’. Mijn gedachte dwaalde af naar hoe ikzelf jaren lang iedere week ergens in een boeren schuur stond te rammelen.

‘En dat ze dan vervolgens voor een krat bier ergens gaan optreden’. En hoe we dan vervolgens, met onze instrumenten op de fiets, voor een krat bier ergens gingen optreden. Meer uit beleefdheid dan interesse zocht ik met mijn vrije hand het bandje op insta op. Het zag er inderdaad allemaal perfect en daardoor nogal saai uit. Ik bedacht me dat de muziek vast ongeveer hetzelfde zou klinken. ‘Ze hebben zelfs al een manager en een financer. En de vader van de drummer heeft een studio en kent vet veel mensen uit de industrie, daardoor konden ze heel makkelijk gratis een single opnemen’.

In mijn hoofd stond ik weer in de C-1000, met een hand vol klein geld bij de kopieermachine, zwart wit hoesjes voor cassettebandjes, en later full color voor CD-R’s te maken.

Het ogenschijnlijk leuke meisje begon steeds zeurderiger te klinken en d’r vriendje en ik waren duidelijk een ander type muzikant, zoveel was wel duidelijk. Of ik ook iets met muziek deed vroeg ze ineens. Even overwoog ik te beginnen over eenheidsworst, smaakontwikkeling en hoe ik wil dat mijn muziek een beetje moet rammelen en schuren om een eigen smoel te krijgen. Maar ik kwam niet verder dan; ‘ach, nou ja, soms… jij nog wat drinken’?

Op weg naar huis, uit de drukte van het terras, checkte ik de muziek die bij de gestylde plaatjes op instagram hoorde. Inderdaad perfect en daardoor nogal saai…