Dieselburner – Taueret

  • Taueret

  • Dieselburner
    • Genre: Stonerrock
    • Release-type: album
    • Label: self-released

Op zaterdag 14 oktober werd het nieuwe album Taueret van Dieselburner gelanceerd met een releaseshow in Baroeg.

Pyramid is een stevige stoner aftrap voor het album Taueret. Het duo DieselBurner geeft gauw gas in Cry Uncle. De combinatie drum met gitaar en zang komt vaker succesvol voor binnen het stoner genre. Ook DieselBurner weet wel raad met deze opstelling. De ruwe stem van zanger Barry geeft het album karakter terwijl de instrumenten elkaar complementeren tot een volledige band.

Feltching begint met een speelsere drum, maar binnen een halve minuut blijkt dat hier niet wordt ingeleverd op de kracht waarmee gespeeld wordt en de drum past zich, hoewel in iets leidendere vorm, snel weer aan. Het nummer kent vrijwel geen tekst waarmee de band aantoont het ook zonder tekst goed af te kunnen.

Cazador lijkt de vorige nummers even te toppen in kracht. Er wordt rap gespeeld en de zang krijgt weer ruim podium. Heerlijk voor de liefhebber van stoner op tempo.

Debris luidt zichzelf in met stevig riff-werk, langzaam en zwaar, maar halverwege het nummer wordt het gas diep ingetrapt en schiet het tempo omhoog. 3 Dead Hookers heeft qua zang minder weg van stoner en is ook wat cleaner dan voorheen. Niet dat dat ook maar het minste stoort, het houdt de luisteraar scherp. De gitaar van Barry wordt niet meer alleen gebruikt voor riff’s waardoor het nummer wat meer weg heeft van rock. Een frisse wind door het album.

Hippo start weer zwaar en traag, terug naar de harde slepende stoner die DieselBurner eerder ten gehore bracht. S. Cat gaat in dit zelfde straatje verder en hoewel er een einde van het album in zicht komt, wordt er geen vaart geminderd.

Don lijkt dan toch het nummer te zijn waarin wordt geremd voor het einde. Het ruim negen minuten durende nummer duidt wel op een lange remweg. Een ruw schurende stem en laag ronkende snaren, passen goed bij de gekalmeerde drum. Ruim over de helft van het nummer lijkt de band tot rust gekomen te zijn. Lijkt, want nog een keer wordt het tempo opgevoerd om vervolgens uit te rollen naar het eind van het album.

Taueret is een album vol sappige stoner riffs. DieselBurner is in ieder geval goed op weg naar de Nederlandse stoner-top.

Volg Dieselburner op Facebook.

De Popweek-route van Bowie van Loon (Hiphop In Je Smoel)

De Rotterdamse Popweek barst komende vrijdag weer los, dus staat de stad maar liefst tien (!) dagen lang (!) op zijn kop met de tofste events, shows en muziekstijlen. Met de Rotterdamse Popweek wil de Popunie laten zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van popcultuur en dat is een hele hoop. Natuurlijk konden we het niet laten om als redactie van Hiphop In Je Smoel ook een route samen te stellen, waarmee we je langs de tofste hiphop- en urban-events nemen.

De route van Hiphop In Je Smoel:

Vrijdag 3 november / zaterdag 4 november – REC. Festival bij Rotterdam Central District.
Meteen in het openingsweekend van de Rotterdamse Popweek zit één van de grootste evenementen en we zijn blij dat het na de eerste editie terugkeert voor een vervolg; REC. Festival. Spannende electro, live muziek en natuurlijk de broodnodige hiphop. Wat dacht je van Brooklyn’s own Joey Bada$$, cultrapper Danny Brown, het experimentele Shabazz Palaces, de oerdegelijke live-act Oddisee en Saba, bekend van zijn samenwerkingen met Chance The Rapper.

Zaterdag 4 november – Hiphop Café x Popronde Rotterdam in Matrix.
Hiphop Café gaat de samenwerking aan met de Popronde en presenteert twee live acts in de Matrix. Massi komt zijn funky hiphop met persoonlijke teksten ten gehore brengen, waarna het Amsterdamse collectief Black Acid de bezoekers mee zal nemen in een grote turnup, wanneer ze hun tracks als Eigen Schuld en Anne Maré door Matrix zullen laten knallen.

Woensdag 8 november – Nelly + support: Gil & Megas in Annabel.
Wie dacht dat je alleen in het weekend terecht kon voor rappers heeft het mis; halverwege de week doet niemand minder dan Nelly Rotterdam aan tijdens zijn Europese tour. In de zeroes scoorde hij hits als Ride Wit Me, E.I. en Hot In Here en hij is van plan die op een funky manier te gaan brengen in Annabel. In het voorprogramma zie je Gil & Megas, die hoge ogen gooiden met hun ep Juice en onlangs een nieuwe track uitbrachten in samenwerking met Ares.

Vrijdag 10 november – Robert Glasper Trio met DJ Sundance in LantarenVenster.
Deze in New York woonachtige toetsenist en componist slaat als geen ander een brug tussen jazz, hiphop en soul. Niet voor niets won hij met zijn albums Black Radio 1 en Black Radio 2 twee Grammy’s en werkte hij erop samen met onder meer Erykah Badu en Bilal. Op zijn nieuwste album ArtScience werken dan weer helemaal geen gastvocalisten mee; een synthese van jazz, funk, soul, rock, hiphop, blues, disco, elektro en pop. Deze keer zie je hem in een setting zoals je hem nog nooit hebt gezien; een akoestisch trio plus een dj!

Zaterdag 11 november – Yardbird in BIRD.
Natuurlijk eet je hier en daar slecht tijdens de Rotterdamse Popweek, omdat je van hot naar her aan het rennen bent op zoek naar de tofste spots om (nieuwe) muziek te checken. Gelukkig kun je die kilo’s er aan het einde van de week gewoon weer afdansen, en wel op de dikste hiphop van vandaag, gisteren maar vooral van morgen. Yardbird tovert BIRD weer om tot een walhalla met de tofste tunes. In de grote zaal staan dj’s als Snelle Jelle en Sojuju en in de kleine zaal kun je je favoriete tracks aanvragen bij Yardbird Radio, door Sonny Forelli en Ollie.

Check de website van de Rotterdamse Popweek om te zien welke artiesten er nog meer optreden en meld je aan bij het Facebook-event!